Jupiter u Vagi od 9. septembra: Kako iskoristiti planetu sreće?!

Jupiter, planeta sreće, u Vagi je od 9. septembra 2016. godine i taj veliki tranzit traje punih 13 meseci, uključujući i retrogradnu fazu od 6. februara do 9. juna 2017. godine, do 10. oktobra 2017. godine.

AdinaVoicu / PixabayJupiter nam nosi odgovore na pitanje – gde nas čekaju najveće mogućnosti, najbolje šanse. Naravno, pogrešno bi bilo verovati da će sam tranzit doneti nešto veliko, bogatstvo ili sreću s neba. Rezultati tranzita zavise od individualnog horoskopa, kao i od aspekata koje prave sa “našim” planetama.

Generalno, Vagama Jupiter može doneti veliki uspeh u poslovima vezanim za umetnost, javnost, odnose sa javnošću i partnerstva. Ovo je odličan period za pokretanje novih akcija i poslova, posebno za Jarčeve. Karijera bi mogla da dostigne vrhunac naročito ako se i vi lično tome posvetite i uložite dosta energije.

Jupiter, planeta sreće, probudiće u nama osećaj pravičnosti, napredak kroz znanje, ali takođe i buđenje vere i nade. Ne treba se zavaravati da će brak, veza, poslovni odnos postati bolji tokom ovog tranzita sami od sebe. Međutim, ukazaće nam se šanse da glavne probleme rešimo, a konflikte izgladimo.

Biće to vreme kada se treba više posvetiti umetnosti, kulturi, estetici. Treba se učiti empatiji, toleranciji, ferpleju. A ako naša dugoročna veza više ne odgovara ni nama ni partneru, Jupiter u Vagi daće nam šansu da je pravično okončamo na obostrano zadovoljstvo.

Tranzit Jupitera kroz Vagu osetićemo na pozitivan način ukoliko činimo sledeće:


– Odredite ciljeve unutar veze i budite istrajni.

– Poštujte želje partnera kao što poštujete sopstvene želje, isto važi i za poslovno partnerstvo i prijateljstvo. Upravo je ferplej ono što Jupiter bogato nagrađuje tokom ovog tranzita.

– Družite se više, proširite svoj krug prijatelja. Uključite se u umetnička dešavanja, ostvarićete korisne kontakte i dobićete mogućnost za lično usavršavanje.

– Tri ključne reči za ovaj tranzit umetnost, umerenost i umiljatost – to se odnosi i na ponašanje i na vašu pojavu. Ovaj pristup pomoći će vam da izgradite harmonične veze i dosegnete unutrašnji mir koji vam je preko potreban.


Što se tiče stvari koje treba izbegavati tokom ovog tranzita, na prvom mestu je obuzdavanje ega, a potom:

– Izbegavajte da dajete obećanja partneru koja ne možete ispuniti, kao i da prihvatate previše kopromisa u cilju boljitka veze. Sve to može samo doprineti zahlađenju odnosa, pa čak i raskidu. Nasilni kompromisi biće nepodnošljivi za obe strane, ničemu ne vodi da se jedan odrekne sopstvene sreće u cilju održavanja partnerstva po svaku cenu.

– Egocentričnost, posebno u ljubavnim vezama.

– Bilo kakvo ponašanje koje može izazvati neprijateljstvo, ovo može upropastiti vaše šanse da ostvarite dogovore u korist obe strane.

– Ukoliko zamenite estetiku i eleganciju prepotencijom, nećete ostvariti ciljeve proširenja društvenog kruga.

– Ovo je tranzit tokom kojeg se treba čuvati osoba fasciniranih lepotom. Oni nikad neće biti zainteresovani za bilo kakav dublji odnos.

Autor: lovesensa.rs 


OVAN (21.3. - 20.4.)

Planeta ekspanzije, Jupiter, u sedmom polju u napetim aspektima sa Merkurom i Uranom, simbolima komunikacija i neočekivanih okolnosti, kvari vaše planove u vezi sa zajedničkim životom sa partnerom.

BIK (21.4. - 21.5.)

Sa simbolom prosperiteta i sreće, Jupiterom, u astrološkoj kući posla možete da ostvarite svoj san o nekom kreativnom poslu koji bi mogao da vam donese uspeh i novac. Oslonite se na pomoć jednog Jarca ili neke Vagu.

BLIZANCI (22.5. - 21.6.)

Jupiter u vašem petom astrološkom polju najavljuje mogućnost proširenja porodice, a umetnicima i sportistima donosi uspeh. Možete da nađete posao u nekoj stranoj firmi ili da se odlučite za odlazak u inostranstvo.


RAK (22.6. - 22.7.)

Sa Jupiterom u četvrtoj astrološkoj kući, možete da započnete privatni biznis ili da pređete u neku drugu firmu ali pazite, jer možete biti skloni nesmotrenim odlukama. Moguć ulazak u brak ili odlazak za inostranstvo.

LAV (23.7. - 22.8.)

Pozicija Jupitera, planete prosperiteta, posle 12 godina u trećem astrološkom polju, sportistima i umetnicima donosi uspeh. Zbog napetih aspekata sa Uranom, nemojte da donosite odluke na brzinu, naročito u vezi sa ljubavnim životom.

DEVICA (23.8. - 22.9.)

Izazovni aspekti vašeg vladaoca Merkura i Urana i Jupitera u vašem polju ljubavi i posla, može vam doneti krizu u braku ili dužoj vezi. Nemojte da se nervirate zbog prolongiranja rokova za neke poslove.

VAGA (23.9. - 22.10.)

Ulazak Jupitera u vaš znak, gde se nalazi i vaš vladalac Venere, donosi vam nove isplative poslove u radu sa strancima. Nemojte da se izlažete nepotrebnim troškovima, ako planirate privatan biznis.

ŠKORPIJA (23.10. - 22.11.)

Sa Jupiterom u polju tajni, ukazuju vam se šanse za napredovanje u karijeri a moguća je i saradnja sa strancima iz prekookeanskih zemalja. Ako zbog posla često putujete u inostranstvo, moguća je romansa sa nekim ko je verovatno zauzet.

STRELAC (23.11. - 21.12.)

Pozicija vašeg vladaoca Jupitera, posle 12 godina u astrološkoj kući inostranstva, donosi obnovu društvenih veza i pomoć uticajnih prijatelja. Mogućnost rasprava zbog partnerove neiskrenosti.

JARAC (22.12. - 20.1.)

Ulazak Jupitera u astrološko polje karijere donosi susret sa osobom koja radi za strance ili ste je upoznali na nekom putu, a možda se radi i o nekom koga ste nekada poznavali. Merkur iz Device usporava mogućnost uspostavljanja saradnje sa strancima.

VODOLIJA (21.1. - 19.2.)

Zbog planete prosperiteta, Jupitera, u astrološkoj kući kontakata sa strancima, možete da donesete odluku o odlasku u inostranstvo. Ako imate bilo kakav spor, verovatno će se rešiti u vašu korist.

RIBE (20.2. - 20.3.)

Pozicija jednog od vaših vladalaca, Jupitera, u astrološkom polju novca, donosi vam profesionalnu i materijalnu sastisfakciju, naročito ako poslujete sa Kinom i Japanom ili se bavite nekim kreativnim zanimanjem.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар