HOROSKOP: Šta vam sve donosi Saturn u Jarcu do marta 2020. godine?

Posle 30 godina, Saturn je ponovo u Jarcu, gde ostaje sve do 3. marta 2020. godine. Poznat po svojoj prisnoj vezanosti uz vreme, granice i ograničenja, Saturn nam omogućuje da spoznamo granice naših mogućnosti, ali i da ih postavimo u odnosu prema drugima kako bismo se zaštitili od razočaranja i bolnih iskustava. Pomaže nam da shvatimo kada je vreme da zastanemo i preispitamo ostvareno, pre nego što krenemo dalje. Kada ovaj planeta ne bi postojala, živeli bismo bez ograničenja i pravila, kako unutarnjih tako i spoljnih. Najviše utiče na Bikove i Škorpije koje očekuju promena posla, selidba, brak ili raskid, a najmanje na Lavove i Rakove.

Pexels

Uran, planeta naglih promena, posle višemesečnog retrogradnog hoda, već početkom Nove godine kreće direktnim hodom sa 24. stepena (analognom znaku Riba) Ovna (inicijativa, preduzimljivost, akcija), i to u vreme punog Meseca (naglašene emocije, posebno kod žena). Kvadrat između Urana i Meseca, oko 2. januara, upozorava na opasnost od vrele vode, pod pritiskom, što se najčešće dešava u kuhinji, ali moguće je i na nekom drugom mestu.

Na sreću, tokom cele godine, Uran obrazuje moćni, zaštitni trigon sa Saturnom u Jarcu, bez obzira na to što će ta planeta oko pola godine provesti u retrogradnom hodu kada je njen uticaj oslabljen. Pošto se radi o sporim planetama koje utiču na važne, tzv. sudbinske događaje u našim životima, ovakav aspekt između Urana (simbola napretka, inovacija i pobuna) i Saturna (tradicija, patriotizam, prošlost) može da bude vrlo podsticajan za sve znake, a najviše za Vodolije i Jarčeve. Predstavnici ovih znakova, zahvaljujući primeni moderne tehnologije, uspeće da sprovedu u delo mnogo novih ideja.

Inače, Uran je i planeta pobune, revolucije i prevrata, simbolizuje IT tehnologije, medije i zanimanja koja zahtevaju prisustvo u javnosti, muzičare, naučnike, političare, programere.

Pošto Uran i Saturn obrazuju harmonične aspekte sa Merkurom (komunikacije, posao) u Strelcu (putovanja, inostranstvo), vladaocem Blizanaca i Devica mnogi predstavnici ovih znakova će već početkom godine iznenada morati da otputuju, bilo da se radi o poslovnom putu zbog uspostavljanja saradnje sa strancima, porodičnom odlasku na zimovanje ili uživanju udvoje u planinskom ambijentu pored nekog kamina.

Neharmonični aspekti (kvadrati) koje Uran obrazuje sa Venerom (ljubav, novac), Suncem (uticajne osobe, na položaju) i Plutonom (moć, bogatstvo), kao i inkonjunkcija sa Marsom (akcija) i Jupiterom (ekspanzija), na 17. stepenu (analognom znaku Lava) Škorpije (strast, novac), predstavljaju neku vrstu upozorenja kada se radi o ljubavi i finansijama. Mogući su iznenadni susreti i poznanstva sa interesantnim osobama od kojih će mnoge biti zauzete, na kraćim putovanjima, preko društvenih mreža, ali i nagli raskidi, često bez ikakvog objašnjenja. Takođe, biće i dosta neplaniranih troškova, pa se potrudite da izbegnete one nepotrebne, a podizanje kredita ostavite za februar. Klonite se i rizičnih finansijskih transakcija, naročito ako ste privatnik, kada bi trebalo da se oslonite na knjigovođu od poverenja.

Posle 15. maja, kada Uran menja znak, posle 84 godine i ulazi u Bika, svi znaci biće pod njegovim uticajem, a kakve će im promene doneti zavisi od njegovih aspekata sa planetama u ličnim horoskopima. Svakih sedam godina Uran menja znak, donoseći svim znacima promene na privatnom i profesionalnom planu, ali primetićete i da tada žene obično menjaju boju kose, frizuru, a i kod muškaraca su primetne promene u fizičkom izgledu. Ulazak Urana u drugi zodijački znak najviše će osetiti Bikovi i Škorpije koje očekuju velike promene u životu, kao i Device, Jarčevi, Rakovi i Ribe rođeni u prvoj dekadi znaka. Ipak, definitivne preokrete mogu da očekuju tek od aprila iduće godine, pošto će se Uran u septembru retrogradnim hodom vratiti u prvi zodijački znak. Inače, direktan hod Urana je okidač za neke nove događaje u vašem životu, on je nešto poput okidača za planetu koja mu je najbliža u vašem horoskopu. Znak i astrološko polje u kojoj je vaš natalni Uran, pokazuje kada, gde i s kim je moguća turbulentna veza, a koliko će ona biti burna, zavisi od aspekata koje obrazuje sa vašim Suncem, Mesecom, Merkurom, Venerom, Marsom, Neptunom i drugim planetama.
Novosti.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар