Žene koje imaju veće zadnjice rađaju pametniju decu!

I ne samo to, i same su pametnije. Barem tako tvrdi istraživanje... Univerzitet Oxford sproveo je istraživanje kojim su dokazali da više masnog tkiva na ženskim zadnjicama znači čuvanje dodatnih nutrijenata. Među tim hranjivim materijama su i omega-3 kiseline koje su zaslužne za pravilno razvijanje mozga kod beba, a sve se na dete prenosi dojenjem.

Pixabay



Podaci kažu kako masti u majčinom mleku dolaze iz donjeg dijela tela, dakle zadnjice, bedara itd. Visok nivo omega-3 kiselina postaje ključni deo za razvoj deteta.

Tajna je u evoluciji. Što više masti se čuva u telu, verojatnoća za “preživljavanje” i sama sposobnost preživljavanja je veća. I privlačnost žena sa većim zadnjicama može se opisati evolucijom. Naime muškarcima su instinktivno ovakve žene privlačnije jer rađaju inteligentniju decu.

William Lassek sa Univeziteta u Pittsburghu prvi je postavio ovu hipotezu, pa napisao knjigu naziva “Why Women Need Fat” ili “Zašto ženama treba mast”.

Naravno, postoje i drugi faktori koji igraju ulogu u rađanju inteligentnije dece, kao recimo opše stanje tela i načinishrane. Na kraju, ostanite aktivni, jedite zdravo i ne brinite za mast ispod struka, prenosi Ordinacija.hr. 
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар