Astrološki pregled za ovu nedelju: 23 - 30. maj 2016.

Nastavljamo gde smo stali pre tri sedmice, ali polako. Zahteva se temeljan pristup. Poslovi se konkretizuju, kontakti se intenziviraju. Daje nam se šansa da postavimo dobre temelje i da se pripremimo za izazove u junu.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

Sa Merkurom koji je, napokon, u nedelju, 22. maja krenuo direktno, svakodnevica se vraća u uobičajeni kolosek. Merkur je u praktičnom znaku Bika koji nikad ne žuri, ali sve temeljno uradi.

Dakle, ako ste prethodne tri nedelje, u naročito sporom mesecu maju 2016. godine, imali utisak da se život našao u zaustavnoj traci, nemojte očekivati munjevit razvoj, ali možete se nadati hvatanju koraka. Posvetite se praktičnim stvarima, pokupite krajeve koji se vuku, proverite sve što je važno i, bez žurbe, počnite da završavate nagomilane poslove i obaveze.

U utorak, Venera prelazi u znak Blizanaca gde će ostati do 17. juna. Budući da Venera i Merkur razmenjuju sedišta (Venera je u Merkurovom, a Merkur u Venerinom znaku), do sredine juna imaćemo prilike da vodimo aktivan društven život.

Mnogo više smislenih kontakata ćemo imati – kontakata sa ljudima za koje nismo samo površno zainteresovani. Lako ćemo voditi sadržajne razgovore i dobijati i deliti pouzdane informacije. Kvalitetne informacije postaju važne i reči dobijaju na težini.

Ove sedmice Sunce i Venera će biti dovoljno blizu, te će međuljudski odnosi doći u centar pažnje i postati jasniji. Sredinom sedmice, nasuprot Venere će se naći retrogradni Mars.

Pogledajte i:


Ljubavni nedeljni horoskop: 23 - 30. maj 2016.


Kad god razgovaraju Venera (ženski princip) i Mars (muški princip), ljubav i stvaranje dolaze do izražaja. Budući da su ovaj put u tzv. opoziciji i to u promenljivim znacima, moguće su bračne rasprave, trvenja u ljubavnim odnosima. Do ovoga može doći jer od okoline dolazi podsticaj, bilo u vidu informacija, bilo u vidu stava prema vezi dvoje ljudi.

U stabilnim vezama, međutim, ovaj kontakt može dovesti do raspirivanja strasti, a osobe koje su same mogu biti podstaknute da svoj status promene i da se aktiviraju u traženju partnera ili u kontaktiranju nekoga za koga su već zainteresovani.

Venera i Mars podstiču stvaranje. Sa pokretanjem Merkura, ova kombinacija može da dovede do rušenja kreativne blokade i realizacije poslova koji su ovog proleća čekali baš na takav podsticaj.

Sredinom sedmice će i Mesec biti na prolasku kroz znak Jarca te će podstaći i ojačati veliki zemljani trigon koji se već neko vreme nalazi na nebu iznad nas. Ovo nam omogućava da konkretizujemo zamisli, da materijalizujemo ideje i da čvrsto stanemo na svoje noge. Pronađite dobar oslonac jer će vam to trebati da u junu odgovorite na izazove i da odskočite dalje.

Kontakt Meseca i Plutona doprineće ozbiljnosti podstaknutih osećanja i mogao bi da intenzivira odnose i prethodno spomenute razgovore među parovima. Ovo je i uvod u zaranjanje Marsa u znak Škorpije.

Mars će, naime, u petak ponovo ući u znak svog nekadašnjeg sedišta, i to hodom unazad. Sve dok bude boravio u njemu – do 2. avgusta, bićemo podstaknuti da se bavimo suštinskim stvarima u našim životima, koliko god one bile nebitne za svakodnevicu.

Ovo bi mogao biti težak proces naročito za one koji nisu spremni da se suoče sa svojim demonima i zatrpanim problemima. Nemojte se oglušivati o potrebu da raščistite sa sobom i drugima.

Pretresite svoj život, olakšajte dušu, izbacite otrove… To će vam pomoći da od avgusta nastavite sa sprovođenjem planova i postizanjem dugoročnih konkretnih ciljeva. U suprotnom, narednih par meseci ćete se samo iscrpeti preko svake mere i propustićete priliku da postavite važne psihološke osnove za svoj dalji razvoj.

Ove sedmice dolazi do tačnog kvadrata između Jupitera u Devici i retrogradnog Saturna u Strelcu. Ove dve planete će biti i deo konfiguracije na nebu koja će nas, tokom juna, pokretati ili saplitati – već u zavisnosti od toga koliko smo spremni da prihvatimo izazov.

Sada nas one podsećaju da je potrebno da svaki san ima okvir, da je za ostvarenje svake želje potrebno napraviti plan. U sklopu ostalih dešavanja na nebu ove sedmice, upravo nam ovo može pomoći da na pravi način realizujemo svoje namere i da nadu pretvorimo u konkretan uspeh.

Ova sedmica nije za pokretanje novog – izuzev ako su u pitanju nove ljubavi, već za raščišćavanje starog i realizaciju već započetog. Ona zato može doneti velike darove svima koji su bili strpljivi tokom maja i koji su bili spremni da rade i stvaraju i kada nije bilo vidljivog efekta.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар