Sve o erekciji: Šta je učvršćuje, šta skraćuje, koliko često...

Kada je penis najveći? Šta ga skraćuje? Da li erekcija zavisi od upotrebe kondoma? Odgovore na ova i još nekoliko pitanja saznajte u nastavku teksta...


RyanMcGuire / Pixabay


Stimulacija koja ga čini najvećim

Postoje tri vrste erekcije - refleksna koja nastaje usled stvarnog fizičkog kontakta, psihosomatska usled audiovizuelne stimulacije ili nadražaja i noćna. Prema studiji uglednog časopisa “Journal of Sexual Medicine”, jačina nadražaja utiče na snagu erekcije i dužinu penisa. Penis je najduži nakon oralnog seksa, u proseku čak do 0,3 centimetara duži nego bez takve stimulacije.

Kod većine muškaraca nije ravan

Više od 70 odsto muškaraca u erekciji ima blago iskrivljen penis. On je najčešće iskrivljen u levu stranu i češće nagore nego nadole, ali to se ne smatra problemom sve dok ne izaziva bol. Što se tiče veličine, ona u opuštenom stanju nije pravi pokazatelj mere - kod dve trećine muškaraca penis naraste oko tri centimetra, dok kod trećine može da naraste i više od pet centimetara.

Kondom dokazano utiče


Iako to ne važi za sve muškarce, kod oko 80 odsto se upotreba prezervativa negativno odražava na erekciju, tvrde stručnjaci. To je prvenstveno posledica navike, ali i drugih problema s erekcijom, poput upale prostate, slabije cirkulacije i nižih nivoa testosterona, zbog čega se erekcija teže održava. Takođe, muškarci koji preteruju s masturbacijom često nemaju dovoljan "osećaj" preko kondoma.

Ali i masturbacija...

Ako muškarac nije imao seksualne kontakte ili masturbirao nekoliko dana, to će se odraziti i na njegovu erekciju, objašnjavaju stručnjaci. Ona će biti čvršća, a penis nešto duži zbog pojačanog dotoka krvi. Ali ako muškarac redovno, odnosno svakodnevno masturbira, velika je verovatnoća da će tada i sam seks biti znatno kraći zbog jačeg nadražaja i veće uzbuđenosti.

Cigarete skraćuju

Pušenje je štetno za sve organe, a penis nije izuzetak. Nikotin loše deluje na cirkulaciju, koja je ključna za erekciju. Posledica je smanjivanje penisa, a studije pokazuju da redovno pušenje cigareta, kao i uživanje u opojnim drogama koje se mešaju s duvanom, može da rezultuje penisom kraćim i do jedan centimetar.

Broj erekcija na dan


Muške i ženske genitalije nisu građene na sličan način i istina je da su muškarci biološki programirani za veći broj erekcija kako bi ostali zdravi. Prosečan muškarac ima oko 11 erekcija na dan i oko devet tokom noći. Takođe, u životu će u proseku ejakulirati oko 7.200 puta.

Izvor: express.hr
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар