Dugoročna prognoza vremena za februar i mart 2017. godine

Kakvom se vremenu možemo nadati u februaru 2017. godine? 


Sudeći prema prognozi meteorloga, tokom prve dekade februara biće  toplije, vetrovito i uglavnom suvo vreme, s najvišim dnevnim temperaturama od 6 do 9, a oko 5. čak i 15. stepeni. Pritom se očekuje umeren, povremeno jak jugoistočni vetar.

Do kraja februara prognozira se period prosečno hladnog vremena, povremeno praćenog padavinama i to uglavnom kišom koja se očekuje oko 13, 14, 16, 17, kao i početkom i sredinom treće dekade februara.

Pogledajte tabelarni prikaz očekivanog vremena u fenruaru po danima:


RHMZ

RHMZ: Vreme u martu


U martu se očekuje da srednja mesečna temperatura i mesečna suma padavina budu u granicama višegodišnjeg proseka., uz jutarnje mrazeve.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 3.8ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 12.9ºS.

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 38 mm.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар