Pomeranje sata i prelazak na letnje račnanje vremena nepovoljno utiče na zdravlje, kako to sprečiti?

Pomeranje sata i letnje računanje vremena, koje je još jednom pred nama, očigledno ne prolazi bez posledica na naše zdravlje, upozorili su u poslednje vreme mnogi stručnjaci. Kako da to sprečite?

Pixabay



Duže trajanje dana i svetlija jutra kada se probudimo nisu jedina posledica pomeranja sata i letnjeg računanja vremena, već se pomeranje sata može loše odraziti i na vašu kožu.

Sat se pomera napred pa ćemo spavati jedan sat kraće. Dermatolozi upozoravaju da ova promena može loše da utiče na vašu kožu pa s toga treba preduzeti određene mere zaštite i prevencije. Gubitak jednog sata spavanja može da izazove poremećaj unutrašnjeg sata koji može da utiče na tempo starenja vaše kože.

- Naše telo je na zanimljiv način povezano sa našim unutrašnjim satom. Čak i najmanje promene u ovom satu mogu da utiču na naše zdravlje, naročito na kožu. Dolazi do promene navika u spavanju, telesnoj temperaturi, radu srca, krvnog pritiska, količine kiseonika i lučenju hormona, a sve utiče na to kako vaša koža izgleda i kako se oseća, rekla je Kendis Braun kozmetičarka na vodećoj klinici u Britaniji.

Najugroženiji su oni koji imaju problema sa aknama i ekcemom. Može da potraje dva ili tri dana dok se sve ne vrati u normalu. Naša koža ima svoj sopstveni sat koji podrazumeva i vreme neophodno da se ona obnovi, pogotovo su za to bitni poslepodnevni i večernji sati.

Pored kože, ugroženo je i zdravlje srca jer je veći broj ljudi koji imaju srčane napade kada dođe do promene vremena, piše mirror.co.uk. Žene su posebno ugrožene kada je u pitanju šlog.

Kako biste pomogli svojoj koži da kroz sve ovo prođe kako treba, obratite pažnju da joj pružate neophodnu negu. Raidte redovon piling koji će vam očistiti kožu od mrtvih ćelija, a nakon toga nanosite noćni serum kako biste sprečili oštećenja kože.

Izvor: telegraf.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар