Pomračenje Sunca i Mlad Mesec 9. marta: Šta nam donosi?

NASA Goddard Space Flight Center/Flickr.com

Devetog marta je Mlad Mesec i totalno Pomračenje Sunca u znaku Riba. Pomračenje i Mlad Mesec će biti u tačnoj opoziciji sa Jupiterom pa će samim tim efekat biti još jači. Pritom, ovo pomračenje na našim prostorimama neće biti vidljivo (za razliku od Južne i Istočne Azije, Pacifika i većeg dela Australije), ali to ne znači da ćemo biti lišeni njegovog uticaja... Naprotiv, pri čemu će on potrajati do 23. marta.


Pošto je znak Riba dvanaesto polje i predstavlja prvenstveno našu podsvest možemo reći da će najjače dejstvo biti baš na sam naš način razmišljanja.

Naredne dve nedelje će neki od nas preispitivati emocije prema bliskim osobama. Nemojte sebe terati da ostajete u vezama koje vam ne odgovaraju. Dobar je period i za renoviranje stana, kuće, poslovnog prostora, za kupovinu novog nameštaja. Ali se zato pazote da ovih dana da ne uletite u neku tajnu vezu - neće se završiti dobro. Pazite i šta potpisujete! 

Sa nekim stvarima ili ljudima koji su nas „trovali“ na bilo koji način, sada možemo završiti, jer ćemo naći snagu sami u sebi da izađemo iz začaranog kruga. Bitno je da tokom narednih nedelju dana ne ulazite nepromišljeno u promene i novine.
 
Do promena može doći i neočekivano, posebno za one rođene 1965. i 1966. godine, kojima je na oko 18. stepena u Devici Uran. Oni mogu da očekuju nagle, neočekivene promene. Kako je pomračenje u Ribama izuzetno je važno da bez obzira na poteškoće, prepreke, ili zastoje koje se mogu pojaviti, da što čvršće verujete da su promene prolazne i da je potrebno da se prilagodite promenama i preduzmete sve ono što je do vas da biste se postepeno nakon promena prilagodili se i promenili nastalu situaciju. Važno je da osluškujte i pratite svoju intuiciju i ne pružate otpor promenama. Što ste više otvoreni za promene, one mogu i ako su nepovoljne za vas da vremenom posluže za neko vaše dobro. Pomračenja su tu da baš donesu te velike obrte sudbine, a kako je ono u Ribama, onda vam mudrost koju stekli može najviše pomoći ili neki uticajni moćni ljudi, zbog Plutona u Jarcu - konstatuje lovesensa.rs.

Jupiter koji se nalazi preko puta Sunca i Meseca, u znaku Device, dodatno širi i naglašava temu. Fokus se prebacuje na pitanja kojima se bavi osa Devica – Ribe: svrha čoveka kao fizičkog i duhovnog bića. U narednom periodu, bićemo u velikoj meri zaokupljeni potrebom da do tančina sredimo sve detalje svakodnevnog života, da sredimo fizičke aspekte i razlučimo koje je naše mesto u društvu, ali će krajnji cilj ovih radnji zapravo biti omogućavanje nesmetanog rada na duhovnom - konstatuje astrolog Penzina.

Težnja ka ispunjenju ove nasušne potrebe biće ometena, ali kočničari našeg duhovnog razvoja bićemo mi sami. Postavljamo sebi ograničenja (Saturn) u ispunjenjenju viših ciljeva i sami sebe miniramo. Spoljne prepreke nam zato deluju veće (Jupiter) nego što realno jesu. Gubićemo se u hrpi sitnih problema (Devica) praveći od njih nepremostiv bedem.

Zadatak u narednom periodu jeste da, pre svega, sagledamo sopstvenu snagu, da stavimo naglasak na sve ono što možemo, umesto da preuveličavamo sopstvene nedostatke. Prepreke postoje, ali smo mi sposobni da ih prevaziđemo. Umor ne treba da bude izgovor. Malodušnost ne treba da bude stil života. Zašto ne verovarati u svet iza duge?

Imajte na umu da Mars ulazi u Strelca i opasno se približava Saturnu i ono što se odigrava u Ribama, aktivira opasan T-kvadrat, koji čine Mars – Saturn (u Strelcu), Jupiter (u Devici) i Neptun (u Ribama). 

Kako će pomračenje Sunca uticati na vaš horoskopski znak, analizirao je mirror.co.uk:

Ovan

Imaćete živopisne snove koji će nositi snažnu poruku. Bićete vrlo osetljivi na uticaje i svesniji okruženja. Ako imate jaku intuiciju, ona može dostići gotovo natprirodan nivo, pa je mudro koristite. Meseci koji su pred vama idealni su za vaš spiritualni razvoj.

Bik

Pomračenje će aktivirati društveno polje vašeg znaka. Oživećete neka stara prijateljstva, a neko koga ćete upoznati tokom pomračenja igraće kasnije vrlo važnu ulogu u vašem životu. To bi mogla da bude vaša srodna duša. Pred vama će se otvoriti razne prilike i budite spremni da ih iskoristite.

Blizanci

Pomračenje će vaše ambicije dovesti do vrhunca. Budućnost će vam delovati svetlije. Iako vam neće biti lako, spremni ste na izazove i možete računati na svoje instinkte da vam pokažu pravi put. Kad god osetite da vam je svega dosta, zaustavite se i poslušajte svoj unutrašnji glas.

Rak

Nova vrata se otvaraju pred vama i nailazite na sasvim nova iskustva. Postaćete svesniji toga šta zaista želite i uvidećete da dosad niste koristili svoj puni potencijal. Iskoristite sve mogućnosti koje će vam se otvoriti i dati vam šansu da putujete – bilo u fizičkom, bilo u duhovnom smislu.

Lav

Ova nova strana koja se otvara u vašem životu odraziće se na finansijsko polje. To neće odmah biti očigledno, ali budite u pripravnosti da iskoristite priliku onda kad vam se sreća osmehne. Razmišljaćete o novim investicijama, a ovo je idealno vreme da ostvarite svoje planove vezane za uređivanje životnog prostora i oživite stari plan štednje. Ako ste sami, nova ljubavna romansa je na pomolu.

Devica

Stvorićete jake veze s drugim ljudima. Upoznaćete nekoga i imati osećaj da ste se već sreli u prethodnom životu. Imaćete više empatije prema drugim ljudima, a iz toga ćete učiti i više o sebi i svojim osećanjima.

Vaga

Imate šansu da izbrišete sve negativne aspekte svoje ličnosti koji ne odražavaju vašu pravu prirodu. Otarasite se starih navika, veza i obaveza iz prošlosti. To će dovesti i do smanjenog stresa, što će vam olakšati sam proces. Vreme je i da ostvarite svoje želje i posvetite se negovanju svog zdravlja.

Škorpija

Vaš kreativni potencijal i intuicija će porasti i uživaćete u njima. Odluke koje budete doneli u vreme pomračenja vodiće vas jedan korak bliže vašem samoostvarenju.

Strelac

Počinjete da uviđate koliko vas je detinjstvo oblikovalo u osobu kakva ste danas. Možda ćete preispitati svoja stara uverenja, navike i mišljenja, koja su rezultat vaspitanja. Kada realno sagledate stvari, postaćete svesniji onoga ko ste u stvari i steći novo samopouzdanje.

Jarac

Neke divne stvari su pred vama i upoznaćete dobre ljude. Fokusirajte se na podršku prijateljima. Komunikacija u svim oblicima, pa čak i putem društvenih mreža, obeležiće narednih šest meseci vašeg života. U ovom periodu možete naučiti nešto novo, što će vam poboljšati šanse za pronalazak novog posla.

Vodolija


Novac će biti vaša glavna preokupacija i bićete fokusirani na to da povećate primanja. Izbegavajte nesmotreno trošenje i razmislite o štednji. Iskoristite svoju dinamičnost da nađete novi izvor prihoda. Što više izvora novca nađete, to ćete imati sigurniju budućnost.

Ribe

Ovo je vaša šansa da odaberete gde želite da idete iz ove tačke. Vaša pojačana intuicija omogućiće vam da osetite sve prepreke koje bi mogle da vam se jave na putu. Verujte instinktu i to bi moglo da vas dovede do uspeha. Pomračenje će imati moćan uticaj na vaše emocije i pružiće vam snagu da odbacite neke stege iz prošlosti, sumnje i strahove. Postaćete svesniji svoje unutrašnje snage i punog potencijala.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар