Misterizna planeta koja će dovesti do masovnog izumiranja na Zemlji

Misteriozna i još nepotvrđena Planeta 9,  skrivena planeta, koja bi mogla da se nalazi na ivici našeg solarnog sistema, mogla bi da izazove padanje kometa i na taj način dovede do masovnog izumiranja, tvrdi Danijel Vitmir, profesor astrofizike u penziji, koji povezuje periodične događaje izumiranja koji su se dešavali na Zemlji sa nepoznatom Planetom 9.

Ilustracija: WikiImages / pixabay.com

Prethodnih meseci, dvojica naučnika su tvrdila da su otkrili jake dokaze postojanja ove planete, a jedan od njih je nedavno rekao i da je otkrio još informacija o ovoj misterioznoj planeti.

Ukoliko su navodi tih istraživača istiniti, Planeta 9 bi bila 10 puta veća od Zemlje i 1.000 puta udaljenija od Sunca od naše planete.

Misteriozni događaji vezani za izumiranje dešava juse na svakih 27 miliona godina. Nikome nije sasvim jasno zašto komete stižu u naizgled preciznom vremenskom periodu, ali potencijalna objašnjenja uključuju delovanje misteriozne Planete 9.

Nova teorija sugeriše da ukoliko je ideja periodičnog izumiranja istinita, onda za to možda treba okriviti orbitu Planete 9. Naime, pretpostavlja se da dok se ova planeta kreće oko Sunčevog sistema, ona prolazi kroz Kuiperov pojas (oblast spoljašnjeg solarnog sistema puna ledenih objekata) i izaziva pomeranje kometa ka našoj planeti.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар