Kako da izađete iz toksične veze?

Na žalost, toksične veze su nešto što se ljudima dešava, pri čemu često toga i nisu svesni. Možda vas partner omalovažava i ismejava, možda vam supruga ne dozvoljava da se družite s prijateljima bez njenog dopuštenja... Kakva god toksična situacija bila iz nje morate izaći. Teško je, može se činiti nemogućim, ali to - morate učiniti.

Foto: Studio Cl Art / Photl.com

Zdrave veze ne vrte se oko strahova ili pretnji niti na nečijem omalovažavanju. Ako je ovo tipično za vašu vezu, vreme je da kažete zbogom.

Stavite stvari na papir

Kada nam se neko ne sviđa pamtimo samo loše kvalitete te osobe, a kada nam se neko sviđa, samo dobre.

Svaki puta kada vas vaš partner razljuti ili uvredi zapišite to. A kada vam dojadi zapisivanje znate šta vam je činiti.

Shvatite da se ta osoba neće promeniti

Ako se žele promeniti to će učiniti sami, svojom voljom. Vi ih nikada na to nećete moći naterati na to. Morate se pobrinuti za sebe jer vi ste na prvom mestu.

Donesite odluku

Kada ste se suočili s realnošću i prepoznali stvari koje vam prijatelji i porodica već duže govore vreme je da donesete odluku. Sad ili nikad.

Na vama je hoćete li ostati s osobom koja sebe stavlja ispred vasa i tretira vas kao otirač ili ćete krenuti dalje.

Shvatite da će boleti

Izlazak iz bilo koje veze je bolan, ali izlazak iz loše, opasne veze je najbolji pokloni koji sami sebi možete dati. Biće to s puno sumnji i propitkivanja, ali na kraju ćete videti da je vredelo. Bol je deo procesa, a kada prođete oluju bićete jači, pametniji i srečniji.

Držite se svoje odluke

Zapamtite da ste odluku doneli nakon ozbiljnog i dugog razmišljanja i od nje ne odustajte. Podsećajte se da ste tako odlučili zbog vašeg boljitka. Tako ćete početi živeti bolje.

N1
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар