Astrološki pregled za ovu nedelju: 28. septembar - 5. oktobar 2015

Sedmicu započinje Lunarna eklipsa. Nad Srbijom će, u ponedeljak 28. septembra, u 4 časa i 51 minut, biti vidljivo pomračenje Meseca.

Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

Već smo pisali – iako volimo da koristimo domaće pojmove, ovo „pomračenje“ zvuči zlokobno, pa više volimo izraz Lunarna eklipsa.

Ovaj Uštap, ne samo što je i eklipsa, već je i izuzetno blizu Zemlje. Zato ga, pomalo stripovski, nazivaju Supermesecom. Ovo samo znači da će završnice, zatvaranje poglavlja, zaokruživanje priče – koje, zahvaljujući uštapima, svakog meseca imamo u nekim oblastima svog života na mikronivou, ovaj put biti mnogo značajnije.

Daleko od toga da će ovo biti nešto negativno. Kako uvek naglašavamo – život je neprekidna promena. Mora se izaći iz jedne prostorije da bi se ušlo u drugu. Pred toga, nama karta ove Lunarne eklipse ne izgleda ni malo preteće. Naprotiv, izgleda da će mnogi na ovim zavšecima moći da naprave stabilne temelje. 

Mesec je u Ovnu, nasuprot Suncu u Vagi. Ovan je znak koji označava ličnost, individualnost, naš doživljaj sebe – Vaga je znak koji simbolizuje odnose, naše viđenje drugog, naš način komuniciranja sa onim ko stoji naspram nas.

Osnovno značenje, na opštem nivou, bila bi potreba da napustimo egocentrično viđenje sveta i probamo da se stavimo na mesto druge osobe kako bismo sagledali situaciju iz njenog ugla. Partnerstvo nam pomaže da napredujemo na ličnom planu, dok nas ambicije koje ne vode računa o drugome, dovode u ćorsokak.

Ovo je tema koja se naglašava na opštem planu od 2013. godine. Tad smo imali prvu eklipsu u mesecu oktobru, zatim, na toj osi znakova Ovan – Vaga, dve tokom 2014. i u ovoj godini dve (prva je bila 4. aprila, takođe Lunarna). Poslednja na ovoj osi, za duži period vremena (u fokus, nakon ove, dolaze neke druge teme), jeste Lunarna eklipsa 23. marta 2016. godine.

Ove podatke vam dajemo kako biste mogli da sagledate lakše značaj ovih promena u sopstvenom životu. Šta na relaciji JA – DRUGI menjate u poslednje dve godine? Šta treba da sazri u vama da biste mogli dalje, kao bolje, uspešnije ljudsko biće?

Pogađate, verovatno, ove eklipse su, proteklih godina, najviše uticale na osobe rođene u kardinalnim znacima (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) ili one koje imaju lične planete i uglove u ovim znacima. Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete lako i besplatno uraditi na linku ovde.

Prvo su bili pod najvećim uticajem pripadnici 3. dekade ovih znakova, pa 2. dekade, a ova i naredna eklipsa najviše utiču na pripadnike 1. dekade (martovske Ovnove, junske Rakove, septembarske Vage i decembarske Jarčeve).

Ali, da se vratimo na opštu sliku. Ovu lunaciju snažno podržava Saturn iz znaka Strelca. I to je vrlo dobro za sve nas. Saturn je ozbiljan u svemu, pa i u pružanju podrške. Kad su odnosi u pitanju, on će iz znaka Strelca podržati svaki odnos koji je oslobođen predrasuda, zasnovan na čovekoljublju i pravdi. Saturn u Strelcu će, naredne dve godine, sve nas učiti, između ostalog, i ovome.
Više o Saturnu u Strelcu – globalni uticaj, možete pročitati, ako već niste, ovde.

Brine vas retrogradni Merkur? Nema potrebe. Kao što uvek naglašavamo, Merkur je toliko često retrogradan, da smo sasvim naviknuti na njegovo delovanje. Istina je, u svakodnevnom životu, njegov retrogradni hod se najčešće oseti. Ali to će biti negativno samo u onoj meri u kojoj mi forsiramo stvari.

Ne mogu se forsirati, pošto-poto, komunikacija i prevoz u ovim periodima. Onda nastaju greške, nerazumevanje, zagušenja na putu i saplitanje o sopstvena stopala. Ne treba ćutati niti treba sedeti dok period retrogradnog Merkura ne prođe (ovog puta: 9. oktobra). Samo nemojte siliti ni sebe ni druge da radite stvari na ustaljeni način. Pustite malo da vas nosi tok dešavanja, i baš kao voda, naći ćete izlaz (i možda otkriti novi način rada koji ćete i u budućnosti primenjivati).

Retrogradni Merkur neće „pokvariti“ ovu lunaciju. Možda nas neki zatureni podatak ili neko koga odavno nismo videli, podseti na nešto što će biti ključno za privođenje priče kraju. Ali to bi, verovatno za većinu, bilo sve. Nije to ni negativno ni pozitivno – to je samo delić koji je nedostajao, sve vreme sakriven u našoj podsvesti ili našoj prošlosti.

Sredina sedmice bi, ukoliko do ovakvih „otkrića“ dođe, za većinu bio termin tog „A-ha!“ momenta. U sredu će, naime, Sunce i retrogradni Merkur biti u konjukciji.


Oba ova nebeska tela biće i u inkonjukciji – aspektu koji traži prilagođavanje, sa maglovitim i maštovitim Neptunom koji se kreće retrogradno kroz svoj znak RibaJoš uvek se oseća i opozicija između ove planete i Jupitera u Devici. Zbog svega toga, neke situacije, uprkos eventualnim „A-ha“ trenucima, biće nam zamagljene ili će nam delovati nelogično. 

Ova sedmica nije vreme kada ćemo analitički moći da razložimo situaciju i napravimo precizan plan kuda ćemo i kako ćemo tamo stići. Bez obzira na boravak i Marsa i Jupitera Devici – znaku koji je majstor logičke analize. Na te talente ili sticanje istih, moći ćemo da se oslonimo u većem delu oktobra, sada je važnije verovati sebi, ali i drugima. 

Zakoračiti verujući. Bitno je samo postupati onako kako su nas učili da je ispravno, moralno i – uspeh će doći.

Oktobar će nam ponuditi neke sjajne aspekte za „uzemljenje“ i konkretan, opipljiv uspeh. Ove sedmice imamo mali foršpan kada Mesec, u sredu, na svom prolasku kroz znak Bika bude obrazovao trigon sa Jupiterom u Devici, pa Plutonom u Jarcu. Ovaj „labavi“ veliku trigon u zemljanim znacima pomoći će nam ove nedelje da razaznamo gde je to obećano kopno ka kome plovimo. 

Tako, ove sedmice imamo i odbljeske iz prošlosti i najavu budućih događaja. Prvi nam služe da lepo završimo nešto, a drugi da shvatimo šta to počinje da se konkretizuje u našim životima.

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak  (4:52) – Lunarna eklipsa na 4.40 Ovna
  • sreda – konjukcija Sunca i retrogradnog Merkura u Vagi
    retrogradni Merkur u Vagi inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  • četvrtak – Sunce u Vagi inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  • subota – konjukcija retrogradnog Merkura i Lilit u Vagi
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар