Kako bez leka pobediti glavobolju, zubobolju, pokvaren želudac, bol u uhu...

Mali trikovi protiv problema koji znaju da budu i te kako veliki. Pomozite sami sebi prirodno ako vas boli glava, zub, uho, ili ako pokvarite želudac, imate čireve, ubode vas pčela, koža vam se ošteti od trenja ili dobijete opekotine - postoji nekoliko trikova kojima ćete to na lakši način rešiti.

Foto: geralt / pixabay.com

Glavobolja

Umesto uzimanja tablete, pokušajte da pritisnete tkivo između palca i kažiprsta ili malu izbočinu koja se nalazi između vrata i donjeg dela glave. Takođe, izbegavajte svetlost dok bol traje i stavite na glavu hladan oblog. 


Čirevi

Brže će da nestanu ako na njih stavite zagrejanu krišku papričice ili sirovog luka. Pomaže i topli pire od luka kao i spoljni listovi kupusa. Isečeno povrće možete staviti direktno na čir. Pomaže i topla vrećica crnog čaja koja se stavlja nekoliko puta dnevno i drži po 15 minuta.


Zubobolja

Ulje karanfilića pružiće vam olakšanje, posebno ako se bol javlja kod promene temperature u ustima (npr. ako jedete nešto hladno ili toplo). Stavite nekoliko kapi na zub, pukotinu u njemu ili rupu od karijesa. Smanjiće vam bol do dolaska kod zubara.


Bol u uhu

U rerni dobro zagrejte tanjir koji neće da pukne od topline, omotajte ga peškirom i legnite sa bolnim uhom na to. Pazite da ne bude vruće, već ugodno toplo. Ne čačkajte po uhu ni prstima, ni raznim predmetima.


Herpes


Stavite oblog od punomasnog mleka, to će da ublaži bol i pomoćiće bržem ozdravljenju. Pre stavljanja takvog obloga ostavite mleko na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta. Nakon uklanjanja obloga, kožu isperite vodom. U slučaju krajnje nužde pomoći će i nanošenje parfema sa visokim procentom alkohola u sebi jer će isušiti herpes.


Pokvaren želudac

U čašu vode stavite kašičicu sode, promešajte i popijte. To će neutralizovati želučanu kiselinu i ublažiti bol u stomaku uzrokovanu stvaranjem gasova.


Opekotine

Kod manjih opekotina pomažu obloge od punomasnog mleka ili potapanje opečenog mesta u mleko, 15-ak minuta. Kožu kasnije isperite hladnom vodom da se ostaci mleka ne usmrde. Također, opekotinu nije dobro da stavljate pod ledenu vodu već umereno hladnu. Hladna voda tad deluje kao sredstvo protiv bolova.

24sata.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар