Za sreću, uspeh i obilje u 2021. godini: Kako postaviti praznične ukrase za pozitivnu energiju?

Želja je svih nas da za praznike, kao što su Nova godina i Božić, svoj dom i atmosferu u njemu učinimo što svečanijom i lepšom. Mnogi od ukrasa vezanih za ove praznike simbolizuju upravo ono čemu u novom vremenskom ciklusu težimo: blagostanje, sreću, uspeh, harmoniju.  Feng shui nudi i savete kako da prazničnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

geralt / Pixabay

Jelka, tako, simbolizuje između ostalog kosmičko drvo, ali i dugovečnost i prijateljstvo, piše portal Atma.

Prema Feng Shui praktičarima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom “vatre” u Feng shuiu, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće. Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni.

Postavljanje  jeke na ovom mestu će privući bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će se stabilizovati energiju..

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje.

Jelka na zapadu ili severozapadu bi trebala biti u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku, budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju

Gde god da stavite vašu jelku, pobrinite se da ne blokirate protok Chi energije kroz vaš dom - a to je kroz prednji ulaz, ili preblizu vratima.

Možda ćete morati preurediti prostor u sobi gdje stavljate jelku. Ako to učinite, budite sigurni da nameštaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok Chi energije. Možda želite premestiti neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika, kako bi omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.


Feng Shui savetuje da jelku ne stavljajte:

– U hodniku ili sobi gde može blokirati prolaz
– U području gdje će ometati protok Chi energije
– Previše blizu izvora toploye ili kamina, gde može izazvati požar ili se osušiti brže (ako je rezana)


I još nekoliko korisnih saveta:

- Nemojte izbegavati svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru.

- Ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi.

- U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način ćete osigurati praznikene pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.

- Oživite dom svežim bojama i prijatnim mirisima.

- Glavna rasvetna tela ne bi trebala biti previše jaka.

- Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар