Astrološki pregled za ovu nedelju: 18 - 25. april 2016.

Druga polovina aprila i prva polovina maja predstavljaće period usporenosti. Umesto burnog buđenja proleća, očekujte prolećni umor.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin



U Srbiji XXI veka, vreme oko izbora uvek stoji. Zašto je tako i koliko je to loše za sve nas, drugo je pitanje. Ovde je važno da se ne nerviramo što se neke stvari neće micati sa mrtve tačke iako bismo mi da završimo sa njima i nastavimo dalje.

U ponedeljak, 18. marta, Pluton kreće retrogradno (prividno unazad) kroz znak Jarca. Mars je dan ranije krenuo retrogradno kroz znak Strelca, znak kroz koji se već unazad kreće Saturn, dok Jupiter ide retrogradno kroz Devicu. Sledeće sedmice, 28. aprila, i Merkur će krenuti unazad kroz znak Bika.

Kada su retrogradne, planete usmeravaju svoje delovanje na unutrašnje procese, a kako mi nismo preterano spremni da se bavimo sobom dok trčimo za životom, ovo često dovodi do frustracija. Ništa manje ne iritira ni situacija kada želimo da završimo sa nečim, pređemo na drugi zadatak, drugu temu, drugi posao, a nešto nas vraća i vrti u krug. Imamo utisak da tapkamo u mestu.

Nedeljni horoskop po konkretnim znacima: 17 - 25. april 
Ljubavni nedeljni horoskop: 18 - 25. april
Retrogradni Mars od 17. aprila do 29. juna: Šta ne treba raditi ovih dana?
VELIKI ZEMLJANI TRIGON: Iskoristite vreme pojačanih osećanja i intuicije

Za sve postoji razlog, pa i za usporavanje. Ako vam okolnosti ne dozvoljavaju da završite sa nekim poslom, proverite da li je on zaista gotov, doradite tamo gde je potrebno. Trudite se da ne počinjete značajna nova poglavlja. Ako je moranje, spremite se da neke aspekte započetog poglavlja revidirate za koji mesec.

Ove sedmice, Mars i Pluton skoro da se ne kreću. Obe planete simbolišu delovanje: Mars – svesno, vidljivo; Pluton – podsvesno, transformativno. Sad kad obojica koče, snažni i moćni kakvi su, verovatno će ostaviti utisak, verovatno će se mnogi zapitati šta se to desilo, šta proizvodi tu buku… Proverite svoje poslovanje, obratite pažnju na način na koji pristupate radu.

U ponedeljak će Mesec, prolazeći kroz znak Device, postaknuti veliki trigon u zemljanim znacima koji su obrazovali Merkur u Biku, Jupiter u Devici i Pluton u Jarcu. Materijalizacija uspeha. Opet, nije reč o pokretanju novih poslova, već o dobroj postavci za krunisanje postojećih. Ukoliko ste očekivali neki novac, mogao bi lako da se sad pojavi. Takođe, moguće je i povoljno sudsko rešenje ili profesionalno priznanje koje će kasnije rezultirati boljom materijalnom situacijom.

Veza između Venere i Saturna čini da, naročito prvu polovinu ove sedmice, karakterišu fer odnosi i korektno poslovanje. Oni koji poštuju pravila biće nagrađeni.

Ova sedmica je dobra za prikupljanje, ali ne i za osvajanje novog terena. Sunce koje u utorak ulazi u znak Bika, doprinosi osećaju usporenosti. Ne znači da ne treba raditi, besmisleno bi bilo predložiti tako nešto. Probajte da uživate u radu. Nije nemoguće. Sigurno postoji aspekt posla koji više volite od drugih, posao koji bolje obavljate od ostalih kolega/ukućana. Nemojte insistirati na brzom završavanju. Koliko god možete posvetite se svakom zadatku i ne žurite.

U petak je Pun mesec u Škorpiji. Mars i Pluton, koji ove sedmice skreću na sebe pažnju svojim zaustavljanjem, obojica su povezani za ovim znakom: prvi je tradicionalni, a drugi moderni vladar Škorpije.
Kada govorimo o poslovanju, Pun mesec u Škorpiji, čistog, neaspektovanog uticaja, doprinosi upravo toj potrebi da se i na poslovnom planu okrenemo sopstvenim snagama. Kako radimo, kako ispunjavamo svoje potrebe, koje su naši neiskorišćeni talenti i u čemu je naša moć?

Pun mesec u Škorpiji donosi snažne emocije i unutrašnja previranja. Imamo zaustavljanje i okretanje pogleda ka sebi, ka dinamici intimnih odnosa.

U ovoj sedmici kada druge planete stoje po strani ili su zanete sopstvenim menjanjem pravca, Venera je veoma aktivna. Venera je, između ostalog, i planeta materijalnih vrenosti, planeta novca, pa će njeni kontakti doprineti poštenoj isplati, dobroj zaradi, ali i promenama u načinu na koji stičemo novac.

Pa ipak, Venerina aktivnost će najjači i najverovatniji uticaj izvršiti na polje ljubavi i na odnose među ljudima. Sa jedne strane, imamo utvrđivanje odnosa, jačanje stabilnih veza i njihovo „uozbiljavanje“, dok sa druge imamo najavu nekih tektonskih poremećaja. Kako će na svakog od nas delovati, zavisi i od prirode same veze. Negde dolazi do pucanja usled nepredviđenih dešavanja. Negde će nepredviđeno podstaknuti jačanje veze.

Kod onih koji nisu u vezi, sledeća sedmica može doneti iznenadne susrete. Iako je „nepredvidljivost“ ključna reč, i iako ne bi trebalo u ovom periodu insistirati na jasnom definisanju novih odnosa, već sačekati kraj maja, sasvim nova poznanstva mogu se pokazati kao sudbinska u budućnosti. Ukoliko dođe do susreta sa starima, treba raščistiti (sa sobom pre svega) i nastaviti dalje. Ne vraćajte se ove sedmice na ono što je jednom bilo zavšeno. Koliko god vam taj eventualni susret bude delovao fatalno.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Venera u Ovnu trigon retrogradni Saturn u Strelcu
    Pluton kreće retrogradno kroz znak Jarca
  • utorak – Venera u Ovnu kvadrat retrogradni Pluton u Jarcu
    Sunce ulazi u znak Bika
  • petak – konjukcija Venere i Urana u znaku Ovna, Pun mesec u Škorpiji
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар