Izračunajte koliko dugo ćete živeti pomoću onlajn kalkulatora

Izračunajte koliko dugo ćete živeti pomoću onlajn kalkulatora. BBC je na sajtu svog srpskog servisa postavio kalkulator pomoću koga ćete moći da saznete gde se nalazite na globalnoj listi očekivanog trajanja životnog veka. Mi smo već proverili šta nas čeka...

Pixabay

Od vas se očekuje da upišete informacije o vama da biste otkrili koliko je prosečno trajanje životnog veka za ljude vaših godina i pola u zemlji u kojoj živite, kao i prosečni deo života za koji možete očekivati da ćete biti zdravi. 

💜  LINK KALKULATORA (kliknite ovde)

Očekivani životni vek je prosečan broj godina za koji se očekuje da bi osoba mogla da živi i zasniva se na godinama, polu i zemlji u kojoj živi. Globalno zdravstveno opterećenje računa očekivani životni vek na osnovu stope mortaliteta za starosne grupe.

Očekivano trajanje života razlikuje se za ljude različitih godina jer se računa kao broj godina koje će osoba još doživeti, imajući u vidu da je već u određenom uzrastu.

Na primer, za devojčicu rođenu 2016. u Meksiku se računa da će živeti 79 godina, ali je očekivani vek za šezdesetpetogodišnju Meksikanku 84. Njen vek je duži jer je već napunila 65 godina.

Vrednosti za očekivani vek u kalkulatoru su zaokružene do najbliže godine nakon učitavanja ostatka očekivanog veka za dotičnu starosnu grupu.

'Koliko ćete godina provesti u zdravlju' se proračunava na osnovu broja godina za koje se očekuje da će osoba provesti u zdravlju, prikazano kao procenat ostatka očekivanog veka.

Rezultati podrazumevaju da su stope nataliteta i mortaliteta tokom života pojedinca konstantne i ne uračunavaju moguća naučna otkrića i poboljšanja zdravstvene nege.


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар