Vremenska prognoza za Vaskrs 2017: Oblačno i kišovito?

Sudeći prema prognozama meteorloga, za Vaskrs će se širom Srbije pored jaja šareniti i kišobrani, kako se na sam praznik gotovo svuda predviđaju padavine. Ali, do praznika ima još malo vremena, pa je moguće da se i prognoza neznatno promeni...

 
 
U južnim krajevima zemlje, pre svega u Nišu, za najveći hrišćanski praznik očekuje malo kiše, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 19 stepeni. Iste vremenske prilike će na kraju posta zadesiti i Čačane, dok će u susednom Užicu biti nešto hladnije sa maksimalnih 15 stepeni Celzijusa, piše blic.rs.

Na Veliki petak i Subotu i Kruševljani će jaja bojiti uz zvuke kapljica, ali su, kada je o prognozi reč, srećniji od ostalih Šumadinaca – po svemu sudeći, kiša će ih na Vaskrs zaobići, mada će sunce s vremena na vreme zaklanjati oblaci.

Kragujevčani takođe će u suncu uživati samo tokom radnih dana – od 14. dana aprila u ovom gradu moguća je kiša koja će se nastaviti i posle Vaskrsa.

Ni stanovnici prestonice neće moći da uživaju u predstojećem i narednom vikendu. Lepo vreme pratiće Beograđane pri odlasku na posao, ali praznik će dočekati uz periode kišnog vremena, sa maksimalnih 18 stepeni Celzijusa za Vaskrs.

Sunčane će za Vaskrs biti još samo ravnice. U Novom Sadu se kiša očekuje sutra i onda tek na Veliku subotu, dok će se na praznik Hristovog vaskrsenja mešati oblaci i sunce, a temperatura će biti prava prolećna – do 19 stepeni Celzijusa. Na samom severu Srbije, u Subotici, vreme će u narednih 10 dana biti gotovo identično kako i u Novom Sadu.

Vedro vojvođansko vreme oko Vaskrsa verovatno će na salaše, Fušku goru ili Palićko jezero namamiti parove i porodice koji su planirali da tokom školskog mini-raspusta i odmora negde otputuju.

Onima koji bi da tokom produženog prazničnog vikenda izbegnu kišu, alternativa su izletišta u Kruševcu i oko njega – brdo Bagdala, planina Jastrebac, Ribarska banja ili poseta nekom od brojnih manastira ovoga kraja, od kojih je svakako najpoznatija Ljubostinja.


RHMS

Što se svih ostalih tiče – ne treba dozvoliti da malo prolećne kiše pokvari mini odmor i najveći hrišćanski praznik. Zato iduće nedelje – kišobran u ruke i neka pobedi najjače jaje!

Izvor: blic.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар