Venera u Ribama do 5. aprila 2016: Budite oprezni u ljubavi!

U ovih nas dvadesetak dana čeka ljubavni tobogan. Malo smo gore, malo dolje, malo ushićeni i u nebesima, a malo se vučemo po podu – razočarani zbog idealne slike koja je nestala kao morska pjena.

Unsplash / pixabay

Opasno razdoblje, prepuno zamki, sklizak teren kada je ljubav u pitanju, izvrstan za muljanje, prijevare, izdaje. S druge strane, ovo je vrlo inspirativno vrijeme za sve one koji se bave umjetnošću, mada ćemo svi pomalo naginjati glazbi, fotografijama, poeziji, slikama, filmovima, bilo čemu što budi osjetila, što stvara vrhunsku ugodu i radost estetskog, emotivnog… Čuvajte se i opijata čija je svrha opustiti i olabaviti, zavesti, uzbuditi i dignuti u visine. Ne ubijajte ljubavni očaj u njima, radije odaberite umjetnost!

Ova je Venera prava zavodnica, vrhunska, apsolutno neodoljiva. Mami u svoje odaje, nebitno jesu li to kreveti i plahte ili glazba, zvukovi, slike, ugodni ambijenti. Venera je simbol komunikacije, ali one tjelesne, koja služi kako bi zavela, šarmirala i predala se nekome. Za vrijeme njezinog boravka u Ribama, ‘predati se nekome’ podebljano je crvenim flomasterom. I predat će se sigurno, ali komu ili čemu?

Najsigurnije je prepustiti se snu, idealu koji boravi u nepreglednoj mašti, tamo će zasigurno pronaći svoju ljubav, savršenu i čistu. Dok se ne materijalizira u stvarnosti, ako je to moguće, ona će lutati i tražiti, zamišljati i fantazirati. Uvijek se s ovom Venerom postavlja pitanje jesu li ljubavna čuda moguća. Možda su i moguća, ali nakon bezbroj padanja, lutanja, traženja, oranja nosom po zemlji ili morskom dnu, osobito kada se u priču umiješa i Saturn, koji može označiti kraj svih veza koje su bile nestabilne. Svakako, može biti oslobađajuće. Izađite iz vlastitog zatvora!

Kod Venere u Ribama nužno je lutanje i odanost snu, a ostalo je stvar snažne vjere do koje se mora doći. I kao da mora otići negdje zaista daleko kako bi našla ono što traži, kao da mora postati posvećenik koji će pomagati drugima, spašavati ih, pa u toj misiji nalazi nekoga, možda liječnika, umjetnika, kemičara, biologa, vinara, ili pomorca.

Ona često postaje utočište izgubljenima, zalutalima, odbačenima i marginaliziranima, svima koji su dotakli dno života pa iz njega nešto stvorili i materijalizirali tu silnu patnju i bol. Znači da su slušajući svoje potrebe postali svojevrsni ‘čarobnjaci’, umjetnici, psiholozi, liječnici, volonteri, bilo koje zvanje koje u sebi nosi brigu o onima kojima je to najpotrebnije.

Uranovo dijete
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар