Zašto vas ne vole prijatelji i kolege?

Ukoliko posedujete istinski loše, nepoželjne osobine i ne radite na njihovom otklanjanju, zauvek ćete biti usamljeni. Naime, ljudi beže ili ignorišu zajedljive, sebične i uobražene osobe, koje generalno klasifikuju kao "loše" ili "zle" ljude. S ovim osobinama i ovakvim ponašanjem nikoga nećete privući, a kamoli zadržati u životu.

Foto: Studio Cl Art / Photl.com


1. Morate da budete primećeni

Gde god da se pojavite, želite pažnju, pozitivnu ili negativnu - štaviše, negativne kampanje i loš glas vam ne smetaju. Bitno vam je da ste tema razgovora. Budite sigurni da niko neće želeti da vas duže ima u životu.

2. Glumite žrtvu


Kad god se osećate ugroženo, glumite žrtvu i spremni ste da lažete da biste zadržali svoje pozicije. Osim što lažete - i to svi znaju, izlažete sebe opasnosti da se otkrije vaša navika glume žrtve i da vam budući poslovi i odnosi sa ljudima budu ugroženi.

3. Ljubomorni ste

Smetaju vam uspesi bližnjih, čak i članova porodice? Osećate da uvek morate da budete u korak ili ispred drugih da biste bili srećni? Imate komplekse i sigurno niste poželjna osoba u društvu, osim u društvu koje je kao i vi - vrlo kompetitivno.

4. Varate partnere

Ukoliko zahtevate mnogo, a dajete malo, sigurno niste poželjan partner. U svakoj vezi ste posesivni, ali spremni da prevarite iz bilo kog razloga. Od ljubomore, do osvete. Nećete brzo naći ljubav.

5. Precenjujete sebe

Ako navodite kvalitete koje nemate, ne radite na sebi i do uspeha želite da dođete "na lepe oči" - niste dugog veka. Na poslu i van njega, uvek možete da budete zamenjeni kvalitetnijom osobom, te je kontraproduktivno varati druge, a naročito sebe.

Ukoliko pronalazite ijednu od ovih osobina u sebi, vreme je da neke stvari menjate.

Autor: 021.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар