Naučnici otkrili najbolje godine za venčanje i brak!

Ništa, očigledno, ne treba prepuštati slučaju. Do sada smo, recimo, verovali da je za valjan bračni život potrebno međusobno razumevanje, podrška, slična interesovanja i još što-šta drugo, a od danas je vreme da se okrenemo statistici, kao očiglednoj učiteljici života, pa i onog bračnog…

Foto: marusya21111999 / Pixabay.com

Tako rezultati koje je objavio Institute of Family Studies kažu da će se oni kojima se mnogo žuri i venčaju se u ranim dvadesetim, neizbežno kajati docnije, ili razvesti, i to 32 odsto njih.

Ako venčanje obavite sa trideset ili nešto kasnije rizik od razvoda se smanjuje, na čitavih 14 odsto, ali da bi računica bila složena, makar onoliko koliko je to život, stručnjaci tvrde da se rizik od razvoda povećava već posle 35. godine života.

Dakle, što više ili duže čekate, već posle tridesete opasnosti, ili životni izazovi se povećavaju, tako da je čarobna cifra za srećan brak očigledno 32. godina!

Ovakav trend je sasvim nov, kao i magičan broj koji, navodno, obezbeđuje mirne bračne vode, jer studija koja je rađena 1995. pokazivala je, tada, da je venčanje u zrelim godinama jedini siguran put ka sreći.

Očigledno je da su se stvari u medjuvremenu izmenuile, pa se danas pozne dvadesete i rane tridesete smatraju magičnim trenutkom za ono sudbonosno „da“, zaključuje City magazine.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар