HOROSKOP - Delimično pomračenje Meseca 7. avgusta: Promene na ljubavnom planu

Ovog meseca bićemo svedoci dva pomračenja, delimično Meseca (7. avgusta) i dve nedelje kasnije totalno Sunca (21. avgusta). Već u ponedeljak, u večernjim časovima, iz Srbije će biti vidljivo delimično pomračenje Meseca.

Sebastian Voortman / Pixabay

Mesec će izaći pomračen 7. avgusta, u Beogradu u 19:46. Najviše će biti prekriven Zemljinom senkom (maksimum pomračenja) u 20:20, a iz nje će izaći (kraj pomračenja) u 21:18. Za vreme najvećeg pomračenja senka će prekriti četvrtinu Mesečevog prečnika. Ceo tok pomračenja će moći da se posmatra iz Indije, najvećeg dela Australije, Kine, Mongolije, centralnog Sibira, Kazahstana, Irana, Madagaskara.

Ukoliko bude vedro, Beograđani će ovu interesantnu pojavu moći da prate i sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.


Sutra će Zemljin satelit da se nađe u opoziciji sa Suncem, čiji je uticaj ojačan u znaku Lava (ugled, status, kreativnost), a tu se trenutno nalazi i Mars (akcija, energija), dok Mesec (emocije, narod) u Vodoliji simbolizuje bunt i neočekivane okolnosti. 

Opozicija između pomračenog Meseca i Marsa (sukobi) upozorava na moguće probleme u emotivnim odnosima, zbog čega bi bilo najbolje da izbegavate rasprave, pišu Novosti.

Ovakvi aspekti obično vode ka pogrešnim procenama, zbog čega bi bilo bolje da donošenje važnih odluka odložite za period posle 10. septembra. 


U periodu između dva pomračenja nije poželjno donositi važne odluke, ni započinjati nove poslove, a posledice pomračenog Sunca osećaćemo danima nakon 21. avgusta.

Trigon sa tranzitnim Jupiterom u Vagi (partnerski odnosi, profesije vezane za prisustvo u javnosti), sekstili sa Saturnom u Strelcu (obnova kontakata sa strancima) i Uranom (preokret) u Ovnu (ego), može povoljno da utiče na odnose sa poslovnim partnerima. 


Uticaj planeta će naročito osetiti Bikovi, Rakovi i Ribe, jer je u tim znacima uticaj Meseca naglašen, kao i oni kojima se natalno Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars ili podznak nalaze između 13. i 17. stepena Vodolije, Bika, Lava ili Škorpije.

Svi znaci mogu da očekuju promene na ljubavnom planu, naročito osobe kojima se simboli ljubavi (Mesec, Venera, Mars, Neptun) nalaze blizu 15. stepena Vodolije, gde će biti pomračenje Meseca. 

Posmatranje pomračenja Meseca golim okom više utiče na žene, nego na muškarce, ali kod oba pola remeti prirodni balans tečnosti u telu.

Narodna verovanja o pomračenju meseca


Naš narod veruje da pun Mesec, tokom kog se dešavaju pomračenja, nije povoljan za započinjanje poslova, jer pomaže razmnožavanje štetočina.

Ako se poseku drva na pun Mesec, razmnožiće se žižak i uništiti drva, ako se zakolje stoka, meso će se brzo ucrvljati, a ako se opere ili izbeli tkanina, ubrzo će se pokidati. Pomračenje Meseca, kao ni Sunca, nikako ne bi trebalo direktno posmatrati jer to izaziva nesreću. Takođe, veruje se da pre nego što pogledate u mesec, treba da zamislite želju i ona će vam se ostvariti.

Pomračenje Meseca donosi mnoge predrasude i mnoga verovanja među kulturama sveta. Drevni Kaldejci su verovali da pomračenje Meseca ispoljava gnev, glad, bolest, prirodne katastrofe koje će tek uslediti. Drevni Evropljani su verovali da treba izbegavati bračne odnose tokom pomračenja Meseca, jer bi to sigurno rezultiralo rođenjem loših potomaka.

Biblija kaže da kada Mesec pocrveni dolazi Apokalipsa. Puno kultura identifikuje pomračenje sa nekom vrstom svetske nesreće ili neminovne propasti. U drevnom kineskom jeziku izraz za pomračenje je “Chih”, što znači “jesti“. To dalje dodatno konkretizuje njihovu percepciju da je “Mesec bio pojeden, a da mu se krv širi preko lica”.

Narod u Indiji još se skriva unutar kuće tokom pomračenja, jer veruju da pomračenje Meseca šalje loše zrake na Zemlju. Iz tradicionalnog ubeđenja, ljudi u Japanu i Indiji još lupaju u lončiće i pucaju iz oružja.

Još je zastupljeno verovanje da trudnica ne sme da dira stomak tokom pomračenja Meseca, jer ako to uradi – beba će imati primetan mladež. U Indiji se veruje da trudnice ne smeju da izlaze napolje tokom pomračenja, jer će beba biti rođena slepa ili sa rascepljenom usnom.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар