MESEČNI HOROSKOP za novembar 2017. godine

MESEČNI HOROSKOP za novembar 2017: Okrećući godišnji krug, stižemo i do 11. meseca. Novembar je nazvan po “novem“ (deveti mesec) rimskog kalendara, a kod Srba i nekih slovenskih naroda se naziva još i mratnji mesec, gruden i studen. Na staroruskom je grudenj, slično staroslovenskom i srpskom gruden. Kod Čeha, Poljaka, Slovenaca i Ukrajinaca je poznat kao listopad, dok se kod Hrvata naziva studeni. Sve to manje-više asocira ne njegov hladni dah, ali to nikako ne treba znači da i iz ovog meseca ne treba izvući toplinu doma i emocija... Veliki horoskop za oktobar 2017. pripremio je poznati i iskusni astrolog Igor Pavluković za Mesečni Horoskop.

David Bartus / Pexels

Mesečni horoskop za oktobar 2017. pripremio je poznati i iskusni astrolog Igor Pavluković za Mesečni Horoskop. Strogo je zabranjeno preuzimanje mesečnog horoskopa bez dozvole autora i pismene saglasnosti, odnosno preuzimanje bilo kog dela horoskopa bez navođenja linkova i izvora. 


OVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
U prvoj polovini novembra vaši poslovni planovi će se odvijati rutinski, bez većih promena. Obratite više pažnje na odnose sa drugima, posebno sa poslovnim partnerima. Veći deo onoga što vam bude prioritetno zavisiće od partnerskih odnosa. Zbog toga je važno da sve dogovore oko realizacije aktuelnih ciljeva obavite na vreme i da obuhvatite sve stavke. Povremene zastoje i kašnjenja nećete moći da izbegnete, što će u vama izazivati napetost i sklonost ishitrenim reakcijama. Pokušajte da to izbegavate jer biste tako samo narušili neke odnose, a ne biste ništa postigli da uklonite problem. 11. novembra će Saturn koji vlada vašim poljem posla i karijere praviti trigon sa Uranom, pa ćete biti u prilici da realizujete ideju koja će vam omogućiti da ubrzate napredak jednog dugoročnog projekta i poboljšate kvalitet poslovanja. 19. novembra obratite pažnju na kvadrat koji će Mars, vaš vladar, praviti sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju posla. U slučaju da dođete u sukob interesa sa jednim poslovnim partnerom, to bi moglo dovesti do prekida zajedničkog posla.
Na polju novca vas početkom meseca očekuje promenljiva situacija. Trigon Venere sa Saturnom 3. novembra može vam doneti stabilne prihode ali izbegavajte neproverene kanale i nepromišljene investicije, na šta vas već sledećeg dana može navesti opozicija Venere sa Uranom. 7. u novembra Venera koja vlada vašim poljem novca ulazi u znak Škorpiona i u vaše polje platnog prometa gde će 13. u mesecu praviti konjunkciju sa Jupiterom. To će dovesti do većeg obrta sredstava preko vašeg računa. Imaćete i koristi od provizija na osnovu usluga koje budete pružali na ovom polju, kao i od mogućnosti poreskih i drugih olakšica. Imaćete i bolji osećaj za rukovanje novcem. To će vam doneti povećanu zaradu.
Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da se nađu kao partneri ili saradnici u jednom zajedničkom poslovnom projektu, što će im biti bar privremeno rešenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Osećaćete potrebu da dobijate viša pažnje od strane voljene osobe. Mars vaš vladar prolazi kroz znak Vage i vaše polje ljubavi i braka. Bićete osetljivi na ponašanje voljene osobe u odnosu na vas. Venera koja vlada vašim poljem ljubavi će od 7. novembra preći u znak Škorpiona gde je slaba i u izgonu. To će vam doneti pojačane strasti i ljubomoru u vezi.
U drugoj polovini novembra će Venera praviti trigon sa Neptunom, što će uneti više romantičnih trenutaka u vašu emotivnu vezu. To će vam pomoći da ublažite frustracije koje ćete povremeno osećati zbog toga što će vaš partner imati pojačanu potrebu da dominira u vašem odnosu. Naći ćete prikladan način da izbegnete konflikte i uspostavite sklad.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete osobu koja će vas privući toliko da nećete moći da joj odolite. Zaljubićete se i nećete biti sigurni kako da priđete vašoj simpatiji. To nije nešto na šta ste navikli da vam se dešava jer ste obično puni sampouzdanja kada treba da napravite prvi korak. Umesto da pokazujete svoju seksualnost i strastvenost, počećete da pokazujete odmerenost, kulturno ponašanje i držaćete se na distanci. To je ono što će vam doneti uspeh i mogućnost da uplovite u novu emotivnu vezu.
Stariji Ovnovi će nailaziti na teškoće u ljubavi jer će osoba koja im se dopada uporno ignorisati njihove pokušaje da jopj privuku pažnju. Razmislite o tome da promenite taktiku i primenite nešto novo i neobično u svom nastupu.

Zdravlje:

Tokom novembra će vam zdravlje biti promenljivo i osetljivo. Čuvajte se prehlade. Imunitet će vam oslabiti pa će biti potrebno da preduzmete preventivne mere kako biste izbegli pojavu zdravstvenih smetnji. Izbegavajte da izlazite po kišnom i vetrovitom vremenu. Dobro se utoplite. Praktikujte češće psihofizičku relasaciju i više se odmarajte.
Potrebna vam je kalorična ishrana sa više mleka i mlečnih proizvoda koji sadrže veći procenat mlečne masti. Namirnice koja sadrže C vitamin u većim količinama kao što su limun, kiseli kupus, ceđena pomoranža su korisne za poboljšane vašeg imuniteta. Izbegavajte mahunasto povrće kao i pojačano začinjenu hranu.


BIK

Posao:
Dragi Bikovi,
Na početku meseca 3. novembra, Venera, vaš vladar pravi trigon sa Saturnom koji vlada vašim poljem posla i karijere. Bićete u mogućnosti da ostvarite napredak na polju usluga, kao i da učvrstite odnose sa kolegama na poslu. U prvom delu meseca ćete biti angažovani na polju javnosti. Održavaćete intenzivne kontakte i sastanke sa poslovnim partnerima, učestvovaćete na raznim seminarima i prezentacijama u vezi onoga za šta ste stručni. 11. novembra će Saturn praviti trigon sa Uranom, što će vam doneti neočekivana priznanja, a jedan vaš projekat će biti primećen i dobićete donacije ili ćete sklopiti povoljan ugovor o budućoj realizaciji. U drugoj polovini novembra ćete imati dobar osećaj za konstruktivne akcije u pravom trenutku. vaša intuicija će biti pojačana u nalaženju adekvatnih poslovnih rešenja 16. u mesecu, zahvaljujući trigonu Venere sa Neptunom. Vaše kreativne sposobnosti će doći do izražaja, bićete dobro koncentrisani na ono što radite i to će vam omogućiti da postignete bolju stabilnost i zauzmete bolje pozicije. Vaši nadređeni će moći da se na vas oslone.
Merkur koji vlada vašim poljem novcem 5. novembra ulazi u znak Strelca gde je u izgonu i slab. To vas upozorava da izbegavate bilo kakve mahinacije sa novcem, podizanje kredita kao i veća zaduživanja. Budite pažljivi i u vezi većih finansijskih transakcija. 14. novembra će Merkur praviti kvadrat sa Neptunom i pravi nepovoljan uticaj na vaše tokove novca. Jedna saradnja će se pokazati neisplativom, a pojedini saradnici će se pokazati nepouzdanim, što će vas uvesti u gubitke. Poboljšanja vas očekuju krajem meseca kada Merkur bude pravio konjunkciju sa Saturnom koji se nalazi u vašem polju platnog prometa. Uspećete da provedete u delo plan koji će dovesti do većih i stabilnih priliva novca.
Nezaposleni Bikovi će dobiti mogućnost da se zaposle u firmi koja se bavi odnosima sa javnošću. To može biti privremeni posao za početak.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Vaš partner i vi ćete biti zaokupljeni raznim obavezama, što vam neće ostavljati dovoljno vremena i prostora da se posvetite jedno drugome. To neće negativno uticati na vašu vezu jer ćete moći jedno drugom da pružite podršku i razumevanje. Budite samo pažljivi da zbog obaveza ne zapostavite potpuno voljenu osobu.
19. novembra će Mars koji vlada vašim poljem ljubavi i partnerstva praviti kvadrat sa Plutonom. Nailazićete na ozbiljna neslaganja oko zajedničkih ciljeva, što može dovesti do konflikata. Kako biste to ublažili, neophodno je da budete spremni na dijalog. Krajem meseca ćete biti spremniji da tragate za rešenjem nesuglasica jer ćete imati više vremena i volje.

Ako ste slobodni:
Pojačaće se vaša strastvenost zahvaljujući ulasku Venere, vašeg vladara u Škorpiona i u vaše polje ljubavi. Bićete više zainteresovani za seks i avanture, nego što će vas privlačiti mogućnost da uđete u ozbiljnu vezu na duže staze. Privući će vas osoba koja će vam delovati neodoljivo ali koja će u vama provocirati prejake strasti i koja će biti sklona da vam pravi ljubomorne scene ubrzo nakon što sa njom započnete avanturu. Ona će želeti više od avanture.
Stariji Bikovi će osećati pojačanu potrebu da započnu vezu u kojoj bi se konačno skrasili. To vam neće biti lako jer osoba koja vas privlači neće želeti ozbiljnu vezu, već samo seks, zabavu i ništa ozbiljnije. Vama to neće odgovarati.

Zdravlje:
Mars prolazi kroz vaše polje zdravlja, a kako se nalazi u znaku Vage gde je u izgonu i slab, osećaćete pad imuniteta i bićete podložni upalama i infekcijama. Pazite kako rukujete alatima jer možete da se povredite nepažnjom. Fizička kondicija vam je slabija, pa bi bilo poželjno da praktikujete svakodnevne fizičke rekreativne vežbe ili bar dužu šetnju.
Ishranu biste trebali pojačati namirnicama koje sadrže više kalorija i gradivnih materija. To su integralne žitarice, krompir ali kuvan i nikako pečen na ulju. Takođe su vam važni šargarepa i cvekla koje je bolje da konzumirate sirove nego kuvane. Pileće i ćureće meso kuvano na pari kombinujte sa kuvanim povrćem. Uzimajte veće količine C i B vitamina.


BLIZANCI

Posao:
Dragi Blizanci,
Na početku meseca Sunce pravi trigon sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju posla i karijere. To vam donosi plodne uvide u to šta vam je najvažnije da intenzivirate u svom radu kako biste efikasnije ostvarili planirano. Oslonite se na svoju intuiciju koja će tokom novembra u više navrata da vam bude od pomoći. Imaćete uspeha u svemu što od vas zahteva korišćenje kreativnih ideja. 7. novembra Venera ulazi u znak Škorpiona i u vaše polje usluga. Kako je Venera u ovom znaku slaba, neophodno je da više pažnje posvetite održavanju kvaliteta vaših poslovnih usluga, jer se u protivnom lako može dogoditi da dođe do pada kvaliteta onog čime se bavite, što bi umanjilo i obim posla. Pazite da vas ne pretekne konkurencija. 13. novembra će Venera praviti konjunkciju sa Jupiterom, što možete iskoristiti za pokretanje jednog projekta koji biste obavljali u partnerstvu sa drugim preduzećima iz vaše branše i što bi vam donelo više uspeha i bolju zaradu. Nakon 22. u mesecu ćete ostvariti više uspeha na polju javnosti i poboljšati poslovna partnerstva.
Na polju novca imaćete u prvoj dekadi novembra prosečno stanje, bez većih oscilacija. Platni promet će vam se odvijati uglavnom stabilno i u kontinuitetu, sa blagom tendencijom ka poboljšanju. Najviše dobitaka ćete ostvarivati kroz oblasti usluga, posebno ako se bavite samostalnim poslom. U drugoj dekadi meseca imaćete veće oscilacije. Teškoće vas očekuju 19. novembra kada Mars bude pravio kvadrat sa Plutonom. Čuvajte se mahinacija i izbegavajte poslovanje sa osobama koje vam deluju sumnjivo i nepouzdano. Mogući su gubici. U trećoj dekadi meseca ćete uspeti da uspostavite više reda u tokovima vašeg novca. Krajem novembra ćete biti u prilici da nađete nove ili dodatne izvore prihoda.
Nezaposleni Blizanci će morati da se bolje potrude i da mnogo više posećuju konkurse za zapošljavanje, kako bi mogli da nađu posao.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Vaš vladar Merkur će 5. novembra ući u znak Strelca i u vaše polje ljubavi i braka. Kako je Merkur slab u Strelcu, bićete više nego obično pod dominacijom svog partnera, što vam neće prijati i što može dovoditi do neslaganja. Sredinom meseca Merkur pravi kvadrat sa Neptunom, što će dovesti do nesklada. Posebno ako u vašoj vezi postoje neke tajne.
U drugoj polovini novembra bićete spremniji da obavite važne razgovore sa partnerom koji će doprineti poboljšanju vašeg odnosa. Sunce će 22. u mesecu ući u znak Strelca i vaše polje ljubavi. Počećete da pokazujete više inicijative, mada nećete imati dovoljno volje da započnete sa rešavanjem najvažnijih pitanja u odnosima sa voljenom osobom.

Ako ste slobodni:
Venera će 13. novembra ući u konjunkciju sa Jupiterom koji vlada vašim poljem ljubavi, što će vam doneti poznanstvo sa osobom koja će osvojiti vaše simpatije i ostaviti snažan utisak na vas. Bićete skloni da vašu novu simpatiju idealizujete ali vam to može doneti razočarenja. Obratite pažnju šta je to što imate zajedničko sa njom i u čemu se najviše razilazite. Tako ćete naći način da joj priđete i da budete bliži mogućnosti da osvojite njenu pažnju.
Stariji Blizanci će biti neozbiljni koliko samo oni znaju da budu. To će vam doneti simpatije pojedinih osoba ali vam neće doneti mogućnost ulaska u novu vezu. Vaši pravi kvaliteti će biti potisnuti u drugi plan. Moguća je samo avantura.

Zdravlje:
Mars koji vlada vašim poljem zdravlja prolazi kroz znak vage gde je slab, što će dovesti do slabljenja vaše fizičke kondicije, kao i do podložnosti upalnim procesima, virusima i i raznim infekcijama. Najviše ćete biti podložni prehladi. Izbegavajte kišno i vetrovito vreme, toplije se obucite i pazite da ne budete preterano fizički neaktivni.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od više voća, posebno južnog, kao što su kivi, ananas, limun i madarine. Sva hrana bogata vitaminima je dobrodošla. Kalcijum i magnezijum nedostaju vašem organizmu, pa je preporučljivo da ih unosite kroz suplemente, tj. dodatke ishrani. Pojačajte mleko i mlečne proizvode. Umanjite konzumaciju slatkiša.


RAK

Posao:
Dragi Rakovi,
U prvoj dekadi novembra ćete imati uspeha u oblastima usluga i javnosti. Takođe ćete biti u mogućnosti da poboljšate odnose sa poslovnim partnerima. Potrebno je da više vremena posvetite sređivanju poslovne administracije. U slučaju nenadane posete inspekcije, došlo bi do zastoja u poslovanju ukoliko nemate sređene poslovne knjige. Venera će 7. novembra ući u znak Škorpiona i vaše polje zabave i kreativnosti, što će od vam doneti nove izazove ali i neizbežne teškoće ako se bavite oblastima zabave i estrade, kao i prosvetnim radom. Venera je slaba u znaku Škorpiona i doneće vam nepouzdane saradnike. Poboljšanje očekujte 13. u mesecu. Venera će praviti konjunkciju sa Jupiterom, pa ćete sklopiti novi poslovni ugovorm i započeti korisno partnerstvo. To može da bude i sa inostranom firmom. Napredak ćete ostvariti ako se bavite turizmom ili izdavačkom delatnošću. U drugoj polovini novembra izbegavajte preterano eksponiranje na polju javnosti. Potrudite se da poboljšate kvalitet vaših usluga, proizvoda i uopšte vašeg rada u celini.
Bićete u mogućnosti da poboljšate saldo na svom račinu i ostvarite bolju zaradu u prvoj polovini novembra. Dobici će vam doći i zahvaljujući srećnim okolnostima. Očekuje vas jedna rizična investicija koja bi mogla da vam donese solidne dobitke ali samo pod uslovom da pažljivo procenite rizik i ne investirate više nego što budete imali utisak da je dovoljno i isplativo. U drugoj polovini meseca izbegavajte finansijske rizike, posebno 19. u mesecu jer će tada Mars praviti izazovan aspekt sa Plutonom, što vam može naneti gubitke. Nakon 22. novembra ćete ostvariti bolji profit kroz razne vrste poslovnih usluga, kao i ako se bavite servisiranjem ili zanatstvom. Pravićete dobitne finansijske poteze.
Nezaposleni Rakovi će biti u mogućnosti da nađu posao koji će im se dopasti i koji neće biti naporan za njih. Postoje šanse i za stalno zaposlenje.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Na samom početku meseca, 3. novembra, Venera će praviti sekstil sa Saturnom koji vlada vašim poljem braka i ljubavi. Zahvaljujući tom aspektu, unećete više sklada u vaš odnos sa partnerom. Započećete sa radom na ostvarenju novih zajedničkih ciljeva, što će dodatno učvrstiti i poboljšati vašu emotivnu vezu i doneti vam više bliskosti.
U drugom delu meseca, 19. novembra, Mars će praviti kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju ljubavi. Nesuglasice i napetosti, čak i sukobi očekuju vas u odnosima sa partnerom i u odnosima sa članovima porodice. Vaš partner i vi ćete jedno na drugoga vršiti prevelik pritisak u vezi onoga u čemu se ne slažete. Svako će terati po svom.

Ako ste slobodni:
Venera će 7. novembra ući ući znak Škorpiona i vaše polje zabave i praviće 13. u mesecu konjunkciju sa Jupiterom. To vam donosi izuzetno povoljnu mogućnost da započnete novu emotivnu vezu. Upoznaćete nekoga s kim ćete doživeti snažnu obostranu privlačnost. Jedno drugom nećete odoleti. Dok shvatite šta vam se dešava već ćete za vrlo kratko vreme uploviti mnogo dublje u vezu nego što ste očekivali. To može da pojača strasti ali i da stvori posesivnost.
Nešto starijim Rakovi će nailaziti na srećne okolnosti koje će ih dovesti u kontakt sa osobom sa kojom će shvatiti da imaju mnogo zajedničkog. Samo potpuna nemarnost i lenjost vas mogu sprečiti da započnete novu emotivnu vezu.

Zdravlje:
Merkur će 5. novembra ući u znak Strelca gde je slab i u izgonu i ujedno u vaše polje zdravlja. To će dovesti do slabijeg imuniteta i osetljivijeg zdravstvenog stanja. Bićete podložni prehladi. Zbog toga izbegavajte da duže vreme boravite napolju na hladnom i toplije se obucite. Prostorije u kojima duže boravite treba da redovno i često provetravate.
Ishranu je potrebno da pojačate kaloričnim namirnicama kao što su punomasni tvrdi sirevi i jaja. Posebno bi vam prijala jaja od prepelice jer u sebi sadrže većinu toga što je vašem organizmu neophodno. Unosite više C, A i B vitamina. Od voća bi vam prijale jabuke i pomorandža. Uzimajte više tečnosti i svakodnevno pijte tople biljne čajeve.


LAV

Dragi Lavovi,
Početak novembra vam nije pogodan za započinjanje novih poslovnih projekata. Nedostajaće vam podrška i nećete imati pouzdane partnere i saradnike. Čak će i finansijski deo biti problematičan. U odnosima sa jednim poslovnim partnerom bi moglo da dođe do neočekivanog razilaska u interesima i po još nekim pitanjima. To će od vas zahtevati nalaženje kompromisa ili će doći do prekida saradnje. 7. novembra Venera koja vlada vašim poljem posla ulazi u znak Škorpiona gde je slaba. Biće neophodno da više pažnje obratite na nabavku osnovnih sredstava za rad, moguće remonte i ažuriranje administracije. Od sredine meseca ćete biti u mogućnosti da sakupite dovoljno sredstava neophodnih za započinjanje novih ciljeva. Uspeh vas očekuje ako se bavite metalskom industrijom, zdravstvom i energetskim resursima. U drugoj polovini novembra budite pažljivi ako se bavite oblastima saobraćaja i komunikacija jer ćete nailaziti na teškoće u razvoju planiranih ciljeva. Poslovni pregovori će vam biti ozežani. Tek krajem meseca ćete uspeti da ostvarite neznatan napredak.
U rukovanju novcem budite pažljivi i izbegavajte da ulazite u veće investicije. Merkur koji vlada vašim poljem novca 5. novembra ulazi u znak Strelca gde je u izgonu i slab. Samim tim će i obrt sredstava preko vašeg računa biti manji od uobičajenog. Sredinom meseca će Merkur praviti kvadrat sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju platnog prometa. Kako ćete tih dana biti dekoncentrisani, pazite da ne načinite nekakvu grešku u obračunu novca. Posebno izbegavajte bilo kakve sumnjive radnje, mahinacije i rizike. U drugoj polovini novembra doći će do poboljšanja. Novac će vam dolaziti kroz timski rad, javne poslove, kao i kroz oblasti zabave i ugostiteljstva.
Nezaposleni Lavovi će biti u mogućnosti da dobiju posao na određeno vreme, dok će im biti teže da nađu posao za stalno. Nailaziće na prepreke i odbijanja.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Potrudite se da se bolje uskladite sa voljenom osobom oko zajedničkog vremena na početku meseca. Nailazićete na prolazne napetosti. Potrebno vam je da unesete neke promene u vašu emotivnu vezu. Već do sredine novembra ćete uspeti da se usaglasite i vratiće vam se optimizam. To će vašem partneru prijati, jer ćete biti nasmejani i veseli.
Druga polovina novembra vam je pogodna za zajedničke romantične trenutke. Mada to ne želčite da priznate, vi ipak volite da sa partnerom odete na diskretnu večeru u restoran gde vam oboma prija i gde možete da opustite. Prijaće vam i da češće provodite zajedničke trenutke nasamo sa partnerom, na mestima gde vas niko i ništa neće ometati.

Ako ste slobodni:
Ukoliko imate duže vreme simpatiju sa kojom se povremeno viđate u istom društvu i pokušavate da započnete emotivnu vezu, imaćete povoljne mogućnosti za to već početkom meseca kada Venera bude pravila sekstil sa Saturnom, vašim vladarem polja ljubavi. U slučaju da nemate simpatiju, upoznaćete nekog novog oko 13. u mesecu zahvaljujući konjunkciji Venere sa Jupiterom. Ovaj mesec vam je pogodan za ulazak u emotivnu vezu koja ima izgleda da bude skladna i duga.
Nešto stariji Lavovi će biti okruženi pažnjom osobe koja će često biti u njihovoj blizini, delovati ljubazno i na usluzi. Budite sigurni da ta osoba želi sa vama ozbiljnu vezu. Ako vam se dopada, iskoristite priliku.

Zdravlje:
Zdravlje
Potrebno vam je da se više krećete kako biste poboljšali svoju kondiciju. Ako budete lenji i nedovoljno fizički aktivni, počećete da osećate pojačan umor, a moguće je i variranje krvnog pritiska. Neće vam prijati hladno i vlažno vreme, pa se potrudite da većinom boravite u suvim prostorijama, a da napolje izlazite kada je lepše vreme.
U ishranu unesite više proteina i vitamina. Pojačajte unos voća, posebno jabuka, limuna ali i sušemog voća kao što su smokve, kajsije i šljive. Prijaće vam i urme. Od povrća vam je potrebno više korena kao što su šargarepa, celer, cvekla i ren. Više će vam prijati riba u odnosu na meso. Hleb i žitarice smanjite. Umesto toga vam je koristan pirinač.


DEVICA

Posao:
Drage Device,
Na početku meseca imaćete uspeha u poslvnim pregovorima, nakon čega ćete moći da lakše i efikanije uđete u završnicu onoga što je pri kraju i što možete da dovršite u planiranom roku. Koliko je važno da posebnu pažnju posvetite rokovima upozorava vas Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere, a koji 5. novembra ulazi u znak Strelca i vaše polje završetaka. Kako je Merkur u Strelcu u izgonu i slabog kvaliteta, nailazićete na smetnje u ostvarivanju planiranih rokova o završetku ugovorenih poslova. Osim toga, usporavaće vas i administrativne obaveze, posebno ukoliko nemate naviku da budete ažurni u tom pogledu. Sredinom meseca Merkur pravi kvadrat sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju javnosti, što vas upozorava da izbegavate javne nastupe i da se čuvate nepromišljenih izjava jer bi one mogle negativno uticati na vaš ugled na poslu. U drugoj polovini novembra imaćete uspešne dogovore, a uspeh vas očekuje ako se bavite oblastima informacija, novinarstvom, saobraćajem i trgovinom alkoholnim i bezalkoholnim pićima.
Mars koji prolazi kroz znak Vage i vaše polje novca je tamo u izgonu i slab, što će otežavati priliv finansija na vaš račun. Venera koja vlada vašim poljem novca ulazi 7. novembra u znak Škorpiona gde je slaba i u izgonu, što dodatno ukazuje na to da je važno da budete vrlo pažljivi kada je novec u pitanju i da izbegavate velike troškove. 19. novembra će Mars praviti kvadrat sa Plutonom, što može dovesti do gubitaka ukoliko se budete upuštali u sumnjive transakcije i nelegalne tokove novca. U drugoj polovini novembra očekuju vas većinom povoljne mogućnosti da poboljšate zaradu. Do kraja meseca ćete ostvariti finansijsku stabilnost zahvaljujući konjunkciji Merkura sa Saturnom.
Nezaposlene Device će imati najviše šanse da dobiju zaposlenje kao administrativni radnik ili magacioner što može da bude i na stalno.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Početkom meseca ćete imati kreativne ideje kako da poboljšate vašu emotivnu vezu. Naći ćete način da svog partnera činite radosnim i ispunjenim tako što ćete imati više inicijative za izlaske, zabavu i ono što vašem partneru prija. Ipak, pazite da ne obećajete ono što niste sigurni da možete da ispunite, jer ćete na rečima biti jači nego na delima.
U drugoj polovini novembra ćete biti romantični zahvaljujući trigonu Venere sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju ljubavi i braka. Iskoristite ovaj period za što više zajedničkog vremena sa partnerom, jer će vam ono biti na raspolaganju. Intimne zajedničke večeri udvoje, uživanja uz omiljne filmove i više bliskosti vam je zagarantovano.

Ako ste slobodni:
Bićete skloni da sa zaljubljujete, posebno 13. novembra kada će Venerati pravi konjunkciju sa Jupiterom koji vlada vašim poljem ljubavi. To vam može doneti romansu sa osobom koja će biti strastvena i sa kojom ćete poželeti da ostvarite trajnu i duboku emotivnu vezu. Problem će nastati kada shvatite da je vašoj ljubavi zanimljiva zabava i seks sa vama, ali da nije još spremna za vezu na duže staze. Umesto da se razočarate, uživajte dok možete i iskoristite najbolje iz te veze.
Nešto starije Device će biti više u oblacima i zanesene nego što će nešto konkretno preduizeti da bi prisšli osobi koja im se dopada. Sa jednom osobom možete imati odnos koji je nešto više od prijateljstva ali ipak nije i emotivna veza.

Zdravlje:
Potrebno vam je više kretanja, fizičkih aktivnosti i boravka na čistom vazduhu, kako bi vaše zdravlje bilo stabilno. Pri tome izbegavajte da duže boravite napolju kada je kiša, vetar i hladnije vreme. Koristilo bi vam kada biste bar jednom nedeljno praktikovali odlazak u teretanu ili neki drugi vid telesnih vežbi. U protivnom ćete biti nestabilnog zdravlja.
Prijaće vam da pijete više toplog čaja koji možete da pravite od raznog bilja, kao što je žalfija, menta, matičnjak, slez. Mleko i mlečni proizvodi, posebno jogurt i punomasni tvrdi sir sadrže materije koje su neophodne vašem organizmu u ovom periodu. Smanjite unos hleba, šećera i brze hrane. Pojačajte unos voća, kako svežeg, tako i sušenog.


VAGA

Posao:
Drage Vage,
Tokom novembra Mars prolazi kroz vaš znak. Kako je Mars u znaku Vage slab i u izgonu, bićete pritisnuti pojačanim zahtevima od strane nadređenih da ulažete više truda i napora u vaše poslovne obaveze. Takođe će vas požurivati da postižete rokove koji će vam delovati nerealno i skraćeno. Nedostajaće vam motivacija i strpljenje. Osećaćete se zatrpano novim i novim obavezama. To će u vama izazivati revolt i bićete napeti. Uslovi na poslu će vam delovati preteško, čak u toj meri da ćete razmišljati da date otkaz. Vaš autoritet neće biti poštovan. Ako ste na nekom višem položaju, vaše rukovodeće sposobnosti će se naći na ispitu. U drugoj polovini novembra će Mars praviti kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju završetaka, što će dovesti do nemogućnosti dovršavanja planiranih aktivnosti u dogovorenom roku, a to bi moglo povući posledice koje biste osećali na finansijskom polju ali i u odnosima sa nadređenima i poslovnim partnerima. Do kraja meseca ćete uspeti da se izvučete iz teškoća i ostvarite stabilnost koja vam je neophodna.
Venera koja vlada vašim znakom ulazi 7. novembra u znak Škorpiona i vaše polje novca. Ovde se već nalazi Jupiter kome se Venera pridružuje u konjunkciji 13. u mesecu. To vam pruža pogodnosti da uvećate zaradu kroz nove investicije koje bi bile na dugoročnom planu i koje vam neće odmah doneti dobitke. Biće potrebno da prođe više od mesec dana da bi počeli prvi iznosi da vam pristižu. U drugoj polovini novembra izbegavajte sumnjive investicije i tajne kanale za obrt novca jer bi vam to moglo naneti gubitke. Bićete u mogućnosti da ostvarite bolkju zaradu kroz oblasti medicine, trgovine alatima i naftnim derivatima. Krajem meseca ćete imati pojačanu intuiciju koja će vam pomoći da ostvarite dodatne prihode.
Nezaposlene Vage će imati teškoća da dobiju zaposlenje za stalno. Više izgleda ćete imati za privremeni posao. Potrebno je da budete uporniji.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Potrudićete se da više vremena i pažnje poklanjate partneru. Postalo vam je jasno da vaša veza počinje da se hladi i da nema dovoljno razmene iskrenih osećanja. Vaš partner je isto toga svestan i biće spreman da sarađuje sa vama kako biste poboljšali vaš odnos. Kako ćete oboje biti pritisnuti svako svojim problemima, nećete imati vremena jedno za drugo.
Bez obzira što će vaša emotivna veza da trpi zbog toga što ni vi ni vaš partner nećete moći da se organizujete oko zajedničkih aktivnosti, oboje ćete prihvatiti trenutnu situaciju i nećete jedno drugoga optuživati. Potrudite se da situaciju ne otežavate još više, kako ne biste isprovocirali nepotrebne sukobe. Krajem meseca doći će do poboljšanja.

Ako ste slobodni:
Početkom meseca će vam se dopasti jedna osoba koju ćete upoznati kroz poslovne ili društvene aktivnosti. U početku će vam delovati da su simpatije obostrane ali koliko god se trudili, teško će vam uspevati da se sa vašom simpatijom viđate. Nailazićete na prepreke. Lako je moguće da je vaša simpatija već u vezi ili u braku i da je trenutnim stanjem u svojoj vezi nezadovoljna. Mada će vam dati do znanja da joj se dopadate, neće biti spremna da sa vama uđe u tajnu vezu.
Starije Vage će uvideti da će morati da se prilagode osobi koja im se dopada kako bi uopšte došle u obzir za moguć početak nove veze. Ako se prepustite vašoj simpatiji da diktira uslove, u vezu ćete ući ali vam to sve neće biti po volji.

Zdravlje:
Potrebno vam je više odmora i psihofizičke relaksacije. Izbegavajte preterane napore. Vaš imunitet će biti pojačan tako da ćete moći da budete aktivni i po hladnijem, kišnom, oblačnom vremenu. Ipak, potrebno je da vodite računa da budete toplije obučeni. Za bolje zdravlje bi vam dobro došlo da praktikujete jogu ili tai-či.
Ishrana bi trebalo da vam bude lakša, bez namirnica koje su teško svarljive. Izbegavajte morske plodove i konzerviranu hranu, kao i brzu hranu, posebno onu sa roštilja. Pojačajte unos voća. Prijaće vam jabuke, mandarine i banane. Od povrća su vam važne namirnice koje sadrže vipše gvožđa u sebi, kao što su cvekla i paradajz.


ŠKORPIJA

Posao:
Dragi Škorpioni,
Kroz vaš znak će tokom novembra prolaziti čak tri planete. Sunce i Jupiter se već nalaze u vašem znaku, a od 7. u mesecu će im se pridružiti i Venera. Kako Sunce vlada vašim poljem posla i karijere, dok bude prolazilo kroz vaš znak, praviće trigon sa Neptunom i sekstil sa Plutonom i to sve u prvoj dekadi novembra. Bićete puni kreativnih ideja koje će vam omogućiti da ubrzate napredak vaših poslovnih planova. Uspeh vas očekuje ako se bavite oblastima zabave, ugostiteljstva i estrade, kao i ako ste prosvetni radnik ili dizajner. U donošenju važnih odluka moći ćete da se oslonite na intuiciju jer će vas voditi ka dobitnim rešenjima. Održavaćete sastanke sa poslovnim partnerima i saradnicima, bićete često u pokretu i obavićete većinom uspešne poslovne pregovore. 13. novembra će Venera praviti konjunkciju sa Jupiterom. Vaši lični nastupi i poslovne prezentacije će biti zapažene. Umećete da uspešno rukovodite svojim poslovima, posebno ako ste privatnik. U drugoj polovini meseca ćete imati teške pregovore oko jednog posla ali ćete uspeti da ostanete u igri.
Konjunkcija Venere sa Jupiterom koji vlada vašim poljem novca, sredinom meseca, doneće vam mogućnost ulaska u nove investicije koje bi trebale da uvećaju saldo na vašem računu. Imaćete dobar osećaj za rukovanje novcem i umećete da procenite u koje oblasti vam se isplati ulagati i kolike sume da izdvajate. 22. novembra će Sunce ući u znak Strelca i vaše polje novca, pa ćete umeti da sa više samopouzdanja donosite finansijske odluke koje će se pokazati isplativim. najviše ćete profitirati kroz realizaciju sopstvenih ideja. Jedino je važno da izbegavate upuštanje u rizične šeme koje obuhvataju nelegalne tokove novca. Veći deo zarade ostvarićete kroz oblasti komunikacija i trgovine energentima.
Nezaposleni Škorpioni će umetni da se nametnu potencijalnim poslodavcima i da ih uvere da su pravi za budući posao, čak i ako nisu dovoljno vešti u samom poslu.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Venera koja vlada vašim poljem ljubavi i braka ulazi 7. novemra u vaš znak što će vam doneti više pažnje od strane partnera. Bićete u situaciji da voljenoj osobi izađete u susret oko nečega što možete da učinite, a što će joj značiti i biće vam zahvalna. To će vam dati do znanja da je potrebno da se više posvetite jedno drugom i zajedničkim aktivnostima.
Konjunkcija Venere sa Jupiterom sredinom meseca će vam omogućiti da u vašu emotivnu vezu unesete nešto novo, što će biti pravo osveženje i što će poboljšati bliskost između vas i voljene osobe. U drugoj polovini novembra ćete uživati u zajedničkim romantičnim trenucima zahvaljujući trigonu Venere sa Neptunom. Više vremena ćete provoditi zajedno.

Ako ste slobodni:
Na početku meseca ćete biti skloni zaljubljenosti i zanesenosti. Bićete u mogućnosti da birate s kim ćete izlaziti jer će više osoba biti zainteresovano za vas. U početku nećete biti zainteresovani za ulazak u novu emotivnu vezu. Prijaće vam pažnja koju ćete dobijati. Početkom treće dekade novembra će se posredstvom sekstila Venere sa Plutonom pojaviti osoba koja će zaokupirati svu vašu pažnju. Bićete u mogućnost da uđete u vezu koja će biti vrlo snažna i ispunjena erotskim nabojem.
Stariji Škorpioni će biti u mogućnosti da započnu uzbudljivu avanturu, što će im u početku odgovarati. Ubrzo će se između vas i druge osobe probuditi i osećanja. Razmislite da li ste dovoljno spremni za vezu na duže staze.

Zdravlje:
Bićete osetljivog zdravlja, što će se najviše odraziti na psihosomatskom nivou. Izbegavajte preterivanja bilo kakve vrste i više se odmarajte. U protivnom ćete biti nervno napeti. Dobro bi vam došlo i da se više krećete i da se bavite nekim vidom fizičkih vežbi. To mogu biti i jednostavne rekreativne vežbe. Kondicija i imunitet će vam biti slabiji nego obično.
Pojačajte svoju ishranu kaloričnom hranom kao što je crveno meso, riba, punomasni sirevi, mleko i mlačni proizvodi. Integralni hleb, pšenične klice, pasulj, karfiol, brokoli su vam neophodni u ishrani kako biste ojačali imunitet. Od voća uzimajte ono koje sadrži C vitamin, kao što su pomorandže i limun. Pijte više vode i čajeva, kao što je zeleni čaj.


STRELAC

Posao:
Dragi Strelčevi,
Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere ulazi u vaš znak 5. novembra. kako je Merkur u Strelcu u izgonu i slab, to će vam doneti teškoće da preduzimate adekvatnu akciju na polju posla. Zbog toga budite pažljivi u ličnim nastupima jer nećete moći da privučete pažnju drugih niti da zainteresujete dovoljno potencijalne klijente za vaše usluge ili proizvode. Vaš autoritet bi mogao da bude poljuljan. Bićete skloni da pravite velike planove i nećete moći da realno sagledate vaše trenutne mogućnosti, pa će vam se dešavati da pravite velike planove koji će se pokazati neostvarivim i neodrživim. Ovo će posebno biti aktuelno 14. novembra kada Merkur bude pravio kvadrat sa Neptunom. Bićete dekoncentrisani, rasejani i neorganizovani, pa vam se lako može dogoditi da načinite nekakvu grešku koja vam može naneti gubitke. U drugoj polovini meseca će Merkur praviti povoljne aspekte sa Marsom, Uranom i Saturnom. Vrednim radom, efikasnijim akcijama, korišćenjem povoljnih prilika, uspećete da postignete stabilnost i sigurne pozicije u svom poslu.
Početak Novembra vam je najpoboljniji period za sigurne investicije koje vam mogu doneti dugoročne dobitke. Venera će praviti sekstil sa Saturnom koji vlada vašim poljem novca. Ulaskom u nove investicije otvoriće vam se mogućnosti da proširite svoje polje uticaja i ponudu proizvoda i usluga, a što bi bilo povezano sa nečim nesvakidašnjim, izazovnim ali inovativnim rešenjima. Ovo će vam omogućiti trigon Saturna i Urana 11. novembra. U drugoj polovini meseca ćete umeti da mudro i racionalno raspoređujete prihode i rashode i održavate postignuti nivo obrta novca. To će vam do 28. novembra kada će Merkur praviti trigon sa Saturnom doneti zaradu koja bi mogla premašiti očekivanu.
Nezaposleni Strelčevi će biti promenljive sreće u traženju novog zaposlenja. Biće im teško da se prilagode zahtevima potencijalnih poslodavaca.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi i braka, a koji će 5. novembra ući u vaš znak, gde će se zadržati duže vreme, doneće vam pojačanu vezanost za vašeg partnera. To nećete doživeti kao olakšanje jer će vaš partner delovati dominantno u vašem odnosu, pa ćete nailaziti na nesklad, a nećete imati ni ideje ni volje da se upustite u rešavanje nesuglasica.
Sredina meseca će biti najveći izazov za vašu emotivnu vezu jer ćete biti skloni nejasnom sagledavanju vašeg odnosa. Tek u drugoj polovini novembra ćete skupiti dovoljno snage da odlučnim akcijama i otvorenim razgovorom sa partnerom krenete u poboljšanje vašeg odnosa. U tome ćete uspeti do kraja meseca. Potrebno vam je više strpljenja i upornosti.

Ako ste slobodni:
Venera će 7. novembrac ući u Škorpiona i vaše polje tajni, a 11. će praviti konjunkciju sa Jupiterom. Ovaj aspekt vas može uvući u tajnu emotivnu vezu sa osobom koja će vam delovati kao ostvarenje vaših snova. Bićete zavedeni i skloni da vašu ljubav idealizujete, što vam u početku neće smetati. Kasnije, u drugoj polovini meseca, počećete realnije da sagledavate nedostatke vašeg odnosa. Nailazićete na ozbiljnija neslaganja, a moguće su i ljubomorne scene.
Nešto stariji Strelci će biti odbijeni od strane osobe koja im se sviđa. Vaša razočaranost će biti kratkotrajna jer će vam ubrzo nakon toga, već u drugoj polovini novembra, prići osoba kojoj se vi dopadate. Simpatije će biti obostrane.

Zdravlje:
Venera koja vlada vašim poljem zdravlja, od 7. novembra će prolaziti kroz znak Škorpiona, gde je u izgonu i slaba. To će nepovoljno uticati i na vaše zdravlje i dovešće do pada imuniteta. Bićete skloni intertnosti, slabo ćete se kretati i bićete podložni infekcijama. Posebno se čuvajte hladnog, kišnog i vetrovitog vremena, zbog sklonosti prehladi.
Pojačaćete otpornost svog organizma na bolesti tako što ćete svoju ishranu obogatiti namirnicama koje sadrže veći procenat vitamina. Konzumirajte više voća, kao što su ananas, mandarine, limun, kivi. Pojte više tečnosti, posebno čaja, kao što su zeleni čaj i kopriva. Smenjite unos mesa, brze hrane, hleba, a od povrća smanjite unos mahunarki.


JARAC

Posao:
Dragi Jarčevi,
Mars tokom novembra prolazi kroz vaše polje posla i karijere, a ujedno se nalazi u znaku Vage gde je u izgonu i slab. Takođe, Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere od 7. novembra ulazi u znak Škorpiona gde je slaba jer je to znak njenog izgona. Ovo vas upozorava da se posvetite održavanju kvaliteta vaših poslova, jer ako to zanemarite, vidno će početi da opada, a to vam može doneti smanjeni obim poslova, zastoje i gubitke. Biće potrebno da ulažete više napora kako bi vaši planovi mogli da se odvijaju bez većih teškoća. 13. novembra će Venera praviti konjunkciju sa Jupiterom, što će vam doneti priliku za početak uspešne saradnje sa zdravstvenim ustanovama, monetarnim institucijama, nevladinim organizacijama, kao i firmama koje su iz vašeg polja delatnosti. 19. u mesecu će Mars praviti kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem znaku, što bi vam moglo doneti neslaganja i sukobe sa nadređenim osobama. To bi moglo negativno da se odrazi na vaše pozicije. Poboljšanje će vam doneti uspešni poslovni pregovori u trećoj dekadi novembra.
Na polju novca vas očekuje uglavnom stabilno stanje. Na početku novembrta, tačnije 2. u mesecu Venera pravi sekstil sa Saturnom, što vam donosi dobitke kroz saradnju sa ustanovama zatvorenog tipa. 11. novembra će Saturn koji vlada vašim poljem novca praviti trigon sa Uranom. Novi i neočekivani dobici iznenada vam dolaze nakon uspešno obavljenih poslovnih pregovora i dogovora, kroz oblasti saobraćaja, komunikacija, informacija i trgovine. Na samom kraju meseca, 28. Merkur će praviti sekstil sa Saturnom, što će doprineti sigurnim prihodima i doneće vam dobitke na dugoročnom nivou od oblasti građevinarstva, industrije i trgonine energetskim resursima. To će znatno uvećati saldo na vašem računu.
Nezaposleni Jarčevi će uspeti da se nađu tako što će im neko ponuditi poslovnu saradnju. To ne mora da bude ujedno i stalno zaposlenje ali će im doneti dobitke.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Potrebno je da se prilagodite potrebama svog partnera. Povremeno će vaš partner biti sklon dominaciji i pojačanim zahtevima, što će na vas delovati kao pritisak ali ćete uspeti da to rešite. Bićete spremni na razgovore koji će biti potpuno iskreni i otvoreni. Uvažićete potrebe voljene osobe ali ćete tražiti da i vaše potrebe u ljubavi budu poštovane.
U drugoj polovini novembra ćete poboljšati vaš odnos sa voljenom osobom tako što ćete preuzeti inicijativu za zajedničke izlaske, više intimnih trenutaka nasamo, odlazak na jedno vikend putovanje i druženje sa zajedničkim prijateljima. Vaš partner će biti prijatno iznenađen vašom voljom da unesete više dinamike u vašu vezu. To će vas zbližiti.

Ako ste slobodni:
Više nego obično ćete izlaziti i družiti se sa prijateljima. Preko jednog poznanika ćete upoznati osobu koja će vam se na prvi pogled dopasti i počećete češće da se viđate u istom društvu. Otkrićete kako imate zajednička interesovanja i kako vam prija da razgovarate o zajedničkim temama. Kako će se osećati i erotki naboj između vas dvoje, ubrzo ćete završiti u krevetu. Vaša simpatija će želeti avanturu, vi ćete više biti za ozbiljnu vezu. Budite strpljivi, tek ste na početku.
Nešto starijim Jarčevima će biti nagrađena upornost u udvaranju osobi koja duže vreme zaokuplja njihovu pažnju. Uspećete da joj se dopadnete i počećete da izlazite i da se češće viđate. Do kraja meseca ćete započeti vezu.

Zdravlje:
Merkur koji upravlja vašim poljem zdravlja 5. novembra ulazi u znak Strelca gde je u izgonu i slab što vam je signal da pazite na vaše zdravlje i da se čuvate prehlade. Pluća će vam biti osetljiva. Izbegavajte duži boravak napolju kada je hladno, vetrovito i kada pada kiša. Potrebno vam je više fizičkih vežbi zbog bolje kondicije.
Vaša ishrana treba da se sastoji od više voća, povrća i žitarica. Pšenične klice, raženi hleb, pasulj, karfiol, grašak možete konzumirati češće. Ananas i kivi će nadoknaditi nedostatak vitamina u vašm organizmu. Jedite više morske ribe, a umanjite unos mleka i mlečnih proizvoda kao i mesa sa roštilja. Zeleni čaj ili morske alge su vam odličan detoksikant.


VODOLIJA

Posao:
Drage Vodolije,
Mars koji vlada vašim poljem posla i karijere prolaziće tokom novembra kroz znak Vage gde je u izgonu i slab. Biće vam potrebno više vremena i upornosti kako biste ostvaruili planirane ciljeve. U tome će vam najviše pomoći otvorenost na kompromise i strpljenje. Kroz vaše polje posla će prolaziti Jupiter i Sunce, a Venera će ovde ući 7. novembra. Zbog toga će vam polje posla biti naglašeno u ovom mesecu. 9. će Sunce praviti sekstil sa Plutonom što vam pruža pogodnosti da poboljšate saradnju i da ostvarite dobar profit, veći od očekivanog. Saradnja sa ustanovama zatvorenog tipa ali i nešto što ide nezvaničnim i tajnim kanalima će unaprediti vaš posao. 13. će Venera i Jupiter biti u konjunkciji u vašem polju posla. Uspešno ćete započeti jedan projekat gde ćete dobiti ulogu koordinatora i vodeće ličnosti. Ovo će od vas zahtevati prihvatanje većih odgovornosti. Vaše rukovodeće sposobnosti i kreativnost će doći do pojačanog izražaja. Druga polovina meseca vam nije povoljna za poslovna putovanja. Nedostajaće vam podrška 19. kada će Mars biti u kvadratu sa Plutonom.
Na polju novca vas očekuje napredak, pod uslovom da izbegavate rizične investicije. Najviše dobitaka ćete imati kroz oblasti saradnje i timskog rada. Možete ostvariti profit i kroz saradnju sa jednim inostranim partnerom, kao i kroz promet nekretninama. Ako se bavite zdravstvom, imaćete više mogućnosti da ostvarite obimniji platni promet, koji bi se mogao uvećati ako se bavite farmacijom, hemijskom industrijom ali i trgovinom energentima. U drugoj polovini novembra izbegavajte neklegalne tokove novca i poslovanje sa ljudima koje ne poznajete dovoljno i koji vam deluju sumnjivo, jer su moguće prevare kojie vam mogu naneti gubitke. Stabilne finansije vas očekuju krajem meseca.
Nezaposlene Vodolije će imati vrlo povoljne prilike da dobiju nov posao koji bi mogao da bude za stalno, a koji bi zadovoljio njihove potrebe i očekivanja.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi i braka praviće 3. novembra sekstil sa neptunom, što će u vama probuditi potrebu za romantičnim trenucima uz voljenu osobu. To će vašeg partnera prijatno iznenaditi jer nije navikao da pokazujete taj skriveni deo vaše prirode. Prijaće vam više intimnih trenutaka udvoje, posebno u večernjim i popodnevnim satima.
U drugoj polovini novembra ćete se posvetiti ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Predložićete partneru zajedničke izlaske na mesta za koje znate da vaš partner voli da posećuje. Moguće je i vikend putovanje na turističku destinaciju. Sunce će 22. novembrta ući u znak Strelca i vaše polje prijatelja, pa ćete se više družiti i posećivati zajedničke prijatelje.

Ako ste slobodni:
Sunce će 9. novembra praviti sekstil sa Plutonom. Pojačaće se vaše simpatije prema osobi koja vas duže vreme privlači i preduzećete više inicijative da joj se približite i privučete pažnju na sebe. U tome ćete imati uspeha. Započećete razgovore, a ubrzo će vam vaša simpatija priznati da nije slobodna i da je tajno zaljubljena u vas. Počećete da se viđate u tajnosti i ući ćete u tajnu vezu. Biraćete intimna mesta za vaše susrete koji će biti ispunjeni strastima.
Nešto starije Vodolije će više biti zainteresovane za druženje, izlaske sa prijateljima i slobodne, neobevezne susrete i avanture. Sa osobom koju poznajete iz zajedničkog društva ćete započeti kratku avanturu koja će vas oboje zadovoljiti.

Zdravlje:
Tokom novembra će vam zdravlje biti uglavnom stabilno. Vaša kondicija će samo biti slabija, zbog čega biste trebali da se angažujete oko nalaženja vremena za fizičke aktivnosti. Odlazak u teretanu ili svakodnevne šetnje bi vam prijale. Smetaće vam vlažan vazduh, pa je poželjno da boravite u dobro provetrenim prostorijama sa suvljim vazduhom.
Potrebna vam je ishrana koja regeneriše vaš organizam i omogućuje vam bolju probavu. Koristite dodatke ishrani koje će služiti za iznbacivanje nagomilanih materija koje bi mogle da budu toksične. U tu svrhu koristite mekinje i morske alge, kao i zeleni čaj. Konzumirajte više povrća, kiselog kupusa, spanaća i blitve. Smanjite mleko i mlečne proizvode.


RIBE

Posao:
Drage Ribe,
Merkur 5. novembra ulazi u znak Strelca i vaše polje posla i karijere. Kako je Merkur u znaku Strelca u izgonu i slab, to vas upozorava da obratite više pažnje na komunikaciju sa kolegama, nadređenima i klijentima. Nailazićete na nesporazume i na teškoće u međusobnoj koordinaciji u vezi saradnje. Potrudite se da se bolje organizujete jer će vam upravo organizacija biti otežana. Razmotrite pažljivo planove. Teškoće su moguće i u razmeni informacija. 14. novembra će Merkur praviti kvadrat sa Neptunom koji se nalazi u vašem znaku. Bićete rasejani, dekoncentrisani i lako vam se može dogoditi da načinite pogrešan potez koji bi vam mogao doneti zastoje u razvoju planiranih projekata. U drugom delu meseca će Merkur praviti povoljne aspekte sa Marsom, Uranom i Saturnom. Ulagaćete više napora u razvoj poslovnih odnosa, što će vam doneti bolji obrt novca. Uran se nalazi u vašem polju novca, a Saturn u vašem polju posla, pa ćete imati koristi i dobitke od ulaganja u dugoročne poslove. Uspeh vam dolazi od oblasti ekonomije i industrije.
Mars koji vlada vašim poljem novca će tokom novembra prolaziti kroz znak Vage gde je u izgonu i slab, pa će vam trebati više strpljenja i istrajnosti kako biste mogli da održavate vašu finanijsku situaciju stabilnom. Nailazićete na povremene zastoje i prepreke, što će vas činiti sklonim ishitrenim potezima. Na ozbiljnije teškoće možete naići 19. novembra kada će Mars praviti kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju timskog rada i saradnika. Na ovom polju su mogući sukobi interesa, neslaganja, čak i svađe. To bi moglo da vam nanese gubitke. Kako i Venera prolazi kroz vaše polje platnog prometa i pravi sekstil sa Plutonom, uspećete da izbegnete ozbiljnije teškoće i da nađete rešenje za stabilnije tokove novca.
Nezaposlene Ribe će trebati da se više potrude, da češće nego obično kontaktiraju potencijalne poslodavce i dogovaraju razgovore sa njima.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Merkur vlada i vašim poljem ljubavi i braka, a kako će da se tokom novembra nalazi u Strelcu, znaku gde je u izgonu, to vam donosi nestabilne odnose sa partnerom. Nailazićete na povremeno narazumevanje i komunikacija će vam biti otežana. Izbegavajte tajne u vašoj vezi, jer će nejasnoća biti više nego obično. Biće vam neophodno prilagođavanje okolnostima.
U drugoj polovini novembra ćete uneti više dinamike u vašu emotivnu vezu zahvaljujući sekstilu Mekrura sa Marsom. Imaćete plodne ideje kako da poboljšate komunikaciju sa partnerom. Bićete u mogućnosti da zajedno odete na kratko putovanje gde biste mogli da se posvetite jedno drugom. Imaćete bolji osećaj za potrebe voljene osobe.

Ako ste slobodni:
Kako ste po prirodi skloni da idealizujete osobu koja vam se dopadne, ta vaša sklonost će biti naročito izražena u ovom mesecu. Nažalost, to vam neće doneti očekivanu sreću, već će vam se dogoditi poneko razočaranje. Neko kome se vi dopadate, a ko nije slobodan će vam predložiti tajnu vezu ili avanturu. Bilo bi mudro da u to ne ulazite jer vam se mogu izdešavati neprijatna iskustva. Kratke i neobavezne ljubavi su moguće, dok ozbiljnu vezu nećete uspeti da ostvarite.
Zdravlje:
Zdravlje će vam biti uglavnom stabilno, mada ćete biti osetljiviji na hladno i vlažno vreme, pa vam se savetuje da se toplije oblačite. Osetljivi su vam disajni organi, pa možete biti skloni prehladi. Potrebno vam je da boravite u prostorijama koje imaju dobru ventilaciju. Svakodnevna psihofizička relaksacija vam je neophodna, kao i više odmora.
Ishranu pojačajte kaloričnim namirnicama. Potrebno vam je više povrća, kao i meso i riba. Integralna testa, hleb, pšenične klice, med možete konzumirati svakodnevno. Voće i prirodni sokovi su vam važni. Umereno konzumirajte mleko i mlečne proizvode. Izbacite iz ishrane previše začinjenu hranu i šećer. Pijte čaj od koprive, mente i žalfije.

Horoskop je pripremio je astrolog Igor Pavluković za Mesečni Horoskop. Strogo je zabranjeno preuzimanje mesečnog horoskopa bez dozvole autora i pismene saglasnosti, odnosno preuzimanje bilo kog dela horoskopa bez navođenja linkova i izvora.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар