9. novembra 2018. se desio astrološki događaj godine: Tranzit Jupitera u Strelcu u idućih godinu dana - kako ga iskorisititi

Tranzit Jupitera po Strelcu u idućih godinu dana će izvući na površinu neka duboka idejna, ideološka, religijska i slična neslaganja, a koja će pametni Saturn, fatalni Pluton, oba u Jarcu i dobro položen Uran u Biku malo-malo dovoditi u red.

NASA / YouTube
Najveća planeta Sunčevog sistema koji neki zovu i „dobrodušni debeljko“, vratiće se nakon 12 godina kruženja po svim znacima u svoje sjedište, u znak Strijelca.

Prelazak Jupitera iz Škorpije u Strijelca dogodiće se 9. novembra 2018. U znaku Strijelca Jupiter će ostati oko godinu dana. I kao što svojim tranzitom oplemenjuje svaki znak po jednu godinu, tako će biti i ovaj put, piše Ehoroskop.

Ali, razlika je u tome što je Jupiter vladar Strijelca i kad je kod kuće, on je jači, blistaviji, a njegov je uticaj jači.

Stoga će sva područja i teme povezane s 9. kućom koja je ekvivalent devetom znaku Strijelca i kojim vlada Jupiter, biti na dobitku.

Radi se o temema uzvišenih znanja, morala, religije, filozofije, visokog obrazovanja, prava i pravednosti, dalekih putovanja, nauke, tolerancije, slobode, strane diplomatije, pozicije stranaca, svešteničkih i vrlo učenih lica.

Kako će funkcionisati ovaj tranzit kroz idućih godinu dana?

Pogledamo li pozicije ostalih sporijih planeta, odmah upada u oči da će čak dvije prilično velike planete biti u svom sjedištu.

Jedna je Jupiter u Strijelcu, koji će otvoriti i razvijati sva pre spomenuta područja kojim vlada, a druga je Saturn u Jarcu koji će samo nastaviti sa svojim zahtjevima za autentičnošću, realnošću, iskrenošću i utvrđivanjem pravog stanja stvari. Saturn neće popustiti ni milimetar u Jarcu jer je takođe vrlo jak kad je kod kuće.

Dvije ovako snažne planete u svom sjedištu vjerovatno će donositi prilike da stvari dođu na svoje mjesto. Jupiter u nekom ideološkom smislu koji će tragati za pravednošću i istinom, te Saturn koji će sve to konkretizovati kroz novi način kontrole, nove upravljačke strukture, a sve građeno na pravom stanju stvari.

Od ostalih sporijih planeta važno je spomenuti Neptun u Ribama koji je takođe u svom sjedištu! To nije toliko konkretizujuća planeta, ali u svom sjedištu takođe je vrlo moćna.

Podstaknuće dalji razvoj saosećajnosti, brigu među ljudima, brigu za nemoćne, interes za skrivene stvari, razvoj intuicije, kao i alternativnih bavljenja koja sve više dobijaju na značaju.

Neptun će biti u dobrom aspektu sa Saturnom u Jarcu, ali ne i sa Jupiterom u Strijelcu.

Kvadrat između Jupitera i Neptuna (idealista i sanjar), a oba u znacima svog sjedišta (u Strijelcu i Ribama) sigurno će donijeti i određena ideološka i religijska neslaganja, dubioze koje će tek dobar Saturn iz Jarca moći realno sagledati i postaviti na svoje mjesto.

Biće određenih haotičnih situacija koje će se javljati svako malo kad ove dvije planete (Jupiter i Neptun) budu u kvadratu. Obje jake, i svako će zastupati svoj stav i viziju bez popusta.

Vjerovatno će mudrac biti Saturn, kao i egzekutor Pluton u istom znaku Jarca koji će presjeći nadmudrivanja između prethodna dva idealista.

Zato će smisao za realnost biti ona dobitna kombinacija koja će u idućih godinu dana nositi mir i spremnost da se nekako izađe iz mutnih voda koje će stvarati izvor sukoba Jupitera i Neptuna.

Uran u Biku biće neutralan prema Jupiteru i Neptunu, ali će istovremeno biti u odličnom aspektu trigona sa Saturnom i Plutonom u Jarcu. Stoga će eventualne promjene (Uran) u zemaljskom svijetu biti duboko podržane kako od vladajućih struktura (Jarac), tako i konkretno.

Očito je da će tranzit Jupitera po Strijelcu u idućih godinu dana izvući na površinu neka duboka idejna, ideološka, religijska i slična neslaganja, a koja će pametni Saturn, fatalni Pluton, oba u Jarcu i dobro položen Uran u Biku svako malo dovoditi u red.

Sve druge planete su brže i svojim će kraćim hodom praviti određene aspekte prema Jupiteru u Strijelcu, što će povremeno otvarati lijepe prilike za rast i razvoj.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар