Životne prekretnice u vašem životu: Čuvajte se ovih godina!

Sistemski pristup kaže da promena u jednom delu obavezno izaziva promenu u čitavom sistemu. Kao što je slika neba važna ne samo u trenutku nečijeg rodjenja, vec i u trenutku začeća, kao se i tokom ljudskog veka smenjuju različiti prirodni ciklusi - kao životne faze. Svaku žvotnu fazukroz koju prolazimo karakterišu odredjene funkcije ili zadaci, koji se nalaze u komparaciji uticaja osam, deset ili dvanaest planeta, ili možda još nama nepoznatih planeta i nebeskih tela.

Pixabay


PRVI CIKLUS

Jedan od najvažnijih ciklusa obeležava kretanje Saturna. Da bi napravio pun krug i došao na početnu tačku (na mesto gde je bio u trenutku našeg rođenja) Saturnu je potrebno oko 28 godina. Ponekad putuje malo brže pa se na početnu tačku vrati za 28 godina, a ponekad mu treba i više od 29 godina.

Saturn je gospodar vremena, simbol procesa sazrevanja. Njegov prvi ciklus simboliše naše detinjstvo i mladost, tako da u očima zvezda tek sa 28 godina postajemo "punoletni". U tom ciklusu upoznajemo sebe i izgrađujemo svoje veštine.


DRUGI CIKLUS

Njegov drugi ciklus, koji otprilike počinje u 28. godini života pojedinca i približno traje do njegove 56. godine života je ciklus zrelosti. To je razdoblje u kom je naša ličnost u punom cvatu. Ostvarujemo sebe koristeći veštine naučene u prvom ciklusu. Svesni smo svojih ciljeva i svoje snage. U tom ciklusu možemo materijalizovati svoje želje i steći mudrost doživljavajući različita iskustva. 


TREĆI CIKLUS


Počinje u 56. godini života i traje do otprilike 84. godine. U njemu više nismo posvećeni ostvarenju sebe i stvaranju u materijalnom svetu, nego svojom mudrošću i životnim iskustvom obogaćujemo sopstveni duševni život i možemo biti i nadahnuće drugima. Rešili smo se mnogih predrasuda i snažnih nagona, ali dovoljno smo znatiželjni da se ostvarujemo u području intelekta i duha.


SATURNOV POVRATAK

Svaki put kada se Saturn vrati na početnu tačku, što se u astrologiji doslovno zove Saturnov povratak, osećamo da se nalazimo na nekoj prelomnoj tački svog razvoja. Saturnov povratak je trenutak kada svodimo račune i proveravamo sva svoja dostignuća. To je trenutak kad se jasno suočavamo sa stvarnošću i možemo tačno sagledati šta smo dobro uradili, a što smo propustili da uradimo onako kako je trebalo.

U dobi od otprilike 28, 56 i 84 godine za svakog od nas događa se taj osetljivi trenutak ličnog razvoja. Tada moramo da "progutamo" poneku gorku tabletu razočaranja, propuštenih prilika i pogrešnih odluka. To su trenuci u kojima postajemo svesniji prolaznosti svega, svog sopstvenog postojanja, ali i nestalnosti prijateljstava, poslova, materijalnih dobara, zdravlja i drugog.

U tim trenucima mnogi će od nas doživeti neku vrstu krize. Kriza proizlazi iz spoznaje prolaznosti, iz prepoznavanja onoga što smo pogrešno uradili, iz neumoljive stvarnosti koja reflektuje sve ono što smo sami kreirali. To je trenutak u kom osećamo da smo i sami odgovorni za stanje u kom se nalazi naš život. A tu odgovornost nije lako prihvatiti.

Ako nismo u stanju da pogledamo stvarnosti u oči i kažemo "Dobro, sad mi je jasno kakva je situacija, ali nema problema, mogu to da popravim i promenim", tada nas svojim snažnim zamahom mogu pokositi krivica i stid, osećaj manje vrednosti ili depresija.

srbijadanas.com
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар