Mesečna prognoza vremena: Oktobar 2017 - vetrovit i kišovit

Dugoročna prognoza vremena za deseti mesec, oktobar, tekuće 2017. godine.

nbostanova / Pixabay

Početkom prve oktobarske sedmice, u većini krajeva pretežno sunčano, nešto više oblaka samo na krajnjem jugozapadu i jugoistoku. Minimalna temperatura od 3°C do 9°C a maksimalna od 18°C do 21°C. U utorak, 3. oktobra, sunčano i toplo u toku podneva, minimalna temperatura od 5°C do 10°C, maksimalna od 22°C do 24°C. Uveče na severozapadu Srbije doći će do povećanja oblačnosti i padavina u sklopu hladnog fronta. Vetar u toku dana slab do umeren jugoistočni i jugozapadni, uveče u skretanju na pojačan severozapadni u oblasti fronta.

U sredu, 4. oktobra, oblačnost će se premeštati dalje ka jugu zemlje uz retku pojavu slabe kiše. Minimalna temperatura od 7°C do 13°C, maksimalna od 16°C do 20°C. Vetar slab severozapadni, u Banatu pojačan. U četvrtak i petak i dalje toplo, slabije frontalne padavine se mogu očekivati na severozapadu Vojvodine u noći između četvrtka i petka, kao i u petak u ostatku zemlje. Temperatura do 25°C u četvrtak dok bi u petak bilo svežije, od 14°C na severu do 23°C na krajnjem jugu. Vetar slab do umeren severozapadni.vrtak i petak i dalje toplo, slabije frontalne padavine se mogu očekivati na severozapadu Vojvodine u noći između četvrtka i petka, kao i u petak u ostatku zemlje. Temperatura do 25°C u četvrtak dok bi u petak bilo svežije, od 14°C na severu do 23°C na krajnjem jugu. Vetar slab do umeren severozapadni.

Do kraja prve dekade meseca oktobra malo hladnije i suvo vreme, uz postepeni pad dnevne temperature. Kiša povremeno ili lokalni pljuskovi oko 7. i 8.

Do kraja oktobra period prosečno toplog vremena sa češćom pojavom kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 9, a najviša dnevna od 14 do 19 stepeni.


Izvor: SerbianMeteo, Politika, RHMZ Srbije
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар