Mesečna prognoza vremena za jun 2017: Toplo i promenljivo vreme

Mesečna prognoza vremena za jun 2017. godine: Kakvo nam vreme meteorolozi predviđaju za šesti mesec ove godine?

romaneau / Pixabay

Prema dugoročoj prognozi, do 11. maja se očekuje toplo i nestabilno vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. 

Jutarnja temperatura biće od 16 do 19, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni. Moguća je pojava vremenskih nepogoda s gradom i olujnim vetrom.

Do kraja meseca juna biće uglavnom suvo, sa jutranjom temperaturom od 16 do 21 i najvišom dnevnom od 27 do 30 stepeni. Kiša se predviđa oko 11, 12, 15, 19, 23, 26, kao i krajem juna.

Pogledajte prognozirani razvoj vremenske situacije tokom meseca juna, prema pojedinačnim danima:

RHMZ / Politika



SEZONSKA PROGNOZA RHMZ ZA JUL I AVGUST 2017.


JUL 2017: Topliji i suvlјi jul. Toplotni talasi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 18.5ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 30.2ºS.

Mesečna suma padavina tokom jula biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 15 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 30 mm.


AVGUST 2017: Nastavak leta. Toplotni talasi. Topliji i malo suvlјi avgust. Ipak, avgustovska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 18.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 30.1ºS.

Mesečna suma padavina tokom avgusta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 7 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini avgustovska suma padavina iznosiće oko 43 mm.

(RHMZ Srbije)

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар