Naučnici u SAD dobili dozvolu da oživljavaju mrtve

Američki naučnici dobili su dozvolu da oživljavaju preminule ljude, odnosno da im regenerišu ili zamene mozak. "Indipendent" navodi da će dve kompanije - "Biokvark inc" i "Revita lajf sajens" - započeti svoje proučavanje u toj oblasti, uz dopuštenje američkih vlasti. 

Foto: Photl.com

Početni testovi koristiće "šaroliku" seriju tehnika na 20 subjekata da bi se utvrdilo da li će tela pokazati bilo koji znak regeneracije ili preokret u stanju moždane smrti.

Grupa naučnika koja stoji iza testova nada se da će uspeti da pronađe načine kako da održi u životu ljude čiji je mozak proglašen mrtvim.

Naredni korak biće da "odgaje" novi mozak i pomognu "bivšim mrtvacima" da prebole tu traumu.

Kompanije koje se bave tim "poslovima" navode da nauka, trenutno, ne može da regeneriše mozak, ali da neke druge žive vrste to mogu.

Neke ribe i vodozemci u stanju su da regenerišu, a zatim i da "remodeliraju" veće delove mozga, čak i nakon trauma opasnih po život.

Ako naučnici uspeju da regenerišu mozak i da ga ponovo "priključe" na ostatak organizma, to bi moglo da omogući oživljavanje mrtvih.

Naučnici se nadaju da bi neki sličan postupak mogao da omogući ljudima koji su u komi ili pate od neurološki degenerativnih bolesti, poput Alchajmerove ili Parkinsonove, da se osećaju bolje, čak ako i ne uspe doslovno da vrati ljude iz mrtvih.

Iako se mnogo toga učinilo u zaustavljanju brze smrti, odnosno produženja života, malo je učinjeno po pitanju povratka ljudi "nazad", nakon što pređu crtu moždane smrti.

To stanje medicinski establišment definiše kao `nepovratno`, te takve osobe tehnički više nisu žive, uprkos tome što njihovim organizmima i dalje cirkuliše krv, vare hranu, izlučuju telesne tečnosti, balansiraju hormone, rastu, polno sazrevaju i rađaju.

Nedavno je potvrđeno da ljudima čiji je mozak nedavno umro još ponekad deluje krvotok, te da poseduju električna `gnezda` aktivnosti unutar mozga, samo nedovoljna za integrisano funkcionisanje celog organa, navode naučnici.

"Jako smo uzbuđeni zbog odobravanja našeg protokola i dozvole da pokušamo da oživimo mrtve", izjavio je Ira S. Pastor, direktor "Biokvarka".

Studija se na zvaničnim stranicama američke Vlade opisuje kao "dokaz koncepta, koji će koristiti seriju tehnika kako bi se pokušalo sa vraćanjem subjekata u život".

To će uključivati i tehniku matičnih ćelija i lasere, tvrdi se u istom dokumentu.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар