Astrološki pregled za ovu nedelju: 3 - 10. oktobar 2016.

Susreti moćnika i ljubavnika. I jedno i drugo može biti kako sjajno, tako i tragično, ali drama je u oba slučaja zagarantovana.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com



Autor: Penzin

Oni svetski moćnici u ljudskom obliku verovatno vas manje zanimaju kada je sedmična astrološka prognoza u pitanju. Njima se nećemo ni baviti. Ali na nebu ove sedmice kontakte prave nekoliko nebeskih tela koja se smatraju „moćnicima“ kako po svom uticaju na nas, tako i po simbolici. Ona se, naime, vezuju za one osobe koje su značajne u našim životima i koje imaju izvestan autoritet.

Što se „ljubavnika“ tiče, zaista postoji velika šansa da se među mnogima rasplamsa ljubavni plam, ali i tamo gde uslova za to nema, postoji mogućnost da se ova energija iskoristi za stvaranje. Stvaranje i napredovanje u širem smislu, podržavaju i oni „moćnici“ koje smo spomenuli. U svakom slučaju, sedmica neće biti dosadna.

Ali, da krenemo redom. Početak sedmice je veoma dobar za pokretanje projekata, sklapanje dogovora i potpisivanje ugovora. Još uvek možemo da iskoristimo uticaj veoma pozitivnog Mladog meseca koji se stvorio na nebu iznad Srbije na samom početku meseca oktobra, a odnos Sunca i Saturna podržava sve poštene poslovne poduhvate.

Ako i nemate šta da započinjete što se nekog konkretnog posla tiče, ponedeljak možete dobro da iskoristite da pozavršavate što više obaveza koje ste preuzeli i sebi zacrtali za ovu sedmicu. Trudite se samo da ne preuzimate nove zadatke. Objasnićemo uskoro i zašto.

Ponedeljak je odličan dan za sve razgovore sa „onima iznad“, bilo da su u pitanju zaposleni u državnim službama koji kod običnih smrtnika imaju ulogu držaoca vlasti i moći, bilo da su u pitanju nadređeni na poslu ili osobe koje su autoriteti u porodici. Lakše ćete izložiti ono što treba, a „nadređeni“ će biti blagonakloni prema vama.

Kada je porodica u pitanju, ova sedmica može doneti kontakte sa starijim srodnicima. Ovi kontakti bi mogli biti veoma značajni. Mogli bismo otkriti neke porodične tajne ili saznati nešto više o porodičnim vezama. Ovo će se ispostaviti kao dugoročno veoma pozitivna stvar za nas, ali ove sedmice vodite računa da vas oni najstariji ne izbace iz takta – bilo svojim očekivanjima bilo stavovima.

Sredina sedmice, a posebno sreda, biće veoma aktivni, dinamični dani, moguće i eksplozivni. Dva veoma značajna kontakta između četiri planete dešavaju se baš u sredu. Zajedničko za oba jeste da donose veliku snagu i žestinu. Oba mogu da nas pokrenu, kao i da ustalasaju veze među ljudima.
Venera koja se nalazi u Škorpiji, Plutonovom znaku, pravi sa ovom planetom (patuljastom, rekoše nam skoro) pozitivan aspekt. Ako ste želeli da neka veza dobije na značaju, sada bi to moglo da se desi. Ona poznanstva koja ostvarimo tokom ovih dana, obećavaju da će prerasti u intimno prijateljstvo, snažnu ljubavnu vezu ili plodonosno poslovno partnerstvo.

Kontakt Marsa i Jupitera nije pozitivan sam po sebi, ali može doneti dobre stvari. Može nas pokrenuti iz učmalosti, razdrmati i neverne Tome ubediti da je i nemoguće moguće samo ako se dovoljno jako poželi. Ako ste se zaglavili sa nekim poslom, ovih dana biste mogli da nađete snage i načina da ga napokon završite.

Ali kontakt Marsa i Jupitera jeste razlog zašto smo vam napomenuli da se ove sedmice ne zalećete i ne preuzimate dodatne obaveze. Naime, pod njihovim kombinovanim uticajem, činiće vam se da možete da uradite mnogo više nego što zaista možete. Ovo je posebno opasno za osobe koje su već napete i pod velikim pritiskom zbog posla ili nekih drugih obaveza. Probajte, kako god znate da se sredinom sedmice rasteretite, čak iako izgleda da će se nebo srušiti na zemlju ako ne završite planirano.

Ove četiri planete omogućavaju veliku dinamiku u intimnim odnosima, a u četvrtak, dodatni plamen donosi bliski susret Venere i Lilit. Za one veze koje su površne ili im je suđeno da nikada ne postanu „nešto više“, ovi dani bi mogli da označe kraj. Pod ovim uticajem, ono što bi trebalo da bude suština, nikako ne može da prođe samo sa fasadom.

Petak sa sobom nosi izazovan odnos između Sunca i Plutona. Ako niste iskoristili početak sedmice za razgovore i pregovore sa autoritetima, onda ih ostavite za neko drugo vreme. Krajem ove radne nedelje ne pokušavajte da ih započnete, a ako druga strana inicira tako nešto, probajte da se diplomatski izvučete. Mogući su sukobi i nerazumevanje.

Ali diplomatija se polako vraća međ ljude. Krajem ove sedmice dobro će nam doći. A Merkur, nakon dugog boravka u Devici, ulazi u znak Vage. Reči ne smeju biti grube, čak ni kad smo besni. Prostakluk i uvrede se ne tolerišu. Ne bi ih nikad ni trebalo tolerisati, ali to je neka druga priča, za neke druge tekstove. Ovde je važno istaći da narednih nedelja bolje prolaze oni koji znaju da svoje stavove upakuju u oblande, da se nasmeše kada se pozdravljaju i da zbore kao da su sa dvora. Maniri i kurtoazija.

Vikend iskoristite za dobar odmor i za uživanje. Saturn će, zajedno sa mesečevim čvorovima, neke među nama prozvati i suočiti sa greškama iz prošlosti i/ili sa pogrešnim kursom koji trenutno držimo krećući se kroz život. Ako se desi da ste vi jedna od tih osoba, iskoristite sve ono što vam vikend baci u krilo i samo mirno ispravite pravac. Idemo dalje.

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Sunce u Vagi sekstil Saturn u Strelcu
  • sreda – Venera u Škorpiji sekstil Pluton u Jarcu
    Mars u Jarcu kvadrat Jupiter u Vagi
  • četvrtak – konjukcija Venere i Lilit u Škorpiji
  • petak – Sunce u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu
    Merkur ulazi u znak Vage
  • subota – Saturn u Strelcu kvadrat Severni mesečev čvor u Devici
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар