Zaustavljanje uvećanja tumora neverovatno zdravom biljkom

Dokazano je da štiti organizam od bolesti srca, a takođe pomaže da se isključi signal koji tumoru omogućava da se hrani krvlju i kiseonikom. Utvrđeno je da dobrovoljci koji su jeli 80 grama potočarki na dan, povećao nivo molekula u krvi koji su zaduženi da se brane od raka. Naučnici su naveli da se ovo posebno odnosi na rak dojke.


Potočarka raste u bistrim izvorima, potocima i jezerima. Ima po nekoliko 15–20 cm dugačkih stabljika, koje plaze ili plivaju po vodi, a vršci stabljike dižu se iznad vode. Lišće je neparno perasto, donje su liske jajolike, gornje kopljičaste pruzi slične. Cveta u malim gronjama, sitnim bijelim cvetovima. Cveta od maja do septembra. Skuplja se u proleće i leto, a koristi se lišće koje ima ukus poput rotkve. U mnogim
predelima Francuske i Nemačke seju ovu biljku za salatu. U proleće je ova biljka najsočnija, stoga i 
najlekovitija.
Ona je odličan izvor gvožđa, kalijuma, kalcijuma, fosfora i joda, te vitamina A, K i C. Dokazano je da štiti organizam od bolesti srca, a takođe pomaže da se isključi signal koji tumoru omogućava da se hrani krvlju i kiseonikom. Utvrđeno je da dobrovoljci koji su jeli 80 grama potočarki na dan, povećao nivo molekula u krvi koji su zaduženi da se brane od raka. Naučnici su naveli da se ovo posebno odnosi na rak dojke.

Ova super biljka je od davnina poznata, a koristili su je čak i stari lekari poput Hipokrita i Dioskorida. Pomagala im je u lečenju upale pluća, bronhitisa i bolova.

Svež sok potočarke je savršen za čišćenje jetre, krvi i uopšte za kompletnu detoksikaciju organizma.

Čaj ili sok od potočarke se preporučuje svaki dan, u količinama od 60 do 150 grama dnevno. Priprema je laka. Biljku potopite u ključalu vodu, kao kada kuvate običan čaj. Ostavite da odstoji 20 minuta.

Dnevna preporučena doza je 2 do 3 šolje.

Autor: Astro sajt / Super žena
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар