Mesečni horoskop za septembar - rujan 2015.

Sunce je 23. avgusta ušlo u znak Device. Pouka: posvećenost poslu i obavezama, odgovornost i strpljivost vode ka cilju. Zvuči jednostavnije nego što zaista jeste? 

Foto: Homestage / Pixabay.com

Počeli su da se osećaju uticaji aspekata koji će kulminirati 1. septembra (opozicija između Sunca u Devici i retrogradnog Neptuna u Ribama, kao i konjukcija retrogradne Venere sa Marsom u Lavu), ali i onog aspekta koji će obeležiti čitav naredni mesec, a koji će biti tačan na dan 17. septembra – opozicija između Jupitera u Devici i retrogradnog Neptuna u Ribama - piše Penzin.

Pun mesec u subotu, 29. avgusta, nosi sa sobom velika obećanja vezana za kontakt Jupitera i Neptuna, ali je neophodno da imamo čvrsto tle i da budemo sigurni u sebe i ono šta želimo. Ovaj Pun mesec je, kao i svaki drugi, vreme kulminacije ili zatvaranja poglavlja priče koja je počela u vreme prethodnog mladog meseca u istom znaku – ovog puta u znaku Riba.

Boravak i Venere i Marsa u Lavu definitivno pogoduje ljubavnim dramama, ali Venera u ovom znaku ostaje do 8. oktobra, a Mars do 25. septembra. Tokom većeg dela septembra, Venera će ići direktnim hodom, a ono što pogoduje ljubavnim pričama definitivno jeste i položaj Merkura u Venerinom znaku – znaku Vage.

Pogledajmo, u nastavku, i mesečni horoskop za vreme vladavine DEVICE, iz pera astrologa Mihaila Čukića (novosti)



OVAN (21. 3. - 20. 4)




Posao

Spajanje Marsa sa Venerom u znaku Lava naglašava kreativnost i potrebu da stečeno iskustvo primenite na nove poslovne mogućnosti. Nema potrebe da oklevate pred novim izazovima, ali obavezno se posavetujte sa pouzdanim saradnicima. Bitno je da dobro procenite okolnosti i da okupite dobar tim.

Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice, jer se preko toga rasipate i gubite koncentraciju. Potrudite se da budete dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama i proveravajte sve kriterijume koji utiču na poslovnu saradnju. Dobro razmislite o novim poslovnim ponudama, jer period nije najbolji za dogovore, pogotovo dugoročne. Početkom septembra bićete u mogućnosti da uvećate prihode i tako rešite neka imovinska ili investiciona pitanja.


Ljubav

Prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja, a unutrašnji impuls vas navodi da često menjate ljubavnu taktiku. Poučeni iskustvom iz prošlosti, ne želite da se razočarate u nečiji odgovor i ponašanje. Naglašene strasti i velike emocije ponekad mogu da vas toliko zanesu i dovedu po pogrešne odluke, na šta ukazuje odnos Marsa i Venere.

Partner očekuje vašu iskrenu privrženost. Važno je da se pravilno dopunjavate i da pratite zajednički korak. Mladi predstavnici znaka više su zainteresovani za avanture i neformalne odnose nego za emotivno vezivanje. Potrebna vam je osoba sličnih afiniteta, koja će da vas prati na duhovnom nivou.


Zdravlje

Izvor zdravstvenih problema je mentalni haos koji stvara napetost i nervozu. Obratite pažnju na glavobolje i bolove u vratu i kičmi.



BIK (21. 4. - 21. 5)



Posao

Nalazite se u pozitivnoj fazi, delujete zahtevno pred okolinom, dobro procenjujete poslovne prilike i umete da ostvarite svoje ciljeve na različitim stranama. Vešto koristite oprobane manire i uspevate da se nametnete u situacijama kada se rešavaju značajni poslovni interesi. Ipak, do kraja avgusta budite veoma oprezni jer je Venera, vladar vašeg znaka, u retrogradnom hodu.

Najviše vam odgovara posao koji vam omogućava da izrazite kreativne i organizatorske sposobnosti. Sačuvajte prisebnost duha kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate u komunikaciji sa saradnicima. Snagom volje uspećete da se nametnete u nekim veoma značajnim poslovnim situacijama. Do četvrtog septembra potrudite se da ispunite svoje redovne obaveze i da izmirite neka dugovanja.


Ljubav

Vodite dimaničan život i često imate priliku da upoznajete veoma interesantne ljude i da se družite sa umetnicima. Ipak, najviše uživate u harmoničnom ljubavnom odnosu sa bliskom osobom. Atmosfera ljubavi, iskrena razmena emocija i bliski kontakti imaju posebnu čar koja vas pokreće na akciju. Sve je lako, kada se ljubavne kockice slože u zajedničku sliku.

Prija vam sentimentalna nota koju partner unosi u zajednički život, trenuci romantike i uzavrelih strasti. Ukoliko ste mladi ili slobodni, očekuju vas zanimljivi kontakti. Zablistaćete u pravom sjaju u ljubavnoj romansi sa jednom posebnom osobom. Nema potrebe da se vaša romansa završi na prolaznom flertu, uvek postoji i lepši deo stvarnosti koji ne bi trebalo da propustite.


Zdravlje

Udahnite svež vazduh i jačajte imunitet. Moguće su upale, infekcije i stomačne tegobe.



BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)



Posao

Novi događaji na poslovnoj sceni nameću različite dileme u odnosu sa saradnicima, a okolina vam indirektno pokazuje da ne odobrava vaše ponašanje. Ipak, strategija koju sprovodite na kraju će doneti pozitivne rezultate. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa saradnicima ili nekim ko ima veliki uticaj na vašu okolinu. Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije neće umanjiti vaš profesionalni ugled.

Krajem avgusta očekuje vas značajno poboljšanje finansijske situacije ili dodatna povišica za zalaganje. Do sredine septembra važno je da uložite maksimum, ukoliko želite da ostvarite prioritetne poslovne ciljeve i bolju poziciju među saradnicima.

Od prvog septembra očekuju vas korisni susreti koji će otvoriti nove poslovne mogućnosti. Period je povoljan za javni nastup, proveru praktičnog znanja i profesionalnih sposobnosti.


Ljubav

Osećate unutrašnji nemir i potrebu za intenzivnom razmenom nežnosti. Stalo vam je da učestvujete u različitim događajima, ali na takav način da uvećavate svoje emotivne dileme. Nemojte dozvoliti da bilo ko remeti vaš svet intime ili da vam komplikuje odnos sa voljenom osobom.

Blizance koji su u braku ili dužoj vezi sredinom perioda očekuju razni nesporazumi sa partnerom, ali oni mogu da se prevaziđu, uz obostranu dobru volju. Umesto uobičajene rasprave, partnera iznenadite pozivom na ljubavni dijalog, pokažite svoje iskrene namere i budite neodoljivi pred osobom koja zaslužuje vašu pažnju.


Zdravlje

Sredinom perioda moguće su povremene glavobolje, problemi sa stomakom, jetrom i krvnom slikom. Neophodan vam je odmor.



RAK (22. 6. - 22. 7)



Posao

Pokušavate da se izborite za veću samostalnost u poslu, međutim, postoje otežavajuće okolnosti ukoliko napustite timski rad. Povremeno osećate nedostatak koncentracije ili kreativan umor, ali to je prolazna faza u iščekivanju da se ostvare poslovne ponude koje donose bolje uslove.

Krajem avgusta posebnu pažnju obratite na mogućnost šireg profesionalnog napredovanja ili na situacije koje donose različite oblike udruživanja oko poslovnih interesa. U poslednje vreme okupirani ste razmišljanjem o privatnom poslu, ali period nije povoljan. Osim toga, moraćete da se više potrudite i izgradite osobinu sa kojom slabo stojite, a to je strpljenje. Od četvrtog septembra očekujte unapređenje na poslu ili će vas neko nagraditi za uloženi trud. Važno je da ostvarite nove poslovne kontakte ili da prihvatite savremene ideje i pozitivan trend u svojoj profesionalnoj orijentaciji.


Ljubav

Osećate emotivnu nesigurnost ili potrebu da vas neko uveri u svoje dobre namere. U traganju za istinom imate određenu viziju, ali ne i dovoljno snage da se suočite sa emotivnim razočaranjem. Pokušavate da racionalizujete neke situacije i ne želite da se spotičete o "stare probleme". Ne dopada vam se saznanje da partner samovoljno odlučuje o zajedničkim planovima. I pored toga, izbegavajte emotivne konflikte sa bliskom osobom. Ljubavni vetrovi koji povremeno uzburkavaju vaš odnos sa voljenom osobom nisu katastrofalni, ali zahtevaju veliko strpljenje i zajedničko uvažavanje. Slobodnim Rakovima najviše se dopadaju blic ljubavne romanse i neobavezni emotivni kontakti.


Zdravlje

Glavni neprijatelji vašeg zdravlja su napetost i stres. Zato bi bilo dobro da se više opuštate, boravite u prirodi i bavite rekreacijom.



LAV (23. 7. - 23. 8)



Posao

Uporno insistirate na svojim poslovnim ciljevima, ali imate utisak da vam okolnosti nisu naklonjene ili da okolina nema dovoljno razumevanja. Zbog prisustva Marsa i Venere u vašem znaku, ovaj period biće obeležen neobičnim događajima. Stalo vam je da se distancirate od javnih rasprava i da zaštitite svoje interese, međutim različite okolnosti diktiraju naporne uslove i ubrzani tempo u poslovnoj saradnji.

Potrudite se da sve veće obaveze završite do kraja avgusta. Da biste bili uspešni u poslu kojim se bavite potrebno je da se prilagodite na nove zahteve i uslove poslovanja. Vaš glavni adut je efikasnost u poslovnim kontaktima. Posvetite pažnju aktuelnim sadržajima koji mogu da unaprede vaš poslovni položaj. Oko 10. septembra moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas podstaći da potražite druge izvore prihoda. Ali, već posle tog datuma očekuju vas novi poslovni kontakti i bolji uslovi.


Ljubav

Trudite se da zaboravite ružne situacije koje ste nedavno doživeli, ali još niste sigurni u svoje emotivne odluke. Jasno vam je da trenutni ljubavni bljesak ne odslikava pravu sreću koju tražite. Nedostaje vam nečije razumevanje, a imate i utisak kao da se udaljavate od jedne drage osobe. Pokušajte otvoreno da razgovarate sa partnerom i da preispitate zajedničke planove. Najvažnije je da ispravite svoje greške, a njih je moguće otkloniti ukoliko se oslonite na iskrena osećanja. Slobodni Lavovi osećaju emotivnu nesigurnost i pažnju im privlače osobe različitih profila. Dobar ljubavni izbor moći ćete da napravite tek kada budete pravilno shvatili svoje emotivne zablude.


Zdravlje

O zdravlju povedite više računa jer vam je imunitet oslabljen, zbog čega su moguće upale, infekcije, povišena temperatura i prehlada.



DEVICA (23. 8. - 22. 9)



Posao

Osećate pojačan psihološki pritisak i potrebu da se rasteretite od napornih ili dodatnih obaveza. Loša komunikacija sa saradnicima utiče na pogrešne poslovne procene, o čemu govori prisustvo Merkura na samom kraju znaka i njegov retrogradni hod. Sačuvajte prisebnost i ne dozvolite da vas posao okupira više nego što je potrebno. Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona i uspeha. Predstoje vam uspešni rezulatati u poslovima koji podrazumevaju određeni stepen rizika ili lidersku ulogu. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od loših uticaja sa strane, koji narušavaju vaš poslovni status.

Krajem avgusta moguća je kratkotrajna finansijska kriza, što će vas dodatno motivisati da prihvatite nove poslovne kombinacije. Tokom celog perioda imaćete podršku osobe koja je veoma bitna za vaš poslovni status. Krajem avgusta očekuje vas dobra poslovna prilika koja će vam obezbediti finansijsku satisfakciju ili javno priznanje.


Ljubav

Stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu i nalazite se pred novom odlukom koju želite da saopštite partneru. Privremeno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi da vas podstakne na dobro rešenje. Nema potrebe da zaoštravate ljubavni odnos, pokažite više razumevanja za voljenu osobu i zadovoljstvo će biti obostrano. Razgovor, dobronamerni saveti ili podrška bliskih prijatelja uvek deluju pozitivno na vaše raspoloženje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali tek posle izvesnog vremena, kada se utisci i osećanja iskristališu. Slobodne ili mlade pripadnike znaka očekuju poznanstva sa zanimljivim osobama i nove ljubavne avanture.


Zdravlje

Sunce vam daje vitalnost, popravlja kondiciju i jača imunitet. Redovno kontrolišite šećer, masnoće u krvi i krvni pritisak.



VAGA (23. 9. – 22. 10)



Posao

Novi događaji na poslu prilično vas zabrinjavaju i ne želite da se pomirite sa utvrđenim standardima koji vladaju u vašoj okolini. Tražite efikasnija rešenja u poslovnom izražavanju, ali postoje okolnosti koje ne zavise od vaše volje ili uticaja. Saradnici smatraju da ih ne konsultujete dovoljno, da samovoljno donosite poslovne odluke i da se najčešće rukovodite ličnim procenama.

Krajem avgusta i početkom septembra potrudite se da rešite neka imovinska ili statusna pitanja, jer dani posle tog perioda neće biti povoljni. Delujete aktivno na različitim stranama i prihvatate nove poslovne izazove u skladu sa svojim afinitetima. Pre nego što krenete u novu poslovno-finansijsku akciju, posavetujte se sa starijom i iskusnijom osobom. Uspešne modele rada trebalo bi ponavljati u različitim situacijama, kao dodatnu garanciju za poslovni ili materijalni dobitak.


Ljubav

U skladu sa svojom pozitivnom orijentacijom delujete vrlo zanosno i tražite dobru priliku da ostvarite nove ili neobične ljubavne kontakte. Povremeno delujete kao da vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera. Ne želite da se opterećujete emotivnim vezivanjem i smišljate razne izgovore kako biste opravdali svoje ponašanje u nekim delikatnim situacijama. Imponuje vam saznanje da se nalazite na meti radoznalih pogleda ili da ste svojim ponašanjem nekoga očarali. Ne skrivajte svoja osećanja, slobodno pokažite interesovanje i naklonost. Kvalitet koji proističe iz ljubavne veze predstavlja vašu intimnu sreću, a odnos sa bliskom osobom najviše utiče na vaš dobar izgled, unutrašnji sjaj i samopouzdanje.


Zdravlje

Loše navike u ishrani i neodgovarajuće dijete mogu dovesti do stomačnih tegoba, pada imuniteta, infekcija i raznih upala.



ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)



Posao


Period je generalno restriktivan i teško ćete dobiti sve što ste zamislili. Tražite efikasniji način delovanja sa namerom da unapredite poslovnu poziciju koja vas prilično zabrinjava. Strpite se još malo, posle 15. septembra, kada Saturn bude na samom kraju znaka, doći će do bitnog poboljšanja.

Tajna vašeg uspeha je u preciznoj orijentaciji ka praktičnim ciljevima, dobrom zapažanju, efikasnoj organizaciji i brzom prilagođavanju novim uslovima. Ovakvo ponašanje je garancija za poslovni uspeh i novčani dobitak.

Posvetite pažnju različitim sadržajima koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj i ne propustite ni jednu mogućnost stručnog usavršavanja. Neko vas uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rešenje, ali vi odugovlačite sa odlukom jer sumnjate ne samo u iskrenost te osobe nego i u pozitivnu stranu te priče.


Ljubav

Partnerovo ponašanje prilično vas iritira u poslednje vreme, jer imate utisak da vas "guši" i vešto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namere, što dodatno pojačava vaše nezadovoljstvo. U rešavanju ljubavnih dilema dobra volja, nežnost ili pažnja predstavljaju najbolji odgovor na različite zamke zajedničkog života. Ljubavnu romansu trebalo bi pažljivo da negujete, jer bez uzajamne iskrenosti i razmene osećanja ona gubi smisao i snagu. Razmišljajte u pozitivnom pravcu i nemojte dozvoliti da vam promiču nove čari i mala emotivna zadovoljstva. Krajem avgusta slobodne Škorpije prihvatiće nečije udvaranje i odgovoriti na ljubavne signale.


Zdravlje

Početkom septembra mogući su problemi sa kičmom, infekcija grla i pojačana nervna iscrpljenost.



STRELAC (23. 11. – 21. 12)



Posao

Imate osećaj da novi događaji najavljuju bitne promene na poslovnoj sceni. U takvoj situaciji najvažnije je da jasno definišete svoje poslovne interese i da odgovorite na dobru ponudu. Sve je to povezano sa simbolikom Jupitera, vladara vašeg znaka koji je ušao u Devicu. U želji da ostvarite uspešne rezultate spremni ste da prekoračite dosadašnje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde.

Iako osećate kreativnu energiju u isto vreme borite se sa jakim frustracijama, koje vas koče u poboljšanju poslovnog statusa. Osim dobre volje, za ostvarenje profesionalnih ciljeva potrebno vam je mnogo znanja i mudrosti. Dobro razmislite pre nego što se odlučite za konkretne odgovore. Izbegavajte takmičarsku atmosferu i rivalstvo sa saradnicima. U periodu od sedmog septembra očekuju vas pozitivni događaji i nekoliko uspešnih poslovnih dogovora.


Ljubav

U mnogim situacijama delujete snalažljivo i pokušavate da pravilno sagledate dobre i loše aspekte koje naslućujete u ljubavnom odnosu. Pokušajte da uskladite razum i osećanja, jer impulsivna reakcija može da vas navede na pogrešnu procenu i ponašanje. Nema potrebe da se stalno vraćate i razmišljate o nekim neostvarenim ljubavnim situacijama iz prošlosti.

Partner pažljivo analizira vaše ponašanje i očekuje dobar impuls za zajedničke planove. Ljubav ima ogromnu snagu, ali samo pod uslovom da ste dovoljno iskreni i da verujete u svoja osećanja. Slobodne predstavnike znaka sredinom perioda očekuje nova, uzbudljiva ljubavna romansa.


Zdravlje

Probleme sa grlom i kašljem podstiče virusna infekcija, koju bi trebalo što pre da sanirate. Pojačajte imunitet, uzimajte hranu bogatu vitaminima i jedite što više voća i povrća.



JARAC (22. 12. – 20. 1)



Posao

U želji da ostvarite uspešne poslovne rezultate spremni ste da prekoračite svoja dosadašnja ovlašćenja i standarde, pogotovo ukoliko vaš posao ima veze sa zanatskim ili uslužnim delatnostima. Imate dovoljno energije i sposobnosti da unapredite poslovni status. U periodu od četvrtog septembra očekujte nove uslove poslovanja koji će dovesti do značajnog uvećanja materijalnih prihoda i poboljšanja finansijske situacije.

U poslednjoj dekadi avgusta najviše ćete biti zaokupljeni inostranstvom i uspećete da ostvarite nekoliko uspešnih poslovnih kontakata. Pratiće vas sreća, ali pokažite da imate dobru volju, snagu i ideje za kreiranje dugoročnijeg uspeha. Međutim, ovakvi uspesi izazivaće podozrenje okoline, pa se neko može potruditi da vas kompromituje. Zato budite veoma oprezni i poslovne planove ne otkrivajte širem krugu saradnika. Oprez je neophodan i sa novcem.


Ljubav

Potpuno ste obuzeti ljubavnim zanosom, ali ste uprkos tome veoma zahtevni u odnosu prema partneru. Ponekad, ponete emocijama, gubite tlo pod nogama i mislite da je sve moguće i lako. Sredinom period osetićete pojačanu strast i želju da ostvarite harmoničan odnos. Predstavnicima ovog znaka jako prija emotivna pažnja koju pobuđuju kod suprotnosg pola i svojim ponašanjem znaju da šarmiraju okolinu.

Osobi koja vam se dopada jasno pokažite da priželjkujete neobičnu i uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu. U skladu sa svojim temperamentom ili emotivnim statusom odgovorite na najlepši ljubavni izazov. Nema razloga da sumnjate u svoju ljubavnu sreću i uticaj.


Zdravlje

Već duže vreme zdravlje je nestabilno, a tokom ovog perioda najosetljiviji će biti donji ekstremiteti, posebno kolena i skočni zglobovi.



VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)



Posao

Stalo vam je da unapredite karijeru, potvrdite svoje profesionalne sposobnosti i da ostvarite zapažene razultate. Da biste u tome uspeli najvažnije je da ne zaoštravate odnose sa određenim saradnicima. U periodu od 10. septembra imaćete nekoliko korisnih susreta koji nagoveštavaju dobre, veoma isplative poslovne aranžmane. Ali, u istom periodu poželjno je da budete maksimalno strpljivi.

Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite o različitim interesima koji vas povezuju u zajedničkom poslu. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neki sporedni događaji, već pažnju usmerite na prioritetne ciljeve i prihvatite savremeni trend u poslovanju. Od devetog septembra očekuju vas promene na poslu, mogućnost profesionalnog usavršavanja i novi, perspektivni kontakti sa inostranstvom.


Ljubav

Skloni ste čestim promenama raspoloženja, što dodatno otežava vašu procenu u ponašanju prema bliskoj osobi. Maksimalno se trudite da uskladite misli i osećanja, i da pronađete unutrašnju ravnotežu. Često ste zaokupljeni razmišljanjima o svojim postupcima i pažljivo analizirate partnerovo ponašanje, a sve sa ciljem da upotpunite zajedničku sliku.

Potrebno je da što pre prevaziđete emotivnu krizu ili nesporazum u odnosu sa voljenom osobom. Umerenost predstavlja veliku vrlinu, tako da bi svaku odluku trebalo dobro da osmislite. Slobodne Vodolije očekuju zanimljivi susreti i nove ljubavne avanture.


Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom i viškom kilograma, povećanim masnoćama i šećerom u krvi. Vreme je da smanjite jaku, začinjenu hranu i slatkiše.



RIBE (20. 2. – 20. 3)



Posao

Osećate priliv kreativne energije i potrebu da u potpunosti ostvarite većinu poslovnih ciljeva. Situaciju na poslu najčešće procenjujete prema sopstvenim ambicioznim vizijama, jer ne možete da se zadovoljite prosečnim rezultatima. Važno je da se pravilno informišete i pripremite na različite varijante profesionalnog nastupa. U želji da unapredite poslovni položaj, veliku pažnju posvećujete ličnom i profesionalnom usavršavanju, ali finansijske prilike u velikoj meri zavise od objektivnih okolnosti i situacija koje diktiraju vaši saradnici ili pretpostavljeni, a na koje ne možete da utičete. Ali, zahvaljujući sposobnosti dobrog zapažanja i veštini brzog prilagođavanja novim uslovima, u ovom periodu ugovorićete nekoliko uspešnih poslova i poboljšati materijalnu situaciju. Od osmog septembra očekuje vas proširenje saradnje sa inostranstvom, koju već dugo priželjkujete. Važno je da sačuvate optimistički pristup i jasnu viziju o svojim ciljevima.


Ljubav

Vaša emotivna inspiracija i pozitivno raspoloženje odslikavaju stanje vašeg duha i čine vas veoma zahtevnom osobom. Stalno tragate za različitim podsticajima koji bi vas ispunili pozitivnom energijom i pojačali samopouzdanje. Pokušavate da delujete promišljeno, jer vam se čini da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost najjače deluju dobro isplanirane situacije. Međutim, u emotivnom ili strasnom zanosu učinićete ono sto osećate srcem, a ne glavom. Ukoliko ste mladi ili slobodni, ispoštujte nečije potrebe ili osećanja u onoj meri koja donosi zajedničko zadovoljstvo.


Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost, zbog čega su mogući problemi sa krvnom slikom i jetrom.

Astrolog Mihailo Čukić / Izvor: novosti
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар