Astrološki pregled za ovu nedelju: 26. septembar - 3. oktobar 2016.

Život može biti dobar, može krenuti nabolje. Mnogo istine, ali i mnogo promena donosi ova sedmica.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

Odmah na početku sedmice, u ponedeljak, imamo spajanje Jupitera i Sunca – najsrećniji dan u godini, kažu mnogi astrolozi. Ovaj dan nam omogućava i mali uvid u to šta nam donosi narednih godinu dana Jupiterovog boravka u znaku Vage.

Da podsetimo, Jupiter provodi oko godinu dana u jednom znaku Zodijaka. Nakon što je godinu dana proveo u analitičnom i praktičnom znaku Device, 9. septembra 2016. godine je ušao u znak Vage gde će ostati do 10. oktobra 2017. godine.

Tamo gde se Jupiter nalazi, ta oblast života počinje da se širi i dobija na značaju. Nalazi se u fokusu. Pogrešno se smatra da Jupiter obavezno donosi sreću u tom segmentu života. Zapravo, često se desi da se tokom te godine mnogo deluje u toj oblasti, ali da samo malo sreće nedostaje da se ostvari cilj. Ali, kada Jupiter prođe, kada korakne dalje, mi uvidimo da su se stvari promenile i da smo mi zaista napredovali u određenoj sferi.

Na koju sferu utiče Jupiter kada su pojedinci u pitanju, vidimo na osnovu toga kroz koju kuću natalnog horoskopa on prolazi. A generalno, uticaj Jupitera u određenom znaku utiče na promenu svesti, na jačanje određenih društvenih aspekata tokom te godine.

Tokom Jupiterovog boravka u znaku Vage, kolektivno postajemo svesniji potrebe za diplomatijom, ravnotežom, shvatamo da je potrebno pravično „uzimanje mere“ svima i svemu.

Na početku ove sedmice pak, možemo dobiti neke naznake gde će, narednih godinu dana, biti bačen fokus kada su naši životi u pitanju.

Ova sedmica je dobra za povezivanje sa drugim ljudima. Svaka veza koju ostvarimo ove sedmice, može pozitivno doprineti našem životu. Može nam postati jasnije kako je najbolje da se mi sami postavimo unutar nekih veza, kao i kako da ih gradimo i učvršćujemo nadalje.

Osobe rođene u znaku Vage, kao i druga dva vazdušna znaka: Blizanaca i Vodolije, i to naročito rođeni između 23. i 28. u mesecu, dobijaju najviše od ove sedmice. Značajne veze, dobre vesti.

Tokom ove sedmice, mogli bismo i da mnogo više nego obično govorimo o obrazovanju i o putovanjima.

Takođe, Pluton se početkom sedmice pokreće unapred. On već izvesno vreme stoji mirno, čekajući da promeni pravac. Kao da od nas traži da razmislimo kako bismo mogli da ga iskoristimo.

Tamne stvari predstavlja Pluton, one saktivene, duboke, stvari koje ne želimo uvek na površini. Svesni smo ih možda, ali ne želimo da ih prikazujemo. Transformacija, preporod. Sve što izađe na videlo, što shvatimo kao pravu motivaciju, tamo gde treba da se promenimo, to će biti to.

Ako ste od onih koji su se trudili da se promene u prethodnom periodu, sada ćete biti nagrađeni. Ako ste od onih koji žele promenu, ali niste mogli da je pokrenete, sada vera, uverenje, motivacija nastupaju udruženo kako bi omogućile pokretanje te promene.

Može biti i nekih manje prijatnih otkrovenja, gde nismo bili iskreni prema sebi i gde je naš život postao površan. Gde želimo više suštine i iskrenosti. Spremnije priznajemo neprijatne istine usled čega možemo da se pozabavimo njima. Kada se bavimo suštinskim stvarima, to mora da se odrazi i na svakodnevicu. Idemo ka boljim vremenima, sa više optimizma.

Mlad mesec u Vagi, prvog dana oktobra, veoma je pozitivan i moćan. Ne samo da dobijamo uvid u suštinu, već možemo da počnemo da se bavimo suštinskim stvarima. Ovaj Mlađak je spojen sa Jupiterom, planetom rasta i sreće, ali ga i Saturn, planeta discipline i istrajnosti, podržava iz znaka Strelca. Ovo obećava dugoročan uspeh za ono što se sad pokrene.

Ovo je i izuzetno pozitivna energija za bilo koju vrstu veza ili partnerstva, te oni koji su razmišljali o braku ili bilo kakvom ozvaničenju veze, za njih je ne samo kraj ove sedmice, već posebno naredna sedmica, odlično vreme. Vodite računa, bilo šta što pokrećete, bilo novi stadijum u vezi ili nešto drugo, bitno je da to pokrenete nakon Mladog meseca, a ne pre njega.

Pronađite gde vam se nalazi 8 stepen Vage. Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno, brzo i lako uraditi na linku ovde. Gde god da pada, ovaj Mlađak će doneti dobro.

Skoro istovremeno, Venera stupa u predivan odnos sa Neptunom. Romantika, mašta, osećaj zanesenosti muzikom, prirodom, ljubavlju ili vinom…. Izmenjeno stanje duha, uzvišeno stanje duha… Osećaj da je sve moguće, naročito kad je ljubav u pitanju.

Mars u četvrtak ulazi u znak Jarca. Ovo će značajno uticati na promene oko nas jer je Mars veoma dugo boravio u znaku Strelca. Zato je jedna oblast života kod svakog od nas bila veoma aktivna i iziskivala veliku energiju u prethodnom periodu. Jarac je znak autoriteta, dugotrajnosti, praktičnosti. Razmišljaćemo o moći na globalnom nivou.

Sve ukupno uzevši, bićemo suočeni sa tim koliko je snažna lepa reč, koliko su argumenti jaki i koliko moći ima čovek koji ume da vlada sobom.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар