Feng Shui za zdravlje i protiv bolova

Svaki deo vašeg doma ili kancelarije odgovara određenom delu tela, pa ako patite od nekih hroničnih bolova, dobro bi bilo napraviti prilagodjavanja u svom prostoru. Verovatno ćete ubrzo osetiti olakšanje...

Photl.com

 - Na prozorsku dasku stavite bilo kakvu figuricu od brušenog kristala da biste raspršili energiju koja dolazi od uličnog osvetljenja. Tako ćete izbeći i sve zdravstvene probleme.

- Da bi svi članovi vaše porodice bili zdravi i da bi harmonija i sklad uvek vladali među vama, ručajte zajedno za okruglim ili ovalnim stolom. Energija kruga sve će vas ojačati.

- Da biste bili zdraviji, u domu nemojte da držite kaktuse i druge biljke s oštrim bodljama, jer one stvaraju negativnu energiju. Kuću ukrasite biljkama sa zaobljenim listovima.

- Nemojte preterivati sa žutom bojom jer će vas podstaći da se previše brinete. Samim tim, bićete više pod stresom, ali i izloženiji mnogim bolestima.

- Kuhinju ne smete da krečite tamnim bojama jer je ona izvor loše energije. Zidove okrečite pastelnim bojama kako biste uz pomoć pozitivne energije imali bolju probavu i zdravlje.

- Ako imate problema s jetrom, po kući postavite predmete načinjene od drveta. Energija drveta će blagotvorno uticati na vaše unutrašnje organe, naročito na jetru i žuč.

- Stimulišite zdravlje tako što ćete u trpezariji ili dnevnoj sobi postaviti biljku bambusa, koja simboliše prosperitet, da raste u vodi. Bićete mnogo zdraviji.

- Ako imate problema sa astmom, „škripanjem“ u plućima ili dišete plitko, u dom unesite više ukrasa napravljenih od metala. Njihova energija pomoći će vam da dišete pravilnije.

- Ukoliko ste često žedni ili imate problema s dijabetesom, neka u vašem domu bude što više predmeta od mermera, kamena ili granita. Na ovaj način dobra energija će raditi za vas.

- U istočni deo sobe bolesnog člana porodice stavite grumen soli da biste u vazduh uneli više negativnih jona i na taj način stimulisali bolje zdravlje i brži oporavak.

- U vrt zasadite što više borova, jer Kinezi veruju da oni obezbeđuju dug život i dobro zdravlje tako što u vazduh ispuštaju puno blagotvorne energije.

- Pre odlaska na počinak u spavaćoj sobi zapalite sveće od pčelinjeg voska kako biste se bolje odmorili. One ispuštaju jone povoljne za zdravlje i dug život.

- Ako se vaša kancelarija nalazi na kraju hodnika, stavite činiju za slatkiše u ravni s hodnikom da biste odbili direktno usmerenu, ubistvenu šar či energiju koja negativno utiče na vaše zdravlje.


- Ne preterujte s kristalima i kamenjem u dekoraciji, jer prevelika količina zemljanih elementa uzrokuje poremećaje varenja, nesanicu i česte glavobolje.

 

Feng Shui geografija tela


Uši – Zdravstveni problemi vezani uz uši locirani su u Feng Shuiu na zidu na kojem se nalaze glavna ulazna vrata. Očistite taj zid, ulazna vrata, riješite se svih nepotrebnih polica i ormarića koji su na tom zidu.

Ruke – Ako imate probleme s rukama ili prstima, provjerite najbliži od ulaznih vrata lijevi kut doma. Elektronska oprema ili nered na tim mjestima potenciraju probleme.

Stopala – Ako imate problema sa stopalima, provjerite centralno područje lijeve strane doma, koje je povezano sa sposobnošću da stojite samostalno na svojim stopalima. Isušene biljke, ekscesivna vrućina ili nered mogu narušiti energiju.

Kralježnica i kosti – Krajnji lijevi kut doma povezan je s problemima s kostima. Provjerite ovo područje ako patite od bolova u leđima, osteoporoze ili sl.  Ovo područje također daje energiju za protivljenje nasilnicima i zlostavljačima, pa ako vam treba energije za to, tada očistite i uredite ovo područje.

Oči – Područje povezano s očima nalazi se na najudaljenijim centralnom dijelu zida suprotnog od ulaznih vrata. Prljava ogledala, stakla i sl. mogu se reflektirati u problemima s očima. Provjerite ovo područje ako bolujete od glaukoma, konjunktivitisa, lošeg vida i sl.

Trbušno područje – Zdravstveni problemi vezani uz probavni sustav i trbuh ogledaju se u udaljenom desnom kutu vašeg doma. Nemojte tu držati oštar namještaj, električnu opremu i sl. Ovo područje biste trebali i očistiti ako imate problema s prihvaćanjem emotivne intimnosti u vezama.

Usta i dišni sustav – Dentalni problemi, astma i slično vezani su uz centralni dio desne strane vašeg doma. Ekscesivno grijanje ili preveliko svjetlo u ovom području mogu iritirati i izazvati ovakve probleme

Glava – Glavobolje, ozljede, mentalni problemi, kao i  prhut i drugi problemi s kosom vezani su uz bliži desni kut vašeg doma. Provjerite ovo područje i riješite se nereda.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар