Retrogradni Mars u Vodoliji od 26. juna 2018. testitra izdržljivost i samokontrolu

Najznačajniji astrološki događaj u junu 2018. godine je početak retrogradnog kretanja Marsa u Vodoliji, koji nas čeka 26. 06. Do tada, značajne momente donosi i Venera, od svog ulaska u znak Lava, aktivirajući intenzivne aspekte s Uranom u Biku, Jupiterom u Škorpiji i Marsom u Vodoliji.

Pixabay

U psihološkom smislu retrogradni Mars nije lagan, jer nas stavlja u situacije gde nam testira izdržljivost i samokontrolu. Osećaj gubitka fokusa, volje i fizičke energije su samo neke od manifestacija retro Marsa, jer se baš pod takvim okolnostima očekuje da pružimo maksimum sebe, kako bi uspeli u onom što smo sebi postavili kao cilj.

Kretanje unazad je Marsu najmanje srodno, jer je on po svojoj prirodi usmeren direktno, ka napretku. U retrogradnosti je naprasit, previše nervozan, ishitren. Pogotovo u Vodoliji gde je sklon ekstremima, razbijanju vlastitih granica, što mnoge može navesti na rizične poteze, ali i pogrešne izbore u narednom periodu.

Kao i svaka retrogradna planeta, ponašaće se na način reviziranja, ponovnog aktiviranja nekih starih, zaostalih problema, ali i nastavljanja davno prekinutih i nedovršenih planova. Odustajanje, Marsu u Vodoliji nije svojstveno, pa ni u retrogradnom kretanju.

Vodolija je fiksan znak, gotovo nepromenljiv kada je reč o ličnim stavovima i potezima, što u narednom periodu može pokazati svoju negativnu stranu, ukoliko se tvrdoglavo borimo za nešto od čega kasnije možemo imati više štete nego koristi.

S Marsom u Vodoliji se borimo za svoj ideal, svoju slobodu i prostor da budemo svoji, onakvi kakvi zaista jesmo. Svaki pritisak i teret koji osećamo, preti da postane još teži, ukoliko odlučno ne krenemo u promenu svog života. Osećaj sputanosti, blokiranosti i nezadovoljstva sada kulminira, kako bi shvatili da je došao trenutak za preokret.

S Marsom u Vodoliji i Uranom u Biku, dobivamo priliku da pokrenemo našu sopstvenu revoluciju, s pozitivnim ishodom po nas, samo ako budemo dovoljno odlučni i ustrajni u svojim odlukama. Moment prekretnice je tu, kao i nova šansa da pronađemo sebe i svoj (novi) put …

Dunja Ilić / astroportal.in
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар