Astrološki pregled za ovu nedelju:10 - 17. oktobar 2016.

Prilagođavanje novodobijenim informacijama. Saznanja do kojih dolazimo ovih dana treba da nas usmere u novom pravcu. Proces će za neke biti otrežnjujući.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com


 
Autor: Penzin

Tokom cele sedmice oseća se neophodnost promene ili razvoja. Zbog toga ćemo mi osećati neku vrstu ograničenja ili obaveze. Koliko god ovo zvučalo kao nevesela situacija, ova sedmica većini neće biti ni teška ni sumorna. Naprotiv – puna je dinamike, susreta i dešavanja.

Ali kao potka, provlači se osećaj da je nešto zrelo za menjenje i da mi moramo postupiti kako treba – i zbog sebe i zbog drugih. To može dovesti do sputavanja poriva da se krene lakšim putem ili do naglašavanja potrebe za disciplinovanim, upornim naporom da se stvari dovedu na svoje mesto.

To je, međutim, proces koji pre svega kreće iznutra, te će mnogi preživljavati lomove u sebi dok će istovremeno okolini pokazivati vedro lice. Mnogi će toliko biti zaokupljeni brojnim dešavanjima tokom sedmice, da neće ni stići da duže zadrže misao na tom procesu promena u sebi što ne znači da se on ne dešava.

Sedmica će biti zaista dosta dinamična te nije nikakvo čudo da će ljudima sve ono što se dešava iz minuta u minut skretati pažnju. Merkur je izuzetno aktivan tokom cele sedmice. On pospešuje susrete sa ljudima, razgovore, pregovore, razmenu… Budući da se on ovog utorka spaja na nebu sa Jupiterom, planetom koja sve što dotakne – umnožava, možemo biti sigurni da ćemo imati o čemu i sa kim da pričamo.

Susret ove dve planete nije toliko čest, na godišnjem nivou, to se dešava nekoliko puta ili čak samo jednom. Sada smo, međutim, u kratkom periodu, imali tri susreta ove dve planete – 15. avgusta i 2. septembra one su se susrele samo u drugom znaku – u znaku Device. Možete li da se prisetite tih dana (par dana pre i kasnije) – jesu li bili užurbaniji nego inače? Jeste li saznali nešto što je značajno uticalo na vašu svakodnevicu?

Devica i Vaga se prilično razlikuju prema načinu komunikacije. Vaga je znak koji živi za kontakte za ljudima, uživa u razgovorima i razmeni informacija. Budući da se sada Merkur i Jupiter spajaju u Vagi, ova sedmica bi mogla biti još više ispunjena susretima i pričom. Krajem avgusta i početkom septembra, akcenat je više bio na analizi saznatog nego na prenosu informacija. Sada će telefoni mnogo više da zvrje i svuda će se čuti žamor glasova.

Svima će nam ovo skretati pažnju, mnogi će biti „uvučeni u priče“, ali ne bismo smeli da dozvolimo da reči posluže kao sredstvo za povređivanje ljudi. U četvrtak, pa zatim u nedelju, Merkur ostvaruje izazovan aspekt sa dve planete koje su i same često izazivački faktor – prvo Marsom, pa zatim Plutonom. Sve se dešava u kardinalnim znacima, znacima koji su pokretački i koji kada se u njima pomešaju pogrešne reči sa pogrešnim ljudima mogu da izazovu ozbiljne incidente.

Merkur prolazi kroz znak koji je simbol odmerenosti i uglađenosti. To bi mogao biti spas, ali ne smemo zaboraviti da uglađenost, u nekim situacijama, neke ljude zna i da iznervira. Zato je veoma važno imati osećaj za druge.

Sa druge strane, dok je kombinacija Merkura i Jupitera u Devici donosila neke opipljivije dobitke, ovonedeljni kontakt može da pospeši sve one poslove koji su više vezani za reči, učenje, prodaju, izdavaštvo, internet, odnose sa ljudima… Ovim delatnostima, rekli bismo, ne smetaju ni ovi izazovni aspekti. Pravilno upotrebljeni, oni služe kao podsticaj.

Trajnost dogovora koji se sklope u toku ove sedmice, vrednost kupljenog i prodatog, težinu izrečenom daje pozitivan uticaj Saturna. Zato, umesto svađe, energiju usmerite na poslove ili učenje.

Svađa bi, doduše, mogla da se desi na intimnom planu, dok nam istovremeno poslovi cvetaju. Kako se nedelja bude bližila kraju, tako će neke emocije iskuljati iz nas. Bilo bi i zato dobro paziti na reči. Kad je neko posebno osetljiv pored vas, ne želite da ga bespotrebno ujedate i izazivate. Ovo bi, ipak, moglo biti veoma pozitivno za mnoge jer će lakše izreći ono što osećaju. Ne treba se plašiti – tamo gde je suđeno da puca, bolje je da pukne što pre.

A do pucanja bi naročito moglo da dođe u nedelju ili tokom sledeće sedmice. U nedelju ujutru, naime, imamo Pun mesec u Ovnu. Ovo je veoma nepredvidljiv mesec. Nalazi se u eruptivnom, neobuzdanom Ovnu i stoji tik uz planetu Uran koja je simbol nepredvidivosti. Uran igra po sopstvenim pravilima koja u toku igre izmišlja iznova. Pravila nema.

Zato ovaj Uštap mnoge plaši. Niko ne može da predvidi u kom pravcu bi moglo da ode ono što se bude dešavalo od nedelje pa nadalje. Dok reči izgovorene tokom sedmice od 10. oktobra još uvek odzvanjaju, sledeće sedmice nas čeka spoj dve planete koje same po sebi često plaše, a zajedno izgledaju kao dvojac koji ne preza ni od čega (Marsa i Plutona). Kada se između toga nađe izuzetno nestabilan Pun mesec, šta bi od svega toga moglo da proistekne? Gde će da pukne, šta će da eskalira?

Iako uvek postoji mogućnost da se stvari odvijaju na za nas nepovoljan način, nema razloga da mislimo da će se bilo šta loše desiti krajem ove sedmice. Ako bismo bili ubeđeni da loše mora da se desi, verovatno će se desiti sasvim suprotno. Jer, to je dejstvo Urana. Jedno bi mogli nazvati „sigurnim“: sigurno je da dešavanja koja Uran pokrene neće biti nezanimljiva.

Za sve one koji imaju osećaj za avanturu i vole promene, nedelja je dan za iščekivanje. Pa kud puklo, da puklo. Za ostale, koji su željni mira i spokoja, pa… Možda je potrebno da se nešto promeni da bi do toga došli? Težeći miru, mi ga sami često onemogućavamo jer ćutimo o onome što je trebalo reći i ne radimo ono što je odavno trebalo uraditi. Ovaj Uštap bi mogao da nas primora da takve situacije raščistimo – i da onda, napokon, budemo spokojni.

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Venera u Škorpiji trigon retrogradni Hiron u Ribama
    Mars u Jarcu sekstil retrogradni Neptun u Ribama
    Merkur u Vagi konjukcija Jupiter u Vagi
  • sreda – Venera u Škorpiji inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
    Merkur u Vagi inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  • četvrtak – Merkur u Vagi kvadrat Mars u Jarcu
  • petak – Sunce u Vagi inkonjukcija retrogradni Hiron u Ribama
    Merkur u Vagi sekstil Saturn u Strelcu
  • subota – Mars u Jarcu trigon SMČ u Devici
    Sunce u Vagi opozicija retrogradni Uran u Ovnu
  • nedelja – 6:23 Pun mesec u Ovnu
    Merkur u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар