Nedeljni horoskop: 15 - 22. maj / svibanj 2016.

Pogled na nebo i... u horoskop. Raspored zvezda i njihove poruke, za one koji veruju...

Ilustracija: Quique / pixabay.com

Jupiter, planeta kontakata sa strancima, bogatstva, ugleda i putovanja, posle višemesečnog retrogradnog hoda, krenula je pre nekolko dana  direktno sa 13. stepena poslovične i disciplinovane Device, u kojoj ostaje do 9. septembra. Harmonični trigoni sa Suncem, retrogradnim Merkurom i Venerom u Biku, kao i sa retrogradnim Plutonom u Jarcu, odgovaraju zemljnim i vodenim znacima, naročito ukoliko planiraju kupoprodaju nekretnina, rentiranje ili izgradnju poslovnog i stambenog prostora.

Na drugoj strani, planeta prosperiteta i ekspanzije obrazuje napete aspekte sa retrogradnim Marsom i retrogradnim Saturnom u Strelcu, simbolima akcije i oduglovačenja, zbog čega sve ide sporije nego što ste planirali, naročito na poslovnom planu.

Ipak ne brinite, uspećete sve da završite...

Opozicija između Jupitera i Neptuna, simbola ekspanzije i bega od stvarnosti, može da bude inspirativna za umetnike kojima donosi slavu, ali nepovoljno utiče na mentalno stanje, saobraćaj, posebno vodene puteve i upozorava na opasnost od prevare ili nekog vida zavisnosti.

Jupiterov direktan hod preko Device najviše će osetiti Bikovi, Strelci i Ribe u kojima je uticaj te planete naglašen, a najmanje Škorpije, Blizanci i Device, sugerišu Novosti.

Ukoliko vam je neka planeta ili osetljiva tačka horoskopa u znaku Device, na primer ascendent, descendent, osa desete ili četvrte astrološke kuće, naredna četiri meseca mogla bi da vam se ukažu odlične šanse na emotivnom, porodičnom i profesionalnom planu. Takve prilike se javljaju jednom u 12 godina, onoliko koliko je Jupiteru potrebno da obiđe ceo zodijački krug.


OVAN

Vaša urođena taktičnost će dati rezultate u narednom periodu. Prioritet je da samo nešto stabilizujete u poslovnom delu. Kreće i bolji period kada su finansije u pitanju. Odlični su vam kontakti sa ljudima na položaju, kojima ćete čak vi na neki način pomagati. Važite za znak koji ne voli novine, ali će se one pokazati kao profitabilne. Imate odličan krug saradnika. Bitno je samo da se vi adekvatno postavite u odnosu na ono što želite za sebe. Mislite o ljubavi više nego obično. Privlačite pažnju suprotnog pola, ali vam se ne savetuju avanture – to nije priroda vašeg znaka. Pojavljuje se neko ko je misteriozan, prijatnog izgleda i strastven. Prija vam pažnja. Kako god vi mislili, to jeste odnos koji ima perspektivu. Zauzeti planiraju proširenje porodice ili rade na zajedničkom projektu.

BIK

Potrudite se da dugoročnije planirate. Imali ste neke destabilizacije i iznenađenja u proteklih deset dana. Samo korigujte svoje planove i krenite dalje. Podrška prijatelja ne izostaje i to sada može da vam znači. Vodićete interesantne razgovore sa mlađim ljudima. Neko će vas motivisati svojom pričom. Budite otvoreni za novine i ne opterećujte se formom. Moguć vam je finansijski dobitak krajem nedelje. U emotivnom delu vas očekuje gužva. I dalje su moguće tajne veze kojeg god da ste statusa. Slobodni mogu da upoznaju nekoga ko je nasmejan, strastven i komunikativan. Kroz priču ćete se prijatno iznenaditi. Neka stara ljubav takođe može da se vrati u vaš život. Zauzeti imaju potrebu za nekom promenom u odnosu. Vi ćete je svakako inicirati. Više ćete se smejati, a to će ljudi iz vašeg okruženja primetiti.

BLIZANCI

Sasvim sigurno postoji nešto što vam je nejasno ili se krije u poslovnom delu. Vi bi trebalo da vodite više računa kome šta pričate, pošto nešto može loše da se interpretira. Uzdržite se od većih kupovina, mada ste se do sada već istrošili tako da će ih teško i biti. Treba vam nečija pomoć, pa neka to budu provereni ljudi. Krajem nedelje proverite sve informacije koje su stizale do vas. Sebi postavljate mnoga pitanja vezana za emotivni deo. Zauzeti imaju podršku partnera, ali ste uglavnom vi džangrizavi. Opustite se, počnite ponovo da pričate o zajedničkim planovima. Slobodni obnavljaju neki kontakt. To je verovatno osoba koja često putuje ili se vraća u vaš grad ili zemlju. Prijatno će vas iznenaditi potencijalni partner. Samo ne brzajte, opustite se i maštajte.

RAK

Eksplozivniji ste nego obično. Nervoza vam neće pomoći da završite ono što ste naumili. Nedostatak takta može da vas dovede u sukob sa saradnicima. Ne pokrećite stare nesuglasice. Sve zavisi od vas u ovom periodu. Povedite računa ako se bavite posredničkim delatnostima ili radite u stranoj kompaniji. Ostalima je nešto lakše. Možete da očekujete i dobru naplatu u slučaju da ste na tome pametno radili u prethodne dve nedelje. Emotivno vam je ovo dinamičan period. Iznenađenja slede. Možete odlučiti da prekinete trenutni odnos. Partner je senzitivniji a vi nervozniji. Samo polako. Kod slobodnih se pojavljuje neko ko je razveden, ima zanimljiva interesovanja i dobrog je fizičkog izgleda. Takođe možete da obnovite neku staru vezu ili će vam izjaviti ljubav neko koga već poznajete.

LAV

Trebalo bi da se pozabavite nagomilanim obavezama. Vaše samopouzdanje raste ili ćete bar ostavljati takav utisak. Probudite svoju praktičnu prirodu i napravite prioritete. Kraj nedelje vam je nešto haotičniji. Nova dešavanja vas motivišu, a neke stare strasti se stišavaju. Samo ne obnavljajte sukob sa saradnicima jer će vas to nepotrebno iscrpiti. Imate odličnu saradnju s prijateljima i mogući dobitak preko njih. Tokom radnih dana nećete puno misliti o emotivnom delu. Zbog toga se maksimalno opuštate tokom vikenda. Možete obnoviti neki kontakt, najverovatnije na mestu zabave (kafić, restoran i slično). Kod vas sve mora da ide spontano pa će se tako i pokrenuti ovaj kontakt. Možda je to neko ko radi u uniformi ili ne živi u vašem mestu. Kod zauzetih dolazi do blagog hlađenja u odnosu. Prija vam samoća i to ćete dati do znanja partneru.

DEVICA


Imate odlične ideje i možete da zaradite i van regularnog posla. Naročito ako ponovo pokrenete nešto na čemu ste već zarađivali. Odličan vam je period za učenje i doškolovavanje bilo kog tipa. Maksimalno iskoristite svoje sposobnosti. U slučaju da ste u nekoj dilemi – tražite savet nekoga iz kruga porodice. Vaša mašta je čudo, ali ne dozvolite da to ostane samo ideja. Pokrenite se! Uglavnom vam nije dosadno tako da se taj trend nastavlja. Emotivni deo je kod većine usmeren na osobu iz prošlosti (bez obzira da li ste samo gajili simpatije ili bili u vezi). Verovatno je to neko ko je vezan za vaš posao ili jednostavno živi, ili se doseljava, blizu vas. U slučaju novina, to će biti neko mlađi sa interesantnim poslom. Zauzete očekuje smirivanje u odnosu. Izbegnite rasprave tokom vikenda iako znate da ste upravu, jer ćete biti netaktični u pristupu.

VAGA

Suviše se opterećujete stvarima koje su prošle. Vreme je da usporite (i smanjite troškove). Mnogo toga možete da završite uz podršku drugih ili pomoć prijatelja. Ne ustručavajte se da tražite pomoć. Napravite planove za naredni period ali ih ne pokrećite za sada. Izvesne okolnosti tek treba da se stabilizuju i idu vam u prilog. Možete rešiti nešto u vezi finansija i to spletom srećnih okolnosti. Niste inicijator emotivnih dešavanja u ovom periodu ali ćete odlično upravljati odnosom. Bićete dominantni i neobično smireni. Možete da obnovite kontakt, a da li će doći do pomirenja – zavisi isključivo od vas. Odnos sa partnerom će nekako isključivo zavisiti od vašeg dobrog raspoloženja. Slobodni upoznaju nekoga ko je stariji i originalan. Unosi vam neku smirenost u srce. Poznanstvo je pod nekim čudnim okolnostima.

ŠKORPIJA

Pred vama je period u kome možete nekako brzo da zaradite. I dalje dobro funkcionišete u okviru partnerskih odnosa. Požurite ako vas muči neka papirologija – rešite to do kraja nedelje. Možete da preuveličate problem s jednim saradnikom. Svakako nije vreme za svađu jer ćete tako samo propustiti neke povoljne prilike za sebe. Oslonite se na kosmičku pravdu. Bez obzira na povoljne dobitke, nije vam povoljno da ulažete veći novac. Kojeg god da ste statusa – izbegnite teatralnost. Osećate potrebu da stvari budu crne ili bele. Zbog toga se možete vratiti na neku vezu iz prošlosti. Ne kopajte po stvarima iz prošlosti u slučaju da ste u vezi ili braku. Za slobodne je ovo period u kome mogu da uđu u vezu sa nekim ko je stabilan i ostvaren (u slučaju da smirite svoju navalentnost). Poznanstvo je vezano za kraći put ili društvene mreže.

STRELAC
Ulazite u dinamičniji period. Imate konkretne ciljeve a većina i mogućnost da bira. Vi ste praktični po prirodi pa bi i vaši izbori trebalo da budu takvi. Izvesni partnerski odnosi su neizbežni. Imate odličnu komunikaciju sa saradnicima tako da vam to neće predstavljati problem. Moguća vam je i saradnja sa nekim koga smatrate prijateljem. Mnogi mogu na napreduju u poslu ili bar finansijski. Od kraja nedelje se savetuje pojačana pažnja kada su u pitanju papiri. Emotivni deo je i dalje nestabilan kod većine. Prisutna je potreba za ličnom slobodom, ali ne odustajete od flerta. Stare ljubavi su prisutne. Bilo da ćete se vratiti u vezu ili samo obnoviti kontakt bez bitnih odluka. Neko skroman i tih može da se pojavi u vašem životu. Ako je tako – strpljivo će čekati trenutak da vam priđe. Zauzeti imaju manje nesuglasice, naročito krajem nedelja. Samo bez impulsivnih reči i odluka.

JARAC

Izvesne promene su naglašene, ali za sada ne bi trebalo puno da pričate o tome. Postoji trenutak kada nešto treba da se obelodani. Dobici su vam vezani za osobe koje vam prijaju ili ih duže poznajete. Za ulaganja u posao ili kupovinu nekretnina sačekajte još malo. Ako neko nov uđe u vaše poslovno okruženje – eto vama radosti i neke vrste olakšanja. Ako tražite posao – ovo je uspešan period za vas. Emotivni deo se pokreće od četvrtka i dobija na većem značaju. Možete sasvim slučajno da obnovite neko poznanstvo. Ako sretnete nekog novog – imaćete osećaj da se dugo znate. Samo budite strpljivi i taktični. I zauzeti su pod ovim uticajem. Može se desiti i dugo očekivana trudnoća. Iznenađenja su prisutna, ali ih možda nećete odmah prepoznati.

VODOLIJA

Nakon perioda stagnacije, vi ste se pokrenuli. Shvatate da ništa ne ide bez vašeg angažovanja. Spremni ste da uložite više napora da nešto pokrenete. Informacije koje stižu do vas daju vam ohrabrenje da ste na dobrom putu. Funkcionišite u okviru partnerstava pošto vam to donosi zaradu. Ovo nisu kratkoročni planovi i finansijski prilivi – već nešto što će biti stabilno. Povoljan je momenat i za pokretanje privatnog posla, ali odmah na startu sve uredite do tančina. Više nego obično zračite suprotnom polu. Dešavanja su vezana za osobe koje poznajete. Moguće je obnavljanje veze koja se poodavno završila. Eventualne novine su vezane za put sa prijateljima i nekoga ko je baš blizak prijatelju iz vašeg društva. Tajne veze su takođe moguće bilo kog da ste statusa. Zauzeti vagaju u odnosu. Rešeni ste da partneru vratite istom merom.

RIBE

Postajete suviše ishitreni. Želite neku konkretnu promenu. Pre nego što bilo šta pokrenete – posavetujte se sa iskusnijim prijateljima. Savet vam je da se za sada držite vama poznatih stvari u poslu. Nije vreme za bitnija ulaganja i pokretanje privatnog posla. Finansije vas svakako brinu što ne podrazumeva da ste u lošoj situaciji, već u lošoj mentalnoj fazi. Skloni ste da idete iz krajnosti u krajnost. Do vikenda se ponašate haotično i partneru ili potencijalnom partneru pronalazite mane. Vaše nezadovoljstvo ima svoje korene u prošlosti. Strahovi su prisutni i sabotiraju vas. Samim tim i privlačite osobe sa haotičnom energijom. Slobodni privlače osobe koje su takmičarski nastrojene. Tokom vikenda slede prijatna iznenađenja. Obnavljanje kontakata i pomirenja su moguća. Zauzete očekuje iskren razgovor i neka vrata se napokon zatvaraju. Vaše nedoumice se smiruju.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар