Astrološki pregled za ovu nedelju: 30. maj - 6. jun 2016.

Obilje mogućnosti. Nepredviđene poteškoće. „Sami sebe zaplićemo, sami sebe rasplićemo“. Želje su snažne, ali ih je mnogo. Posežući za svim što nam se nudi, ostajemo bez svega, čak možda i sa gubitkom. Fokusirajući sa na jedno, dobitak nam se čini mali u odnosu na ono što smo „žrtvovali“ da bismo do njega došli.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

Ova sedmica nosi obeležje dve konfiguracije na nebu. Dve konfiguracije koje će preklapati svoje delovanje, ali su sasvim različite po prirodi. Različitost nam nudi mogućnost potiranja negativnih aspekata jedne, pozitivnim aspektima druge, ali i mogućnost promašenih želja i/ili propuštenih šansi.

Za one kojima je važno, reč je o velikom zemljanom trigonu koji će obrazovati Jupiter u Devici (sa Severnim mesečevi čvorom uz sebe), retrogradni Pluton u Jarcu i prvo – Merkur a zatim, Mesec u Biku. Promenljivi krst čine: Venera i Sunce u Blizancima, Jupiter u Devici, Saturn u Strelcu i Neptun u Ribama. Na kraju sedmice, Mlad mesec u Blizancima naglašava i produžava značaj promenljivog krsta.

Zemlja služi kao oslonac, ona nas hrani i jača. Ove sedmice možemo svoje zamisli sprovesti u delo, a svoje potrebe zadovoljiti. I ideje i potrebe se transformišu u uspeh. Ostvarujemo napredak, i utvrđujemo se na novoj, višoj stepenici. To nam nudi veliki zemljani trigon.

Jedno su ideje i potrebe, a drugo su želje. Šta želimo, nismo sigurni. Možda osećamo žudnju za nečim, ali ne možemo da tačno odredimo šta je to. Možda je toliko toga što bismo želeli u ovom periodu pa ili odustajemo od svega, ili unezvereno pokušavamo da dohvatimo sve, ne dosežući ni do čega. Na ovo nas upozorava veliki promenljivi krst.

Obe ove energije deluju naporedo, iako je prva polovina sedmice izrazitije pozitivna, a druga polovina – izrazitije izazovna. Sa Mladim mesecom, naglasak se sasvim prebacuje na izazove, ali oni koji uspeju da iskoriste pozitivne impulse na početku sedmice, lakše će iz prevazići izazove, a neki će čak uspeti i da profitiraju i izazove okrenu u svoju korist. Ali za većinu, ovo neće biti lako.

U nedelju, u 5 ujutru, Mlad mesec će, u našoj vremenskoj zoni, biti položen na samom Ascedentu. Ovo ukazuje da je on izuzetno važan za nas kao društvo. Važan i, da se ne lažemo, težak.

Iako bi sami sebi mogli delovati lepše, mnoge će stvari biti nejasne. Pogrešno ćemo shvatati svoj status, ali bismo mogli proširiti i ojačati sopstvene osnove. Treba, međutim, računati na ograničenja koja će postavljati administracija, na prepreke koje dolaze spolja i na koje mi, kao društvo, nemamo uticaj.
Ali ako krenemo sa lamentom o hudoj sudbini, ništa nećemo dobiti. Sa izazovima se treba suočiti i probleme treba rešavati. O ovome pišemo jer ovakav direktan uticaj na celokupno društvo, ne može ostati bez uticaja na pojedinca.

A kad se o pojedincima radi, da uprostimo stvari, objasnićemo vam kroz znake. Vi se potrudite da obratite pažnju i na svoj znak i na podznak, kao i na znak u kome je Mesec u vašoj natalnoj karti. Promislite, prevedite na svoju životnu situaciju i povežite sve u jednu, vašu priču, kako biste izazove mogli da okrenete u svoju korist, a šanse ne propustite.

Ukoliko nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno, jednostavno i brzo uraditi na linku ovde.
  • Ovan – U odnosu na većinu, Ovnovima su jasnije želje i manje je dilema oko pravca u kome bi trebalo da se kreću. Usmerenost bi trebalo ojačati i istrajnošću, kao i ozbiljnim pristupom. Ne dobijaju snažan vetar u leđa, ali će prepreke na koje bi mogli da naiđu, preći upravo gorenavedenim pristupom, ali i iskustvom koje su mu donele prethodne godine i uspešno rešeni izazovi koje su one nosile sa sobom.
  • Bik – Mogli bi ustuknuti od mogućnosti koje se otvaraju ili pregoreti od želje baš u trenu kada su nadomak njenog ispunjenja. To je glavna opasnost. Ali su mnogo veći potencijali od opasnosti. Dok je većina rastrzana između različitih želja, Bikovima se samo otvaraju još veće mogućnosti od onih koje su priželjkivali.
  • Blizanci – Nesigurnost u sebe, poteškoće od drugih. Veoma težak period za Blizance, a onima koji su rođeni prvih deset dana juna, narednih godinu dana će, po svemu sudeći, biti veoma važni u životu. Nedostajaće im oslonac, a okruženje će im delovati neprijateljski. Teško će im biti da razluče činjenice od umišljanja. Mnogo će energije biti potrebno, važno je da što više sebe smiruju i da se okrenu svojim snagama, da se ne oslanjaju na druge.
  • Rak – Moraju verovati u transformaciju koju su doživeli (i preživeli) prethodnih godina, ostaviti staro za sobom i iskoristiti šansu koja im se pruža. Najveća opasnost leži u eventualnom strahu da će svaka nova prepreka zahtevati isti onaj ogroman napor koji su u prethodnom periodu morali da ulažu da bi prepreke prevazišli.
  • Lav – Skoro nikakve teškoće, ali ni podsticaj ne dobijaju. Njima bi moglo biti donekle onemogućeno da svoje želje jasno saopšte drugima, da ideje ovaplote u svojim glavama. To bi bila najveća prepreka. Koliko ona nije velika, toliko ni podstrek nije jasno vidljiv. Napredak bi mogao da se primeti tek kada prođe neko vreme, jer sve ukazuje na to da neće biti zaustavljen iako u ovom periodu nije uočljiv.
  • Devica – Iako to ne vole, Device su u centru dešavanja ovih dana. Od njih kreće i ka njima se vraća „i dobro i zlo“. Teško im je da sve apsorbuju, za njihov nervni sistem je veliki napor biti u središtu kovitlaca. Drugi im nisu jasni, sebe iznuruju. Ali je ogroman potencijal spreman da se pokrene i da se iz ovog perioda razvije. To naročito važi za one Device koje su rođene prvih deset dana septembra. Moraju, međutim, da ulože velike napore da pre svega sebe usmere, a da sistematičnost u radu ne pretvore u nepotrebno rasipanje energije.
  • Vaga – Mogli bi da iskoriste Mladi mesec da razreše teške situacije koje se vuku iz prethodnog perioda. Iz rešavanja starog, mogla bi da se rodi želja za novim. U tome je najveća njihova šansa – da reše namerno zaturene probleme. Koliko god nebitno izgledali, njihovo rešavanje omogućava mnogo uspešnije dalje delovanje.
  • Škorpija – Njima bi mogli biti nejasni drugi, njihove ideje i potrebe. Zato bi promašaj bio da bujanje energije koje osećaju u sebi, posvete rešavanju tuđih problema i ispunjavanju tuđih želja. Fokusirani na sebe, mnogo mogu da postignu.
  • Strelac – Osećaju sukob između sopstvenih napora i tuđih namera. U koliziji su sa okolinom, i nisu više sigurni zašto se trude i žrtvuju ni onda kada su sami u pitanju. Mnogi bi mogli osećati umor i letargiju. Najviše su na udaru Strelčevi rođeni prvih deset dana decembra. Ono što je dobro, jeste da bi oni mogli najviše da dobiju ukoliko ostanu istrajni iako će cilj sve manje biti jasan, a napori sve više izgledati uzaludni.
  • Jarac – Njima snovi deluju kao sasvim moguća java, iako snovi nisu nešto o čemu će Jarčevi pričati. Njima ni promene nisu bliske, ali oni koji su u prethodnom periodu uspeli da se uspešno transformišu i nadograde sebe, sada maksimalno koriste mogućnosti koje im se otvaraju. To naročito važi za Jarčeve rođene prvih deset dana januara.
  • Vodolija – Vodolije se ne plaše naizgled nemogućeg, pa im sopstvene želje ni sad neće  izgledati neostvarivo. Mogli bi se, međutim, uplašiti svih dosadnih koraka koje je potrebno načiniti da bi se ti snovi ostvarili. Najveća opasnost za njih je da ne pobegnu od zadataka koje je neophodno izvršiti jer im oni deluju izlišni ili jer ne žele da se bave sitnicama dok ih očekuju veliki, daleki svetovi.
  • Ribe – Svesne svojih mogućnosti, ali izgubljene u svojim snovima. Ako bi jasno formulisale ono što žele i usredsredile se na glavni cilj, Ribe bi mogle mnogo da dobiju od te za njih nesvojstvene vere u sebe. Moraju da definišu ograničenja da bi ostvarile uspeh. Ovo naročito važi za Ribe rođene od 28. februara do 10. marta.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар