Zlatni ključ - Tehnika naučne molitve kojom ćete rešiti svaki problem!

Emet Fox (1886 – 1951) bio je jedan od duhovnih tragalaca na prelazu iz 19. u 20. svek. Njegova dela specifična su po praktičnoj mudrosti i lišena današnje komercijalizacije raznoraznih pseudotehnika za poboljšanje kvalitete života.

PixabayOvaj čovjek je vjerovao u ono što je istraživao i to se iz njegovih djela vidi. Stoga je ono što je ostavio u naslijeđe svijetu jednako zanimljivo i aktualno danas, kao i prije više desetljeća kad je stvarano. Upravo je to bogatstvo univerzalnog znanja koje nema vremenskih ograničenja.

U jednom od njegovih najpoznatijih djela „Moć konstruktivnog razmišljanja“ postoji dio u kom se govori o znanstvenoj molitvi. To je toliko jednostavno, a učinkovito, da je zapanjujuće koliko je zapravo zaboravljeno u današnjem vremenu. Vjerojatno zato što se ne može naplatiti. Evo što on o tome kaže.

„Znanstvena molitva ili duhovni postupak je zapravo uzdizanje vaše svijesti iznad razine na kojoj ste se suočili s problemom. Uzdignete li se u mislima dovoljno visoko, problem će se sam riješiti. Jedini problem koji imate jest kako uzdići svoju svijest. Što je problem veći, to jest, što je dublje ukorijenjen u vašim mislima, to se više morate uzdignuti. Ono što zovemo malim problemom, zahtijeva tek manje uzdizanje svijesti. Ono što zovemo ozbiljnom nevoljom zahtijevat će više uzdizanje. Ono što zovemo strašnom opasnošću ili beznadnim problemom, zahtijevat će znatno uzdizanje svijesti kako bi se prevladao. U tome je sva razlika.“

Kako to funkcionira u stvarnosti?

Tako da Zlatnim ključem otvorite i razriješite problem. Evo kako.

Pročitajte odlomak o zlatnom ključu nekoliko puta. Postupite točno onako kako je opisano. Budete li dovoljno uporni prevladat ćete svaki problem.

Znanstvena molitva će vam omogućiti da, prije ili kasnije, izvučete sebe ili nekog drugog iz svake nevolje na kugli zemaljskoj. Ona je zlatni ključ harmonije i sreće.

Onima koji ne poznaju nikoga na mjestima moći, ovo se može učiniti nepromišljenom izjavom, no za dokaz je potrebno samo pokušati. Nesumnjivo, to je sve što treba. Ne trebate nikome vjerovati da je tako, jednostavno pokušajte sami i uvjerite se.

Bog je svemoguć, a čovjek kao njegova slika i prilika ima vlast nad svim stvarima. To je nadahnuto učenje i namjera mu je da bude shvaćeno doslovno, tako kako je izrečeno. Čovjek kao slika i prilika Božja, simbolizira svakog čovjeka, te stoga sposobnost korištenja te moći nije posebna privilegija mistika, sveca ili visoko obrazovanog praktičara, kako se često smatra. Tko god vi bili, gdje god se nalazili, u vašoj je ruci u svakom trenutku zlatni ključ skladnog života. To je stoga što u znanstvenoj molitvi ne djelujete vi nego Bog pa vaša specifična ograničenja ili slabosti nemaju značenja. Vi ste samo kanal kroz koji Bog djeluje, a molitvenim postupkom vi mu se zapravo mičete s puta.

Početnici obično postižu nevjerojatne rezultate pri prvom pokušaju, jer sve što trebaju je otvoren um i dovoljno vjere da se upuste u eksperiment. Osim toga, nije važno kakvi su vaši stavovi o religiji i imate li ih uopće.

Što se tiče metode, kao kod svih osnovnih stvari ona je potpuno jednostavna. Sve što trebate je prestati misliti o problemu, kakav god on bio, i umjesto toga misliti o Bogu. To je jedino pravilo. Ako tako postupite, problem, kakav god bio, trenutno će nestati. Nije važno kakav je problem: veliki, mali, vezan za zdravlje, financije, sudske tužbe, svađe, nesreće, ili bilo koji drugi problem, sve što trebate je prestati misliti o problemu i početi razmišljati o Bogu.

Ništa ne može biti jednostavnije od toga, zar ne? Ni sam Bog ne bi to mogao učiniti jednostavnijim. Pokušajte i vidjet ćete da uvijek funkcionira.

Ne pokušavajte zamisliti Boga, jer je to nemoguće. Razmišljajte o bilo čemu što znate o Bogu, kao na primjer, Bog je mudrost, istina, nezamisliva ljubav, Bog je svugdje prisutan, ima bezgraničnu moć, sve zna. Nije važno koliko to razumijete, bitno je da te ideje neprekidno ponavljate.

Kakav god problem bio, prestanite misliti o njemu. Pravilo kaže da trebate razmišljati o Bogu, a ako mislite o problemu, ne mislite o Bogu. Osvrtati se neprekidno provjeravajući kako stvari napreduju, može biti sudbonosno, jer to znači da razmišljate i dalje o problemu, a morate misliti o Bogu i ni o čemu drugome. Vaš cilj je da misao o problemu izbacite iz svoje svijesti, makar i na nekoliko trenutaka, i zamijenite je s mišlju o Bogu. To je bit svega. Ako se uspijete potpuno posvetiti razmišljanju o duhovnom svijetu, toliko da neko vrijeme zaboravite sve probleme zbog kojih ste počeli molitvu, osjetit ćete da je djelovanje započelo – sigurno i lagano oslobodit ćete se problema.

Kako bi zlatni ključ počeo djelovati u vezi s nekom problematičnom osobom ili u teškoj situaciji, pomislite ovo: »Sada ću zlatnim ključem otključati tu i tu osobu ili opasnost koja mi prijeti«, i počnite izbacivati iz misli sve u vezi s tom osobom ili opasnošću i zamjenjivati ih mislima o Bogu.

Postupajući na taj način, vi ne želite utjecati na ponašanje druge osobe, već je nastojite spriječiti da vas povrijedi ili razljuti, a istovremeno joj činite samo dobro. Toj će se osobi tada sigurno dogoditi nešto bolje, mudrije, postat će duhovnija zato što ste na nju djelovali zlatnim ključem. Predstojeća sudska tužba ili neka druga nevolja izblijedit će bez ikakve štete ili krize, i pravda će biti zadovoljena za sve strane.

Otkrijete li da to možete učiniti brzo, možete ponavljati ovaj postupak nekolika puta dnevno u intervalima. Vodite računa, međutim, da svaki put kada provedete postupak, zaboravite na njega do idućeg puta. To je vrlo važno.

Zlatni ključ je jednostavan postupak, ali otključavanje nije uvijek lako. Ako ste u velikom strahu ili zabrinuti, ispočetka u pokušaju da odvratite svoje misli od materijalnih stvari, možete naići na probleme. No, upornim ponavljanjem određene izjave apsolutne istine koja vas privlači, poput: »Ne postoji druga moć osim Božje«, ili »Ja sam dijete Božje, ispunjeno i okruženo savršenim Božjim mirom«, ili »Bog je ljubav«, ili »Bog me vodi«, ili onom koja je najbolja i najjednostavnija od svih: »Bog je uz mene« – ma kako mehanički i beživotno to činili isprva – uskoro ćete otkriti da ovaj postupak počinje djelovati i da se vaš um bistri. Ne činite to nasilno, budite tihi i uporni. Svaki put kada osjetite da vam pažnja skreće, prebacite misao odmah na Boga.

Ne pokušavajte unaprijed misliti o mogućim rješenjima vašeg problema. To se tehnički naziva »iscrtavanje« i samo će odgoditi djelovanje. Ostavite pitanje načina i sredstava Bogu. Vi želite riješiti problem i to je dovoljno.

Učinite svoj dio i Bog nikada neće propustiti učiniti svoj.“

Prema povratnim informacijama od ljudi koji su pokušali primijeniti Zlatni ključ u svom svakodnevnom životu, uvjerili smo se da funkcionira. Ostavljamo svim zainteresiranim neka probaju. Zahvaliti treba Emmetu Foxu.

atma.hr / MTP - preneseno sa alternativainformacije.com
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 коментара:

 1. Прочитав на експертскиот блог на еден калифорниски новинар споделија како успеа да добие решение за слаба ерекција и ниска сперматозоиди сметаше две недели, ја контактираше адресата на Едмудва за помош за враќање на неговата машкост. и тој, исто така, рече на коментарот дека по неговата машкост се враќа д-р oduduwa правописецот врати својата поранешна сопруга по 2years на поделба. Бев толку поттикнато од неговото сведочење и контактирам со е-мејл адресата на коментарот, испраќам порака до адресата на е-пошта на Оддруда и побарав помош за да најдам вистински маж што ќе го сакам за мојот живот, бидејќи верувам дека секој жената на овој свет има специјален човек што чека да се сретне. Јас бев сингл повеќе од 6 години без момче. Ми треба вистинска љубов не по ноќен штанд и тоа е за сите. Ми требаше еден човек да сака и да биде сакан за возврат, ми требаше да го најдам тој специјален човек кој ќе го поминува остатокот од животот заедно како маж и жена. Имам предизвици да најдам вистинска љубов, за да го контактирам д-р oduduwa за да им помогнам на ручекот за мене во право да најдам вистинска љубов. тој веднаш му одговори на мојата е-порака и ме увери дека ќе ми помогне. Верувам и ги следам неговите упатства, неколку дена го контактирам Oduduwa е-мејл. Почнав да се чувствувам привлечен кон луѓе од големи личности и сериозни мажи кои се подготвени за брак, бев толку збунет од тоа кој да го посвети вниманието, имав проблем со изборот сега, барем два до три мажи ќе ми пријдат во рок од два дена. Не знаев како да изберам, бев толку љубезен ... оваа љубов магија навистина функционира, морам да го пренесам Oduduwa и да му кажам за мојата ситуација и ми даде татковен совет и советување, го следам неговото упатство низ целата и денес сум среќно оженет со мојот совршен човек од мојот живот. ова е чудо и јас сум горд што го контактирав оддлува е-мејл адреса (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) ова е е-пошта на Оддува, големиот духовен исцелител и љубовен правопис кој работи. ако било кој од овде треба истото решение за брачна или криза за односи, ве молиме да си направите корист да го контактирате овој човек за вашата помош. Ви посакувам среќа и среќен однос / брачен живот. ти си
  да се биде среќен. Секогаш бидете среќни.
  раскинувањето не е решение за каква било врска или брак, се сакаш едни со други, држи се еден со друг и работи за твојата врска со успехот на вашата врска. Имав ист сличен однос криза пред неколку недели, но јас контактираа Oduduwa Право рик за помош да се биде мојот човек се врати дома, бидејќи мојот сопруг и јас имаше огромна борба минатата петорија вечер што резултираше да се растури, но јас го сакам толку многу и можам да Не дозволувајте се што е добро да го споделиме за да отидеме на ветрот исто како што, ми требаше помош за да го вратам на што било друго средство, видов коментар за тоа како Oduduwa има помош да се врати поранешната љубов кон различни луѓе низ целиот свет светот и јас верувам и контактирав со истата е-адреса за помош, тој одговори и ветувам дека ќе ми помогне, неколку часа по ручекот за ручек примам телефонски повик од мојот сопруг. тој побара да се извини и сака да се врати дома, бев многу среќен и го прифатив неговото извинување, само пред два дена се вратив дома и денес живееме среќно заедно и се сакаме едни со други повеќе од кога било досега. ако сакате да најдете помош во враќањето на вашиот поранешен љубов контакт Oduduwa лични e-mail: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  ОдговориИзбриши