Astrološki pregled za ovu nedelju: 4 - 11. april 2016.

Neki će ove sedmice sagledati nove mogućnosti za promenu i prilagođavanje života novim uslovima u svetu oko nas. Drugi će tek sada osvestiti činjenicu da su neke stvari, neki okviri zauvek nestali. Ovo nije prijatno, ali je neophodno da bi se išlo dalje.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

Dve planete, dve tzv. lične planete, ove sedmice menjaju znake – Venera ulazi u znak Ovna, a Merkur ulazi u znak Bika. Venera će u Ovnu samo doprineti snažnim pokretačkim impulsima koji vladaju ove sedmice – želećemo odmah, želećemo sve, bezkompromisno, želećemo strasno.

Merkur pak smiruje misli i vaga reči. Ako nas život ove sedmice iznenadi, bićemo prisebniji, manje će biti kovitlaca u glavi i jurnjave kroz dan. Ovo daje finu protivtežu ostatku energije ove sedmice. Dobijamo sidro.
Iako smo spremni da se otisnemo, iako će mnoge i iznenaditi putevi koji im se otvaraju, Merkur u Biku će se potruditi da o svemu staloženo razmislimo, mirno porazgovaramo, pa da tek onda krenemo.

Merkur će u ovom znaku, zbog retrogradnog hoda od 28. aprila do 22. maja, ostati veoma dugo – čak do 12. juna. Dakle, skoro celo proleće 2016. godine. Mnogima će neki aspekti života, za ovo vreme, delovati ukočeno. Mnoge stvari će se razvlačiti. Kako i Saturn ima svoje zahteve za usporavanjem (v. horoskop za prethodnu nedelju), tako bi bar u periodu od kraja aprila do poslednje sedmice maja, trebalo malo usporiti ritam.

- Ljubavni nedeljni horoskop: 4 - 11. april
- Opšti nedeljni horoskop po znacima: 3 - 10. april
- Ljubavni mesečni horoskop za april

Ova sedmica zaustavlja bujicu podataka i trku kroz život, ali nikako ne prekida razvoj događaja. Naprotiv, većini će se tokom prve polovine aprila desiti zanimljive promene u životu. To su one promene po kojima se pamti jedan period, koje predstavljaju međaš u jednoj etapi života. Čak ako se i ne primeti odmah da određeni događaj ima značaj ili da se nešto značajno menja, pokreće, to će nakon nekog vremena biti jasno.

Ovog četvrtka, imamo Mlad mesec u Ovnu. Iako je mart bio mesec eklipsi – snažnijih lunacija koje nose značajnije promene, nekima će tek Mlađak u Ovnu pokrenuti stvari.

Ovan je inače prvi znak Zodijaka. Kardinalna vatra koja simboliše početak. Prodor. Praiskonski prasak. Pokretanje.

Mesec i Sunce se sada u ovom znaku spajaju dok je na korak od njih Uran – planeta koja simboliše promenu i oslobađanje. Dakle, počeci vezani za ovaj Mlad mesec biće značajniji, vidljiviji. Teško je predvideti prirodu dešavanja koje pokrene Uran. Treba znati da on označava i poremećaj, revoluciju, uzbuđenje i ekscentričnost.

Ako su i krajnje pozitivne, promene koje nosi ovaj Mlađak mogle bi isprva da se osete kao udar na svakodnevicu. Mogle bi nas izbaciti iz koloseka.

Moraćemo da dozvolimo vremenu da radi za nas. Neke stvari jednostavno moramo da pustimo da se dese. Kada vetar duva, opstaje drvo koje se prema njemu savija. A šta će vetar doneti, ne zna se. Ali ćemo ga, po svemu sudeći, pamtiti.

Ono što krasi ovaj Mlad mesec jeste i specifičan odnos prema Plutonu i Saturnu. Kao da se nalazi na razmeđi vremena – sa jedne strane, prošli lomovi i kidanje društvenog tkanja koji su obeležili godne za nama, sa druge, spajanje modernog i tradicionalnog, novih i starih načina u nalaženju novih puteva – što nas očekuje tokom ove i naredne godine.

Neki će odmah sagledati nove mogućnosti sa ovim Mladim mesecom – mogućnosti za promenu i prilagođavanje života novim uslovima u svetu oko nas. Drugi će tek sada osvestiti činjenicu da su neke stvari, neki okviri zauvek nestali. Ovo nije prijatno, ali je neophodno da bi se išlo dalje.

Pronađite u natalnoj karti gde vam se nalazi 18. stepen Ovna. Kuća u kojoj se nalazi, označava polje u kome ćete osetiti promene. Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete uraditi besplatno, jednostavno i brzo na linku ovde.

Evo nekih osnovnih značenja kuća:
  • I kuća (podznak) – naša ličnost, kako nas drugi vide i kako sebe doživljavamo naspram drugih, sve ono u nama što izaziva reakciju okoline
  • II kuća – način na koji osiguravamo sebe. Ono što posedujemo, materijalna dobra, novac i sl.
  • III kuća – naše veze sa bližim okruženjem, komunikacija. Kratka putovanja, bliski rođaci, braća i sestre
  • IV kuća – dom, porodica, roditelj-hranitelj, detinjstvo
  • V kuća – stvaralaštvo, deca, umetnost, sport, hobi, zabava
  • VI kuća – zdravlje, svakodnevne obaveze, domaće životinje, saradnici, zaposleni
  • VII kuća – partnerske veze (emotivne, poslovne), parnice, sudovi, otvoreni neprijatelji
  • VIII kuća – novac drugoga (novac partnera ili kredit koji nam daje banka, porodična penzija), seks
  • IX kuća – daleka putovanja, crkva, visoko obrazovanje, izdavaštvo
  • X kuća – status, karijera, nadređeni, roditelj-autoritet
  • XI kuća – udruženja, penzija (bivših zaposlenih), prihodi od posla, ciljevi, prijatelji
  • XII kuća – zatvorene ustanove, tajni neprijatelji, duhovnost, meditacija
Očekujete li vi neke promene u svom životu? Naslućujete li ih? Nemojte ih planirati sa ovim Mladim mesecom (ako niste obratili pažnju, da vam još jednom naglasimo: nemoguće je predvideti uranske promene), ali nam možete javiti, kada ih za koju sedmicu osvestite, šta vam se desilo, šta ste postigli, šta ste promenili…

Mi vam želimo da sve okrenete u svoju korist.

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Sunce u Ovnu inkonjukcija retrogradni Jupiter u Devici
  • utorak – Sunce u Ovnu trigon retrogradni Satrun u Strelcu
    Venera ulazi u znak Ovna (18:52h)
  • sreda – Merkur ulazi u znak Bika (1:10h)
    Sunce u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu
  • četvrtak – Mlad mesec na 18 Ovna (13:25h)
  • subota – konjukcija Sunca i Urana u Ovnu
  • nedelja – Merkur u Biku inkonjukcija Mars u Strelcu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар