Astrološki pregled za ovu nedelju: 30. novembar - 7. decembar 2015.

Sedmica ispunjena kontaktima, poletom kretaće se bezbrižno ka vikendu koji će biti sve samo ne miran i tih. Iskoristite nove mogućnosti koje se otvaraju, zaboravite na stari bes koji preti da proključa.

Hermann / pixabay.com

  Autor: Penzin


Mnogo je nesigurnosti ovih dana, mnogi lutaju besciljno i ne mogu da nađu put. Početak nedelje donosi svetlost na kraju tunela. Oni koji nisu odustali, dobiće pomoć u vidu informacije kuda da idu ili će se naći neko da im pruži ruku i pomogne da se vrate na stazu kojom su krenuli.

Ponedeljak je dan za vredan rad i za postizanje ciljeva. Iako ćemo još dugo biti nesigurni da li smo u pravu što se držimo određenog pravca, određene priče, određenog čoveka/određenih ljudi u ovom periodu života, početkom sedmice ćemo dobiti podršku za tu svoju istrajnost.

Osetićemo izvesno olakšanje. Uz olakšanje dolazi i svest da smo sami odgovorni za svoje postupke i da, šta god (ili koga god) da želimo, moramo sami da se izborimo za to.

Početak sedmice bi mogle da osete kao period popuštanja nervoze i napetosti, naročito osobe koje su i najviše izložene osećanju nesigurnosti i razlaganja ustaljenih životnih struktura ovih dana i koje će tome biti izložene ceo mesec decembar. Njima će, dakle, ova podrška veoma dobro doći.

To su osobe rođene u promenljivim znacima, a među njima najviše Blizanci rođeni od 23. maja do 3. juna, Device rođene od 26. avgusta do 6. septembra, Strelčevi rođeni od 25. novembra do 5. decembra i Ribe rođene od 22. februara do 3. marta.

Prvi dan decembra nam donosi kratkotrajni, ali više nego dobrodošao, veliki trigon u vatrenim znacima. Mesec će na svom prolasku kroz znak Lava pomoći Merkuru u Strelcu i retrogradnom Uranu u Ovnu da svuda rasprše dobre vibracije i pozitivnu energiju.

Ovo je onaj polet koji je uvek potreban, a zaista je lepo ovako započeti mesec. Novi dan, novi mesec, novi načini da održimo staru nadu. 

Pogledajte i: Mesečni horoskop za decembar

Merkur je inače veoma aktivan sredinom sedmice te će komunikacija i razmena ideja biti u punom jeku. Pored spomenutog divnog trigona sa Uranom, on obrazuje i kvadrat sa Jupiterom u Devici. Neke će entuzijazam i mogućnosti koje se naziru, povući dalje nego što su mislil da mogu stići, a neki će pomisliti da mogu više nego što zaista i mogu.

Vodite računa da se ne zalećete kada je trošenje novca u pitanju. Ono što je vredno davanja i ulaganja, biće vredno i sledeće sedmice. Ali vi ćete biti sigurniji da li vam je to zaista potrebno i toliko vredno koliko cena „kaže“.

Takođe, nemojte praviti isuviše ambiciozne planove. Velika je verovatnoća da ćete već za vikend osetiti da ste sebe ili druge preopteretili. Ali – iskoristite energiju koju nose ovi prvi decembarski dani da sebe podstaknete i ohrabrite.

Um se otvara za nove mogućnosti, podstaknuti smo da učimo i saznajemo, da upoznajemo nove ljude i otkrivamo nove načine.

Ako čitate Penzinov horoskop, znate već: treba poznavati svoju natalnu kartu da biste što više iskoristili upliv dobre energije. Zato sada pogledajte u kojim kućama se nalaze 16 stepeni Ovna i 16 stepeni Strelca. Ukoliko nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno i lako uraditi na linku ovde

Pretragom Penzina (npr: „IX kuća“) ili interneta možete doći do osnovnog značenja kuća. U tim oblastima dozvolite sebi otvorenost i obratite pažnju na nove mogućnosti koje vam se ukazuju (ili na koje vam drugi ukazuju). 

Posebno će biti podstaknuti Ovnovi rođeni od 2. do 12. aprila, Lavovi rođeni od 4. do 15. avgusta i Strelčevi rođeni od 4. do 14. novembra. Takođe, svi oni koji imaju uglove (ASC, DSC ili IC, MC) i lične planete na sredini vatrenih znakova (Ovan, Lav, Strelac), mogu da se nadaju jačem uplivu dobre energije.

Pogledajte i: * Godišnji horoskop za 2016. godinu
                    * Godišnji ljubavni horoskop za 2016.

Vikend će biti, najverovatnije, burniji nego što su inače mnogi navikli. Venera ulazi u znak Škorpije gde će ostati do 30. decembra. Sve vreme njenog ovogodišnjeg boravka u ovom znaku, kojim tradicionalno vlada Mars, Mars će se nalaziti u njenom znaku – Vagi. Ova „razmena sedišta“ čini da uticaj obe ove planete bude izraženiji nego što bi inače bio.

Sama Venera u Škorpiji označava vreme kada su strasti duboke, ali i sakrivene. Ono što se želi, želi se odmah i bespogovorno. Ono što se oseća, oseća se istinski i toliko jako da duša zaboli.

I onda, tras! – Mars i Pluton dolaze u sukob. Dve planete koje označavaju moć – Mars pre svega fizičku, Pluton pre svega psihičku, dolaze u sukob. I to je sve u paketu kojim se aktivira gasnući odnos između Urana i Plutona – odnos koji je obeležio godine od 2008. naovamo, odnos koji je uticao na rušenje društvenih konstrukcija (v: Horoskop za ponedeljak, 15. decembar 2014. godine).

Na ličnom nivou, ovo je scenska postavka za svađu i sukobe. Sa strastima koje nosi Venera u Škorpiji, uticajem Lilit („mračne“ ženske energije), velike su verovatnoće da će mnogi parovi naći za shodno da vikend prekrate međusobnim optuživanjem, a da će nagomilane tenzije pretiti da naruše odnose između poslovnih partnera. Pazite se igre moći.

Pogledajte i: Ovonedeljni horoskop po zodijačkim znacima

Ako ste inače povučeni, možete iskoristiti pozitivan uticaj Sunca iz Strelca da krajem sedmice zauzmete čvrst stav i iskažete svoje mišljenje. Ali, ako ste inače svojeglavi ili imate problema bilo u ličnim ili poslovnim odnosima, nemojte dozvoliti sebi da vam se bes kupi u grudima. Ako vikend i prođe bez incidenata, sledeća sedmica bi mogla da dovede do eskalacije sukoba koja nikome neće dobro doneti.

Naročito su na udaru Ovnovi rođeni od 30. marta do 9. aprila, Rakovi rođeni od 1. do 11. jula, Vage rođene od 2. do 12. oktobra i Jarčevi rođeni od 1. do 11. januara. Takođe, osobe koje u natalnoj karti imaju uglove ili lične planete na sredini kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) pod jačim su uticajem Marsovog sukobljavanja sa Plutonom ove i sa Uranom, sledeće sedmice.

Uvek se sve može i dobro iskoristiti, te ove osobe naročito, ali i drugi, mogu da se potrude da ovu energiju kanališu i iskoriste je za proboj u nekoj oblasti, za postizanje cilja (ukoliko njegovo dostizanje ne podrazumeva sukob sa drugima). Dakle, rešenje je usmeriti energiju dve moćne planete ka nečemu, a ne ka nekome.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – konjukcija Sunca i Saturna u Strelcu
  • utorak – Merkur u Strelcu trigon retrogradni Uran u Ovnu
    Merkur u Strelcu kvadrat Hiron u Ribama
    konjukcija Marsa i Lilit u Vagi
  • četvrtak – Sunce u Strelcu sekstil Lilit u Vagi
  • petak – Merkur u Strelcu kvadrat Jupiter u Devici
  • subota – Venera ulazi u znak Škorpij (5:16h)
    Sunce u Strelcu sekstil Mars u Vagi
  • nedelja – Mars u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар