PROGNOZA: Čeka nas vrelo leto, verovatno najtoplije u poslednjih nekoliko godina!?

Prema sezonskoj prognozi jednog od najpoznatijih meteoroloških servisa "Accuweather",  predstojeće leto će na Balkanu biti verovatno najtoplije u poslednjih nekoliko godina. Toplotni talas zahvatiće i severnu Italiju, Rumuniju, Moldaviju, Mađarsku, Slovačku u julu, a najtopliji udar dolazi u avgustu.
"Accuweather" prognozira da će ovo biti jedno od najtoplijih leta na Balkanu u poslednjih nekoliko godina. Oni navode da bi u drugom delu leta suša mogla da pogodi Srbiju i Rumuniji.

Pakleni dani dovešće do pada prinosa useva, a postoji i velika opasnost od požara.

U prilog ovoj prognozi govori i činjenica o globalnom porastu temperature za 1,5 stepen koji je već doneo zabrinjavajuće promene.

Samo u Srbiji su sve prisutnije poplave, klizišta, toplotni talasi, šumski požari, suše. Ista situacija je i u Evropi.

Prema prognozi Republičko hidrometeorološkog zavoda Srbije jun će biti topao i malo suvlji dok nas u julu očekuju uglavnom topli dani. Julska količina padavina biće manja, ali ipak u granicama višegodišnjeg proseka.

I avgustovski dani biće topli, količina padavina biće malo manja, ali ipak u granicama višegodišnjeg proseka.

Nakon prosečno toplog i prosečno suvog septembra, očekuje nasmiholjsko leto u oktobru. Tokom oktobra očekuju se topli i suvi dani.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара:

  1. Анониман05. јул 2018. 22:49

    ZENA KOJA MI POMOGLA I KOJA IMA JAKU MOC JE MELI...JA SAM RAZNE STVARI PRONALAZILA PO KUCI ZIVOT MI BIO U HAOSU..SVE DOK KUMA MI NIJE DALA BROJ OD ZENE KOJA ZAISTA UME I ZNA..DA RADI SVOJ POSAO...+4915211239855 VIBER

    ОдговориИзбриши