Astrološki pregled za ovu nedelju: 1 - 8. avgust 2016.

Po jutru se dan poznaje, ali teško da se to može primeniti i na sedmicu. Ali kad bi moglo, pa po ponedeljku da sudimo o celoj prvoj sedmici avgusta 2016. – bilo bi divno! Jer ponedeljak zaista obećava.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin



Iako će vikend (šta da se radi, nebeska tela ne vode računa o danima odmora ljudi) biti manje poletan, smeo i vedar, ipak neće biti ni sušta suprotnost i ne verujemo da će uspeti bilo šta da pokvari naročito ako na vreme uhvatite talas. A početak ove sedmice (i, kako je to zgodno – početak celog meseca avgusta) zaista treba iskoristiti.

Ponedeljak donosi velike nade i očekivanja, ali i odlučnost i rešenost da se sprovede željeno. Nekako volimo da delimo te dve oblasti, lakše je, kažu, za praćenje, pa govorimo odvojeno o ljubavi i poslu. Ali ovde nema prostora za pravljenje razlike.

Pogledajte i:
- Nedeljni horoskop do 7. avgusta po konkretnim znacima 
- Ljubavni nedeljni horoskop: 1 - 8. avgust
- Veliki mesečni horoskop za avgust

Ovaj dan podjednako dobro mogu da iskoriste i oni kojima je ljubav primarna i oni koji o poslu razmišljaju. Jedino što ne bi trebalo da očekujemo tačno određene stvari, o bilo kojoj oblasti da je reč. Neočekivana dešavanja bi mogla one usmerene na posao da ubace u ljubavnu priču, a oni koji uzdišu praznog ili prepunog srca, odjednom bi mogli da se nađu u poziciji gde mogu da razmišljaju o drugom poslu ili većem novcu.

Jedina smernica koju bi trebalo držati u glavi (i inače, smatramo, ali bi ovde morali da naglasimo) jeste da u svakoj, koliko god dobroj i nenadanoj situaciji da se nađete, treba da igrate pošteno i vodeći se moralnim načelima. Drugih smernica za uspeh nema jer je svaka pojedinačna situacija verovatno iznenađenje i za samog pojedinca.

Činiće nam se da nismo dovoljno spremni, a oni koji iskoriste ove dane, verovatno će razmišljati o tome koliko su lude sreće imali, a da nigde nije bilo njihove zasluge. Ovakvi dani su zapravo samo naizgled nepovezani sa prethodnim periodom naših života.

Mi smo ti koji se stalno za nešto pripremamo, učimo, postajemo bolji (ili gori) ljudi, gradimo svoj život… Iznenadne situacije iskoriste oni koji su već spremni samo toga često nisu svesni. Jer imamo neki cilj, nekud se krećemo, za nečim tragamo, pa se u tom traganju ponekad nabasa na nešto drugačije ili na nekog drugačijeg, na ono što ili na onog kog nismo mogli ni da zamislimo.

Nebeska tela sada pružaju podršku da se odreaguje na pravi način i iskoristi sve što nam tzv. sudbina baci u krilo.

U utorak imamo Mlad mesec u Lavu. On u sebi nosi utkanu ovu dobru energiju i dodatno nas pokreće da je iskoristimo i da počnemo nešto novo. Samosvest i odvažnost ključne su u ovim danima. Ne bezobrazluk, ne oholost i sebičnost. Moralni principi, disciplina i istrajnost biće veoma važni u razvoju svega što se pokrene u ovim danima. Ali imaćemo smelosti i ciljaćemo visoko.

Par sati pre Mladog meseca, Mars ponovo ulazi u znak Strelca u kome je boravio proletos, od 6. marta do 27. maja pre nego što je, hodom unazad ušao u prethodni znak – Škorpiju. Dešavanja prethodnih meseci su bila brutalno iskrena u svom ispoljavanju.

Mnoge stvari smo preturili preko glave nesvesni pre toga da ona i postoje kao problem ili želeći da se tim problemom ne bavimo. Ne sad, ne još, samo dok prođe još malo… Svašta je izlazilo na videlo, pokrenula su se brojna pitanja… I sve smo to rešavali. Kao da smo svi, na kolektivnom, i svom ličnom, privatnom nivou, proteklih meseci samo čistili i pravili veliko spremanje ostave za koju smo i zaboravili da postoji.

E pa, evo nas sada na čistini, spremni da potrčimo, da dohvatimo ili bar posegnemo za snovima, ciljevima… Nakon 22. avgusta Mars će biti u punoj snazi, pa će se mnoge stvari pokrenuti. Ali već sada ćemo moći mnogo lakše da se posvetimo tekućim i, posebno – budućim zadacima. Da planiramo, maštamo, želimo i odlučno koračamo ka cilju.

Venera će u petak ući u znak Device. Sa nekoliko nebeskih tela u ovom znaku, a mnogim drugim u ostalim promenljivim znacima, ovaj avgust pokazuje da će biti nešto nervoze, ali ne i ozbiljnih, novih sukoba; da će biti neophodno da se svemu pristupa sistematski i da će mnogi više raditi nego obično u ovom periodu godine, ali da neće biti zastoja i problema.

Prilagođavamo se. U tom prilagođavanju nećemo se uvek dobro osećati, ali ćemo, prihvatimo li potrebu za menjanjem, ubrzo dosegnuti stepenicu iznad.

Za vikend nas čeka foršpan tih malih nelagodnosti koje bi potreba za prilagođavanjem mogla da donese. Iako je toliko energije Device oko nas, energije koja je racionalna i analitična, moguće je da ćemo, za vikend, teško shvatati i razumeti kako jedni druge, tako i sebe same.

Intimni odnosi bi, posebno, mogli da trpe zbog nedostatka razumevanja i moglo bi se desiti da se mnogi dure ceo vikend. Ništa strašno, ako se desi, pustite da (vas) prođe.

Ali se potrudite da se, u bilo kojoj oblasti života, odmah na početku sedmice, zatrčite i odrazite što dalje možete. Ukoliko pokrenete nešto ili osetite da se kreće, teško da ćete, od navale adrenalina, stići da razmišljate o sitnicama koje vas nerviraju ili da dozvolite da vas sumnje i oni ne baš savim jasni detalji koji uvek i u svemu na početku postoje, uplaše i odvrate od vašeg cilja.

Na dobrom talasu početka ove sedmice, lako ćete se voziti i kroz ceo vikend i uživati i u njemu.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Sunce u Lavu trigon retrogradni Saturn u Strelcu
    Venera u Lavu trigon retrogradni Uran u Ovnu
  • utorak – Mars ulazi u znak Strelca
    Mlad mesec u Lavu (21.46h)
  • sreda – Sunce u Lavu inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  • petak – Venera ulazi u znak Device
    Merkur u Devici sekstil Lilit u Škorpiji
  • subota – Merkur u Devici kvadrat rertogradni Saturn u Strelcu
  • nedelja – Sunce u Lavu inkonjukcija retrogradni Pluton u Jarcu
    Merkur u Devici opozicija retrogradni Neptun u Ribama
    Venera u Devici kvadrat Mars u Strelcu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар