Prognoza vremena za oktobar i novembar 2018: Miholjsko leto

Jesen je tu, a kakvo nam vreme narednih nedelja donosi? Prema prognozi RHMZ-a, do sredine oktobra najviše dnevne temperature često će biti iznad 20 stepeni Celzijusa.

Foto: Pixabay

Prema mesečnom grafikonu RHMZ-a, do 17. oktobra najviše moguće dnevne temperature biće između 20 i 24 stepena, a najniže između 8 i 12 stepeni.

Samo se oko 2. i 8. očekuju prolazna naoblačenja i kiša. U periodu od 5. do 10. duvaće umerena, povremeno i jaka košava. Od 11. do 18. toplije sa češćom pojave kiše. 

Potom se može očekivati zahlađenje, ali temperature do kraja meseca, kako se navodi, ne bi trebalo da se spuste do nule.

RHMZ / Politika

 U odnosu na poslednje dane septembra, već početkom oktobra biće toplije za čak sedam stepeni, temperature će se kretati iznad 20 stepeni.

U drugoj nedelji oktobra takođe će biti sunčano i toplije nego na kraju septembra, sa temperaturama od oko 20 stepeni Celzijusa.

U nedelju i ponedeljak, 14. i 15. oktobra, kako se navodi, temperatura će biti u naglom padu, sa najvišom dnevnom oko 14 stepeni, a potom će se ponovo popeti na oko 20 stepeni.Periodi kišnog vremena predviđaju se od 13. do 20. oktobra i poslednjih dana u mesecu, kada će maksimalna temperatura biti oko 12 stepeni, a najniža oko dva stepena.

Prema sezonskoj prognozi, u novembru će srednja maksimalna prosečna dnevna temperatura biti iznad višegodišnjeg proseka, pa bi novembar trebalo da bude topliji nego što je uobičajeno i prosečno suv.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар