Astrološki pregled za ovu nedelju: 14 - 21. mart 2016.

Evo proleća! Ako se po jutru dan poznaje, a po prvom prolećnom danu i ostatak sezone, proleće 2016. doneće nam mnogo toga dobrog

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin


Sedmica počinje nervozom i napetošću kako u ličnim, tako i u poslovnim odnosima. Ovo je vreme dominacije Riba, znaka koji simboliše empatiju i prezire agresiju. Venera je tek ušla u ovaj znak – pojačane su emocije, kreativnost i romantika. Želimo da pripadamo da bismo se osećali celi.

Međutim, u ponedeljak dolazi do sukoba između ovih potreba i poriva da se čovek slobodno kreće, da istražuje i da otkriva nove horizonte. Nećemo moći da lako prevaziđemo ove oprečnosti.

Pored toga, istog dana dolazi i do neusaglašenosti između dva načina obrade podataka, shvatanja stvarnosti i pristupu poslu. Sa jedne strane, postoji potreba da disciplinovano pristupimo svemu novome, da temeljno izgrađujemo nove ciljeve, sa druge, rasplinjujemo se u detaljima i lutamo u moru reči koje deluju suvišno kada je postizanje ciljeva u pitanju.

Dva pristupa poslu, dve škole mišljenja, dva shvatanja – prvog dana sedmice bi mogli da zakoče delovanje i opstruišu rad umesto da pomognu u boljem sagledavanju stvarnosti.

Utorak je podjednako nervozan i sav usplahiren. Titraju živci. Međutim, ovaj dan nas polako uvodi u sjajan ostatak sedmice. Treba samo ostati pribran i ne prepustiti se bujici reči i informacija koji bi mogli da nas ponosu i potope.

Pogledajte i LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 - 21. mart
                  OPŠTI NEDELJNI HOROSKOP PO ZNACIMA

Merkur, planeta komunikacije, u centru je pažnje. Sve se vrti oko reči i načina na koji ih shvatamo. Pluton doprinosi da shvatimo sve ono što nam je izmicalo i bežalo u podsvest, dok Jupiter proširuje moć rečenog i zapisanog. Ovaj dan je odličan za učenje, za shvatanje novog… Kada je komunikacija sa drugima u pitanju, ukoliko nismo rešeni da sve odmah i bez odlaganja završimo, možemo uživati u razmeni misli.

Loša strana ove postavke jeste ta da je sasvim izvestan veliki fluks reči. Ukoliko niste pričljiv tip ili za priču nemate vremena, pokušajte da se osamite i da radite u tišini. Po svemu sudeći, moći ćete da uradite dosta i da otkrijete aspekte posla koji su vam dosad izmicali.

Sreda je izuzetno moćan dan – Jupiter i Pluton se nalaze u savršenom odnosu. Obe planete su u zemljanim znacima i obe se vezuju između ostalog i za poslovne uspehe – sjajan dan za zaključenje poslova.

Jupiter jeste retrogradan, što bi moglo značiti da su poslovi o kojima je reč, poslovi koji su već duže vreme predviđeni za sklapanje ili da će se pravi uticaj događaja ove sedmice osetiti početkom maja – kada Jupiter krene direktno ili krajem juna 2016. godine, kada se treći put budu srele ove dve planete. Naredni njihov susret ove vrste biće tek za desetak godina i to ne u zemljanim (materijalnim) znacima, te se svim silama potrudite da iskoristite ovaj uticaj za sticanje.

U emotivnoj sferi, manje je nervoze, ali bi sredina nedelje mogla da donese i nove informacije ili uvid u stavove i osećanja druge strane. Takođe, mogući su susreti sa osobama iz prošlosti ili saznanje o nekim davnoprošlim događajima.

Mesec na svom putu kroz svoj znak, znak Raka odlično se slaže sa grupom planeta u znaku Riba te su osećanja naglašena. Za vikend – kulminacija! Iako će dotada Mesec preći u znak Lava, on će se lepo složiti sa Saturnom i Uranom u druga dva vatrena znaka, podstičući i njihov dijalog. Ovo je, što se međuljudskih odnosa tiče, veoma dobra postavka za utvrđivanje bez gušenja, za planiranje bez ograničavanja, za spoj slobode pojedinca i veze dvoje ljudi.

Zatim, sve romantike i umetnike, ljude što vole da vole i stvaraju, da sanjaju i snove oblikuju u vidljive oblike – u nedelju pozdravljaju Venera i Neptun spojeni u znaku Riba. Sanjajte, stvarajte, ljubite, maštajte…
Sunce ulazi u znak Ovna. Time počinje proleće na našoj hemisferi. Ovaj momenat se koristi i za izradu karte koja će ukazati na trendove tokom cele sezone. U toj karti je jasno vidljiv uticaj trigona između Jupitera i Plutona, vidi se veliki vatreni trougao između Meseca, Saturna i Urana, Venera i Neptun su spojeni, a Sunce izdaleka podržava Mars.

Sve u svemu, ako ćemo po ovom danu suditi o proleću 2016. godine, biće drame, ali kontrolisane, biće dobrih poslovnih mogućnosti, empatija će biti snažna… Neka nam je srećno proleće!

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Venera u Ribama kvadrat Mars u Strelcu
    Merkur u Ribama kvadrat Saturn u Strelcu
  • utorak – Merkur u Ribama opozicija retrogradni Jupiter u Devici
    Merkur u Ribama sekstil Pluton u Jarcu
  • sreda – Jupiter retrogradni u Devici trigon Pluton u Jarcu
  • četvrtak – konjukcija Merkura, Neptuna i Južnog mesečevog čvora u Ribama
  • nedelja – Sunce ulazi u znak Ovna – prolećna ravnodnevnica (5:31h)
    konjukcija Venere i Neptuna u Ribama
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар