Astrološki pregled za ovu nedelju: 6 - 13. jun 2016.

Izgleda da će ove sedmice reči biti važnije nego inače. Oprezno, ali hrabro – koristite reči i tražite njihov smisao najbolje što umete.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com


Autor: Penzin

Kada se pogleda odnos nebeskih tela, jasno je uočljivo da sredinom sedmice mnoge dolaze u sukob, te deluje da će dani pred nama biti veoma teški. 

Međutim, ono što se ove sedmice događa na tom nivou samo je jedna od epizoda priče koju ćemo razvijati celog juna. Nju označava promenljivi krst, a tiče se promena koje sprovodimo u svom bivstvovanju.

Umešanost Neptuna ukazuje na to da mnogo toga neće biti jasno i da ćemo dosta toga raditi naslepo, sledeći intuiciju. Već sama ova činjenica, na mnoge će delovati stresno. Jer, onda kada se krećemo, ne želimo da korake pravimo bez uvida u to kuda idemo, gde spuštamo nogu. Ne želimo maglu pred sobom. Ali Neptun upravo maglu donosi.

Saturn označava obaveze i potrebu za disciplinom, a trenutni spoj Sunca i Venere u Blizancima navodi nas na zaključak da mnogima neće biti lako da se koncentrišu na ono što je potrebno uraditi, niti da će biti voljni da se potčine obavezama.

Jupiter u Devici nas, sa jedne strane vuče da uživamo u radostima života koje nude udruženi Sunce i Venera, a sa druge strane nas guši saznanjem o moru sitnica koje treba uraditi.

Tako rastrzani potrebom za menjanjem, ali teško preživljavajući sam tok promene, prolazićemo kroz ceo mesec. Ova sedmica je samo jedna etapa.

Međutim, nekoliko drugih sukoba na nebu, čine da sredina ove sedmice deluje dramatičnije nego što će ona to verovatno zaista i biti. Nervoza je izvesna, kao i porast napetosti među ljudima. Ali ništa što bi bilo značajno za beleženje, niti nešto što ne očekujemo u svojim životima.

Ono što je, izgleda, mnogo važnije jeste naglašenost značaja Merkura, što kroz njegov odnos sa drugim nebeskim telima, što, u još većoj meri, kroz aktiviranje njegovih znakova – Blizanaca i Device.

Zbog toga, svi merkurijanski poslovi (transport, trgovina, fini zanati, pisanje, učenje i sl), narednih dana će biti u centru pažnje. Dogovori i pregovori, razgovori i predavanja, komunikacija i korespondencija – sve ovo dobija na značaju upravo sad.

Najinteresantniji, iako možda neće doneti jasno vidljva dešavanja, jeste spoj Sunca i Venere u Blizancima. U ponedeljak, 6. juna, Veneru će „pojesti“ Sunce pošto se budu našli na istom stepenu. Ovo je kraj Venerinog ciklusa koji je počeo 15. avgusta 2015. godine. Podsetite se nečega što se odvijalo tih dana (možete npr. proveriti svoje mejlove kako biste se podsetili dešavanja iz tog perioda). Ovi dani bi mogli doneti kulminaciju ili završetak.

Sagledavanje ove veze, moglo bi vam pomoći u promenama koje je sada potrebno izvršiti, u traženju makar kakvog putokaza u ovim danima ispunjenim nesigurnošću i prekrivenim pomenutom maglom.

Ova zaklonjenost Venere „iza“ Sunca u znaku Blizanaca, mogla bi na dnevnom nivou da dovede do nekih nejasnoća u intimnim odnosima ili do naglašavanja pogrešnih stvari.

Kako se istovremeno gradi opozicija između Merkura u Blizancima i retrogradnog Marsa u Škorpiji, tako će biti dosta toga sakrivenog ili namerno zaturenog što će odjednom ili isplivati na površinu ili pokrenuti neke razgovore i sukobe.

Sredinom ove sedmice, čuvajte se oštrih reči i prenagljenih reakcija. Budite posebno oprezni i u saobraćaju, kao i pri rukovanju oštrim predmetima i mašinama.

Što se odnosa sa drugima tiče, izlaz će se naći u saosećanju. Ništa novo, ništa mudro, ali ako već čitate Penzinov Horoskop, smatramo da bi bilo dobro da vas podestimo da svi mi zaslužujemo saosećanje bližnjih svojih. Sredinom ove sedmice, mnogi će biti ozlojeđeni i neće biti spremni da se bave osećanjima drugih. U tim trenucima, zaustavite se i setite se: empatiju svi, bar u izvesnoj meri, nosimo u sebi. Ona nudi izlaz iz ozlojeđenosti i bola.

Vikend će nam svima doneti izvesno olakšanje. Nebo kao da se razvedrava. Ne očekujte lak jun, ali se radujte promenama koje ovi dani nose.

Za vikend će, pak, Mesec na prolasku kroz znak Device, ojačati drugi važan aspekt ovog meseca – trigon između Jupitera u Devici i Plutona u Jarcu. O ovom aspektu ćemo detaljnije pisati kako se bude bližila njegova kulminacija – 26. juna, ali znajte da on obećava obilje i napredak. Ako nam Mesec pomogne da ovog vikenda predsetimo kako bi ta priča u našem slučaju mogla da se razvija, definitivno ćemo se razveseliti.

Ako ni to ne pomogne, imamo predivan sekstil između Venere u Blizancima i Urana u Ovnu – eto radosti i na ljubavnom planu. Novi razvoj starih veza i nova poznanstva onima koji su sami. Uopšteno, ovo je podstrek svima da vikend iskoriste za istraživanje svog mesta, za uživanje u novim stvarima, za izlete i druženja…

Kako Merkur, u nedelju, ulazi u znak svog sedišta – Blizance, ovaj vikend će biti dobar uvod za brojnije kontakte tokom narednih nedelja.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар