Mesečni horoskop za avgust - kolovoz 2015.

Oko 25. jula, Venera kreće retrogradnim hodom, da bi se već 31. jula vratila u znak Lava u kome ostaje sve do 7. oktobra. Mnogi će se vratiti starim ljubavima, koje će na volšeban način ponovo ući u njihov život. Ako želite da vam se vrati stara ljubav, ovo vam je savršena prilika da uradite nešto po tom pitanju.

Foto: Homestage / Pixabay.com

Ukoliko u ovom periodu uđete u emotivnu vezu ili upoznate novu osobu, znajte da je to neko sa kim ste imali odnos u prethodnom životu i ko se vratio da završi ono što je tada bilo započeto. To je vreme ulaska u karmičke veze. Dok se Venera kreće retrogradno, izbegavajte veridbe i venčanja, jer bračna sreća neće dugo potrajati.

Ali to je tek početak uobičajene mesečne šetnje kroz horoskop. Podsećamo, pritom, da je period izmedju 23. 7. i 22. 8. pod vladavinom Lava, i evo šta vas, prema astrologu Mihailu Čukiću, ocekuje na poslovnom planu, u ljubavnim odnosima, ali i kada je zdravlje u pitanju.



OVAN (21. 3. – 20. 4)



Posao

U narednih godinu dana Saturn vam može stvoriti prilike za zaposlenje. Ukoliko ste zaposleni, očekuje vas poboljšanje finansijske situacije, ali i više poslovnih obaveza. Nastupajući period biće posebno dobar za pripadnike znaka koji nemaju rešen poslovni status. Nezaposleni Ovnovi naći će posao, a oni koji rade na određeno biće primljeni za stalno. 

U svakom slučaju, osetićete novu pokretačku energiju, pa se potrudite i usmerite je pravilno. Ukoliko se bavite privatnim poslom, kontakti i poslovi sa inostranstvom biće veoma naglašeni. Imaćete nekoliko izuzetno povoljnih mogućnosti da ugovorite uspešne poslove koji će vam i te kako poboljšati finansijsku situaciju.

Ukoliko imate nedovršene ispite ili papirologiju Sredinom prve nedelje avgusta bilo bi dobro da rešite svu papirologiju i da položite nedovršene ispite, jer druga polovina meseca biće veoma nepovoljna.


Ljubav

Predstavnici znaka koji su u braku više pažnje će posvećivati deci nego partneru. Slobodni Ovnovi neće imati mnogo prilika za ulazak u vezu, jer će ih okupirati druge stvari, a svaka započeta veza biće neobavezna. Venera koja ulazi u znak Device doneće određeno smirenje i ljubavno blagostanje.

Posle dužeg perioda partnerove izolacije, najzad ćete početi ponovo da komunicirate na pravi način. Partner će vam izneti svoje probleme i šta je to što ga je mučilo u prethodnom periodu, što će oboma doneti veliko olakšanje. Slobodni Ovnovi biće u prilici da upoznaju veoma interesantnu osobu, sa kojom će ući u ljubavnu vezu.

Zdravlje

Osim pojačanog neraspoloženja i razdražljivosti, zbog čestih promena vremena, nećete imati drugih zdravstvenih problema.



BIK (21. 4. – 21. 5)



Posao

Ukoliko imate privatni biznis, krajem jula i tokom prvih deset dana avgusta očekuje vas povećanje posla, što će polako stabilozovati finansijsku situaciju. Većina poslova koje pokrenete u prvoj polovini avgusta biće veoma uspešni, ali šestog avgusta budite vrlo oprezni u sklapanju poslovnih dogovora.

Osećate nalet novih ideja i kreativnih poslova, ali njihovu realizaciju ćete ostaviti za jesen. U situacijama kada ste prinuđeni da donosite važne poslovne odluke, najbolje bi bilo da se oslonite isključivo na svoj razum i svoje snage, ali se potrudite da vas u takvim trenucima ne ponesu emocije.


Ljubav

Ulazak Jupitera u vaše polje ljubavi 11. avgusta stvoriće nove prilike za ljubav, povećanje i poboljšanje emocija, ali i ozvaničenje veze, veridbe i brakove. Više dešavanja možete očekivati u drugoj polovini meseca. Slobodne pripadnike znaka očekuje iznenadni susret na veoma lepom mestu za zabavu, što će učiniti da se osećate kao da vas je udario grom. Verovatno je u pitanju osoba koja je razvedena ili je nedavno izašla iz duge veze.

Bikovi koji su u braku planiraju proširenje porodice ili preseljenje. Tokom celog perioda uživaćete u partnerovoj pažnji, ali i u sigurnosti koju naročito osećate u poslednje vreme. Od sedmog avgusta imaćete još veću potrebu da vreme provodite sa porodicom, okruženi decom i voljenom osobom. Takvi trenuci ispunjavaće vas srećom i pružati mogućnost da akumulirate energiju neophodnu za poslovne aktivnosti.

Zdravlje

Početkom avgusta možete imati manjak energije, ali sve će se srediti do kraja meseca. Ne preterujte sa fizičkim aktivnostima tokom ovih toplih dana može doći do povećanja krvnog pritiska.



BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)



Posao

Od početka avgusta bićete usmereni najviše na novac i zaradu, a tek u drugoj nedelji moći ćete da se opustite i posvetite nečemu drugom. Tokom ovog perioda najzad ćete uspeti da rešite pitanje neke nepokretne porodične imovine od koje možete imati velike koristi. Određeni problemi koji se mogu javiti u poslovnom okruženju biće isprovocirani nervozom nekog od vaših saradnika. Ukoliko uspete da savladate svoj prvi poriv i ne uđete u konflikt, situacija će biti brzo razjašnjena intervencijom jedne mlađe ženske osobe. Ali, ako uđete u konflikt, posledice mogu biti veoma negativne za vas. 

Ukoliko razmišljate o započinjanju privatnog posla, sada je pravi trenutak za to. Usmerite energiju u tom pravcu i osetićete kako vam većina stvari ide od ruke, i to sa lakoćom.

Ljubav

U vreme punog Meseca prvog avgusta bićete u dilemi po pitanju jednog odnosa. Neke stvari vam nisu jasne, tako da ne možete da stvorite pravu sliku o trenutnoj situaciji. Bez obzira da li vezu želite da prekinete ili da je započnete, nije vreme za donošenje konačnih odluka. Sačekajte još nekoliko dana, jer će se posle 10. avgusta mnogo toga razjasniti. Ukoliko ste u braku ili dugoj vezi, partner će inicirati razgovor i sve će se stabilizovati.

Slobodne predstavnike znaka očekuje nova veza u drugoj polovini avgusta. Zainteresovaće vas osoba slična vama koja voli kuću, porodicu, dobru hranu i uživanje svake vrste. Flertovi i neobavezne veze biće pojačani tokom celog perioda.

Zdravlje

Budite maksimalno aktivni jer mirovanje pojačava nervozu i bolesti. Izbegavajte jaku i začinjenu hranu, a više jedite voće i povrće. Narednih mesec dana trebalo bi da konzumirate što više tečnosti kako biste podstakli rad bubrega.



RAK (22. 6. – 22. 7)



Posao

Skloni ste drastičnim promenama kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Ali, štagod da vam se trenutno „mota“ po glavi, nije pravo vreme za to, bar dok Mars ne izađe iz vašeg znaka. Nemojte žuriti, već napravite rekapitulaciju svega što se do sada događalo kako biste od jeseni znali kojim put da krenete. Jedna osoba već dugo traži vašu pomoć, pa ne bi bilo loše da joj pomognete, jer ste to na neki način i obećali.


Ukoliko se bavite privatnim poslom, promene koje ste nedavno sproveli veoma brzo će dati pozitivan rezultat što će vas ispuniti srećom, elanom i novom energijom. Sredinom perioda bićete u situaciji da bitno poboljšate materijalne prihode, a novac može da stigne i od prijatelja ili člana porodice. U drugoj polovini avgusta doći će do stabilizacije na poslu. Najvažnije je da budete strpljivi, da izbegavate bilo kakvu raspravu sa kolegama i da ne ulazite u promene tokom ovog perioda.


Ljubav

Ukoliko ste u braku ili dugoj vezi avgust bi trebalo da iskoristite da se sa porodicom sklonite od gradske gužve, prijatelja, telefona i faksova, poslovnih aktivnosti i da se potpuno prepustite uživanju sa voljenom osobom i decom. Slobodni predstavnici znaka početkom avgusta ponovo će uspostaviti komunikaciju sa osobom s kojom su nekada bili u vezi. Pokušaće da vas uveri da ste pogrešili i da bi vezu trebalo da obnovite. Možda to i nije loša ideja, jer vam je ova osoba na neki način sudbinski predodređena, a dok želi da se vrati u vaš život, znači da su neke stvari ostale nedovršene.

Zdravlje

Najzad ćete uspeti da pronađete energiju koja je dugo bila uspavana, a sada vam je više nego neophodna. Mogući su manji problemi sa alergijama i disajnim putevima.



LAV (23. 7. – 23. 8)



Posao

Još samo nekoliko dana ćete osećati probleme koji vas ometaju u realizaciji mnogih poslovnih planova, ali i u komunikaciji sa saradnicima. Ukoliko želite povišicu, zatražite je u prvoj nedelji avgusta, kada je najveći broj planeta u vašem znaku. Posle tog perioda mogućnosti su znatno nepovoljnije. Poslednje dve nedelje avgusta nisu povoljne za finansijske transakcije i nova ulaganja.

Predstavnici znaka koji imaju odgovorne pozicije trebalo bi da budu maksimalno oprezni, jer su tokom u ovom periodu moguće greške. Dogovori sa saradnicima i pretpostavljenima, koji su do sada bili blokirani, napokon će biti razjašnjeni, pa ćete punom parom krenuti u realizaciju poslovnih projekata.


Predstoje vam kontakti sa ljudima koji su na veoma visokom položaju. Ponudiće vam posao života, ali budite pažljivi, jer je to nešto što vam može promeniti tok sudbine.

Ljubav

Ulaskom Jupitera u Devicu, gde se nalazi Venera koja ide retrogradno, verovatno ćete obnoviti vezu iz prošlosti, koja će biti kratkotrajna i nestabilna. Međutim, pazite šta želite jer vam bilo kakvo sputavanje u vezi može postati nepodnošljivo. Ne vezujte se ukoliko smatrate da vam to može doneti ograničenja i pravila koja nećete moći da ispoštujete. Lavovi koji su u braku ili u vezi početkom avgusta biće neraspoloženi zbog nemogućnosti da budu u blizini voljene osobe.

U svakom slučaju, pred vama je dobar period kada je ljubav u pitanju. Susret sa osobom iz prošlosti može vas dirnuti na način na koji to uopšte ne očekujete. Plamičak strasti probudiće u vama požudu kakvu odavno niste osetili.

Zdravlje

Ukoliko ste skloni konzumaciji alkohola, trebalo bi da pripazite na krvni pritisak.



DEVICA (23. 8. – 22. 9)



Posao

Jupiter ulazi u vaše prvo polje 11. avgusta, pa vas očekuje poboljšanje finansijske situacije, a oni koji nemaju posao biće u prilici da reše ovaj problem. Sve dok Venera bude retrogradna u vašem znaku nemojte juriti više pozicije, budite strpljivi i sačekajte povoljniji period.

Neki poslovi neće se odvijati na način kako ste to zamislili, zbog problema sa papirima, probijanja dogovorenih rokova i nerazumevanja u komunikaciji sa osobama koje su važne za realizaciju planova za budućnost. Ovakva situacija će vas dosta ometati u svakodnevnom poslu, pa je neophodno da se maksimalno koncentrišete i što bolje organizujete kako biste izbegli stres i nervozu.


Srećom, već u drugoj dekadi avgusta većina problema polako će nestati, a krajem meseca možete očekivati napredak i finansijski dobitak.

Ljubav

Ukoliko ste u braku ili dugoj vezi, predstoje vam lepi dani puni razumevanja i uživanja sa partnerom. Predstavnici znaka koji su u ljubavnom trouglu moraće da odluče sa kim žele da nastave. Rođeni u drugoj dekadi znaka verovatno će imati velike probleme u braku, koji bi mogli da dovedu i do razlaza. Ako ne želite da se to dogodi, na vreme razgovarajte sa partnerom i suočite se sa problemom.

Od 11. avgusta slobodne Device očekuje veoma lep period za opuštanje, a krajem meseca i nova ljubavna avantura. Osim toga, to je pravo vreme za putovanje, na kojem ćete upoznati veoma zanimljivu osobu. Ovo leto pružiće vam zaista lepe mogućnosti, kada je ljubav u pitanju. Pokušajte da ne razmišljate o osobi iz prošlosti, jer vas to čini tužnim. Vreme je da krenete dalje.

Zdravlje

Smanjite obroke i ne preterujte sa hranom i pićem, bolje ćete se osećati.



VAGA (23. 9. – 22. 10)



Posao

Uskoro ćete odahnuti i početi lakše da dišete, jer je iza vas zaista težak period poslovnih i svakodnevnih obaveza. Od početka godine osećali ste kako se previše trošite, a ni na koji način niste akumulirate životnu energiju. Ali, već tokom prvih dana avgusta pokreće se dobra energija, uspećete da se stabilizujete i vratite u top formu, kada su u pitanju poslovne obaveze. Postoji i mogućnost preseljenja, bilo da menjate firmu, lokaciju na kojoj je firma ili samo radno mesto. Period je povoljan i za prodaju nekretnina, stana ili lokala, a očekuje vas i poboljšanje finansijske situacije. Atmosfera na poslu biće bolja krajem meseca, ali sredinom avgusta imaćete neprijatan razgovor sa nadređenima.


Ljubav

Period retrogradne Venere mogao bi da donese probleme u svakodnevnom ljubavnom životu i oteža komunikaciju sa partnerom. Bićete u situaciji da uđete u paralelnu vezu sa osobom iz prošlosti, što će vam još više zakomplikovati život. Opterećivaće vas i problemi u porodičnom okruženju, pa će vam biti neophodno mnogo energije da iz svega isplivate.

Za sve pripadnike znaka nastupa veoma lep period u ljubavi. Slobodne Vage biće u situaciji da upoznaju osobu kakvu zamišljaju pored sebe. Predstavnici znaka koji su u braku ili stabilnoj vezi, imaće period naglašene komunikacije sa partnerom, jer će donositi bitne odluke vezane za dalju budućnost. Mnogi pripadnici ovog znaka već dugo osećaju potrebu da se na neki način stabilizuju, a sada će im se za to pružiti prilika.

Zdravlje

Tokom prethodnih meseci dosta ste bili iscrljeni, i dalje se nervirate, ali svakog dana osećate se sve bolje. Neophodno je da radite vežbe za opuštanje i meditaciju.



ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)



Posao

Zbog pozivije Jupitera bićete u prilici da dođete dpo honorarnog posla i tako uvećate prihode. U periodu koji je pred vama osećaćete se jakim, puni kreativne energije i novih ideja, što će pojačati želju za napredovanjem na radnom mestu. Uspećete da realizujete većinu poslova koje budete planirali u ovom periodu, ali samo ukoliko se tome posvetite na pravi način, jer ste skloni da se rasplinete radi očuvanja nekih odnosa.

Predstavnici znaka koji zbog posla često borave u inostranstvu u drugoj polovini avgusta ugovoriće nekoliko vrlo isplativih poslova. Period je izuzetno povoljan za putovanja, komunikaciju i dogovore sa inostranim partnerima, a posle 10. avgusta iznenada će vam stići novac.


Ukoliko se bavite privatnim poslom, nalet energije koji ćete osetiti maksimalno iskoristite i usmerite u prave poslovne projekte.

Ljubav

Škorpijama koje su u braku biće potrebno mnogo strpljenja, jer partner i dalje od vas očekuje nemoguće. Neobavezne ili nestabilne veze mogu biti prekinute sredinom meseca, i to na vašu inicijativu. Na neki način bićete priterani uza zid i primorani da donesete odluke o tome kako i kuda dalje sa vezom. Velika netrpeljivost i nervoza koju osećate utiče ne samo na vaše nego i partnerovo ponašanje i ako oboje ne uložite potrebnu energiju da se odnos stabilizuje, lako se može dogoditi da raskinete. Ukoliko ste od nedavno u ljubavnom odnosu, pokazaćete odlučnost i volju da taj odnos još više stabilizujete, pa bi tokom avgusta mogli da uđete u brak. Sve dok Venera ne krene direktnim hodom, slobodnim Škorpijama bilo bi bolje da još malo samuju.

Zdravlje

Zdravlje je solidno, ali obratite pažnju na imunitet jer može doći do pada.



STRELAC (23. 11. – 21. 12)



Posao

Jupiter u vašem polju karijere doneće nove prilike i više mogućnosti da uvećate prihode. Ako ste nazaposleni, verovatno ćete uspeti da nađete posao u ovom periodu. Većinu dugova i finansijskih probleme uspećete da rešite u drugom polovini avgusta. Predstoje vam određene promene na poslovnom planu, bez obzira da li to želite ili ne, što će neki Strelčevi teško prihvatiti. Neki pripadnici znaka biće prinuđeni da promene poslovno okruženje i da se presele u drugo mesto, dok će drugi niti primorani da se prekvalifikuju ili da idu na neku vrstu obuke. Ali, ne klonite duhom, budite strpljivi i nenametljivi, jer će vam se na kraju to isplatiti.


Težina koju osećate na ličnom planu i problemi u komunikaciji sa saradnicima biće rešeni krajem jula. Ljudi iz bližeg okruženja vas mnogo iscrpljuju, jer imaju prevelika očekivanja. U drugoj nedelji abgusta najviše ćete poslovati sa inostranvtom.

Ljubav

Slobodni predstavnici znaka biće u prilici da uđu u ozbiljnu vezu, a ukoliko ste u braku više vremena i pažnje posvećivaćete partnerovoj porodici i zajedničkom domu nego voljenoj osobi. Posle dugog i teškog perioda u odnosu, najzad dolazi olakšanje za vas, ali ne i za vašeg partnera, jer će imati određene zdravstvene probleme, što će neminovno uticati i na vas. Samo sada će vaša nervoza biti izazvana brigom, a do sada je to bilo zbog neslaganja sa partnerom. Slobodni pripadnici znaka osetiće jaku potrebu da što pre uđu u neku vezu. Ali, budite strpljivi i ne žurite, dajte vremena i sebi i potencijalnom partneru da se bolje upoznate.

Zdravlje

Kada je zdravlje u pitanju, trebalo bi da povedete više računa u narednom periodu, jer su mogući problemi sa srcem, zbog nerviranja i preteranog komzumiranja hrane i pića.



JARAC (22. 12. – 20. 1)



Posao

U prvoj dekadi avgusta najviše ćete biti zaokupljeni vraćanjem dugova i rešavanjem finansijskih problema. Sve do sredine avgusta period nije povoljan za otpočinjanje novih poslova. Ulazak Jupitera u znak Device otvoriće vam mnoga vrata, a očekuju vas i brojna službena putovanja. Već dugo vas muči dilema u vezi poslovnog partnerstva, jer niste sigurni da li da prekinete postojeći odnos i pronađete novog partnera. Šta god da odlučite, potrudite se da to obavite do 20. avgusta, jer posle tog datuma okolnosti će biti manje povoljne.

Planirate da putujete u inostranstvo, ali postoji mogućnost da pre nego što otputujete saradnici vama dođu na prag. Zbog toga budite u svakom trenutku spremni, jer ne bi bilo dobro da budete zatečeni i nespremni. Dok ne krenete na put, iskoristite vreme za uobličavanje poslovnih ideja i plana njihove realizacije. S druge strane, ukoliko se bavite privatnim poslom, očekuje vas mnogo posla, a da biste ih uspešno obavili neohodno je da više pažnje posvetite marketingu.


Ljubav

Ukoliko ste u braku, pred vama je sjajan period, pogodan za zajednička putovanja, uživanje i pružanje obostrane podrške, što će na određeni način osvežiti i osnažiti već postojeću ljubav. Partner može da ima probleme na poslu, pa bi bilo dobro da budete uz njega. Krajem prve polovine avgusta neki slobodni pripadnici znaka biće u prilici da upoznaju osobu sa kojom će ući u vezu, a koja će vremenom postati veoma stabilna. Biće i onih slobodnih Jarčeva koji će prihvatiti emotivnu vezu sa nekim koga već dobro poznaju.

Zdravlje

Tokom avgusta bićete skloni prehlada, a i stomak će biti veoma osetljiv. Zato je potrebno da preventivno reagujete, pojačate ishranu i uzimate što više vitamina.



VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)



Posao

Novac koji vam toliko nedostaje stići će od privatnog posla, nekretnine ili porodice. Retrogradni hod vladara vašeg znaka ukazuje na promene u donošenju bitnih poslovnih odluka. Pred vama je naporan period, jer vas očekuje mnogo novih obaveza. Zbog prisustva Merkura u Lavu, vašem sedmom znaku, imaćete velike planove, kontakte sa ljudima na veoma visokom položaju, ali i težnju za dominantnom pozicijom. Kao da ste osuđeni da sve sami radite, a i kada niste to u mogućnosti, onda veoma pažljivo birajte ljude sa kojima ćete sarađivati. Osoba u znaku Ovna može biti prava podrška, Ribe će vam pomoći da stvorite viziju, dok će vam Device davati dragocene savete da se ne izgubite u traženju pravog puta. Poslove od kojih očekujete veliki novac možete ostvaritzi samo uz podršku jedne Škorpije. Posle 11. avgusta očekujte povoljnre vesti iz inostranstva.


Ljubav

Posle razgovora sa voljenom osobom, Vodolije koje imaju neobaveznu vezu uspeće da je stabilizuju. Ukoliko ste u braku, početkom avgusta očekujte mnogo lepih trenutaka sa partnerom. Retrogradni hod Venere doneće miran period samo već postojećim vezama. Partner će vas obasipati ljubavlju kao kada ste se upoznali, što će učiniti da vam po ko zna koji put zaigra srce od ljubavi i nežnosti koja vas ispunjava. Nesuglice kojih je bilo previše tokom proteklih meseci ostaće iza vas, a period koji nastupa obilovaće razumevanjem i uzajamnom razmenom lepih emocija. Predstavnike znaka koji nisu u emotivnoj vezi sredinom perioda očekuje ljubavna romansa, mada će biti malo komplikovana. Jedna Vaga može biti pravi izbor za vas.

Zdravlje

Potrebno je da što više vremena provodite pored vode, more bi bilo idealan izbor. Ukoliko to sebi ne možete da priuštite, onda bar vikendom budite pored reke ili u spa centru.



RIBE (20. 2. – 20. 3)



Posao

Krajem jula doći će do promene situacije na poslu. Ukoliko postoje problemi, oni mogu uzrokovati negativne posledice ako se ne reše do kraja meseca. Novi posao je najbolje započeti krajem meseca, jer sve pre toga ukazuje na potencijalne probleme i nestabilnost. Finansijska situacija će se popraviti u prvoj polovini avgusta, i to uz pomoć drugih ljudi. Prvog avgusta, u vreme punog Meseca neki predstavnici znaka imaće probleme u komunikaciji sa saradnicima i poslovnim partnerima, srećom trajaće samo nedelju dana. Ako još niste bili na godišnjem odmoru, učinite to što pre jer ste na izmaku snaga. Povedite računa o jednoj koleginica koja nema dobre namere prema vama. Zašto je do toga došlo moraćete sami da otkrijete, ali će vam ipak pomoći jedan Rak.


Ljubav

Ulaskom Jupitera u vaše
polje braka 11. avgusta, u narednom periodu možete ući u brak ili upoznati nekog bitnog za vašu budućnost. Slobodni predstavnici znaka imaćete potrebu da se primire i prekinu veze koje su ih samo pritiskale i gušile. Ubrzo ćete shvatiti da bolje funkcionišete sami. Ako ste u braku ili stabilnoj vezi, period je povoljan za zajedničko putovanje koje će još više učvrstiti postojeći odnos. Slobodne Ribe očekuje veoma buran period zaljubljivanja, odljubljivanja, ljubavnog zanosa i emotivne hladnoće, sve dok je Venera u retrogradnom hodu. Tokom narednih dana neki predstavnici znaka doživeće neku vrstu iznenađenja. Mnoge Ribe mogu ući u paralelnu vezu, ali će brzo morati da odluče na koju stranu će poći. Sve u svemu, očekuje vas žarko ljubavno leto.

Zdravlje

Zdravlje je solidno, mada ste skloni čestim promenama raspoloženja, zbog nesređenih misli. Više se odmarajte i opuštajte.

Astrolog: Mihailo Čukić, Novosti
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар