Šta nam "Lucifer" još donosi: Vreme do kraja avgusta 2017.

Čudi vrelog "Lucifera", kako je nazvan prošlonedeljni toplotni talas, već smo dobro upoznali. Kratka pauza od avgustovskih visokih temperatura kratkog je daha, jer se visoke temperature nastavljaju. Trajaće do petka (11. avgust), a za vikend sledi preokret - pljuskovi i grmljavine i pad temperature za čak do 15 stepeni. 

Lucas / Pexels

U većem delu Srbije do petka će biti sunčano i veoma toplo, s maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni, saopštio je Republički hirdometeorološki zavod.

- Kratak predah od visokih temperatura očekuje se za vikend. Tada će jače zahlađenje biti propraćeno kišom, odnosno pljuskovima sa grmljavinom, koje do nas dolazi sa severozapada. Temperatura će za vikend biti niža za 10 do 15 stepeni, što će stvoriti uslove za padavine - objašnjava Đurić.

Maksimalne temperature u subotu, tako, prognozirane su na 30, a u nedelju na 22 stepena Celzijusovih.

Prema rečima Đorđa Đurića iz "Weather2umbrella" , od ponedeljka će se vreme stabilizovati, što znači da je pred nama ponovo toplo vreme, uz postepen porast temperature.

Dakle, ovaj novi toplotni talas nije poslednji, jer se sledeće sedmice očekuju ponovo visoke temperature. Vreline nam dolaze iz Afrike, odnosno, kako objašnjava Đurić, naše područje zahvaćeno je toplom vazdušnom masom sa severa ovog kontinenta koja je do nas stigla preko Mediterana.

Đurić još dodaje da će avgust generalno biti topao mesec, kao i da je ovo najtoplije leto od 2012. godine.

Srećom, temperature od ponedeljka neće biti tako visoke kao one koje nam je prošle nedelje doneo "Lucifer". Prema prognozi vremena, od utorka, 15. avgusta, pa sve go kraja meseca temperatura će biti u proseku oko 30 stepeni, a očekuje se da će toplo vreme nastaviti i u septrembru.


(Izvor: Blic)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар