Astrološki pregled za ovu nedelju: 6 - 13. jul 2015.

Hermann / pixabay.com

Sa vrelim danima, dolazi i do žestokih sukobljavanja. I to se dešava svima, u manjoj ili većoj meri. Tenzija raste, pa i mali problemi negde eskaliraju. Ali uvek postoji izlaz i sve se može izdržati i okrenuti u sopstvenu korist.


 Autor: Penzin

Ako ste slušali vremensku prognozu, čuli ste da većina meteorologa kaže da će ova sedmica biti prilično teška. Ne samo što će temperature biti visoke, nego će i ostali vremenski uslovi biti takvi da ćemo imati osećaj da je čak toplije nego što jeste. Nervoza, malaksalost, glavobolje i pogoršanje simptoma kod hroničnih bolesnika.

E pa ove sedmice bismo mogli prepisati od meteorologa i astrološku prognozu. Biće teško, ali će nam se i činiti da je teže nego što jeste. To što naš osećaj ne odgovara realnom stanju, ne znači da ćemo moći da se pravimo da nam je bolje nego što jeste i da ćemo moći da zanemarimo mere opreza. 

Upravo kao i sa vremenskim uslovima, ove sedmice je veoma važno da zaštitimo sebe, da se fokusiramo na neutralisanje negativnih uticaja a, ako ikako možemo, najbolje je kloniti ih se što više.

To što je stvarna temperatura niža od one koja se očitava, ne znači da možemo dane provoditi na vrelom asfaltu bez kapi vode. Naprotiv, osećaj je ono o čemu trebamo da vodimo računa.

I kao što treba da se klonimo sunca, tako ove sedmice treba da se klonimo konfliktnih situacija, da izbegavamo ljude koji nas iritiraju, da ne forsiramo sebe da izdržimo u okruženju koje nam ne odgovara ili da se bavimo stvarima koje nam izuzetno ne prijaju.

Naravno da ne možete da na primer: ne završite posao koji zahteva pregovore sa teškim klijentima, da se iselite iz stana koji delite sa iritantnom snajom/svekrvom, niti da ne završite renoviranje koje ste započeli. Ali možete da date sve od sebe da se što više distancirate od onoga što vas nervira, da ne naglašavate problem, da vi sa svoje strane ne dolivate ulje na vatru ili da podižete sami sebi pritisak.

Ova sedmica počinje veoma nezgodnim aspektom između Sunca u Raku i retrogradnog Plutona u Jarcu. Ovo je napad na čoveka, na njegovu suštinu, njegov ego. Napad dolazi spolja, nije nešto što se lomi u nama, tako da su mogući brojni konflikti.
Tako sa vrelim danima, dolazi i do žestokih sukobljavanja. I to se dešava svima, u manjoj ili većoj meri. Tenzija raste, pa i mali problemi negde eskaliraju. Ali uvek postoji izlaz i sve se može izdržati i okrenuti u sopstvenu korist.
Ako i ne možemo da utičemo na ponašanje drugih, možemo da utičemo na svoj stav. Potrudite se da sebi ovo odmah utuvite u glavu dok vas ne omami vrelo sunce i pogodi teška reč ili rđav postupak. Jer biće kasno. Kada jednom odreagujete, lavina kreće.

Ne mislimo da treba da trpite budalaštine, loše postupke i šikaniranje drugih. Ali ove sedmice nećete rešiti stvari, a bitno je da imate na umu da se, više nego obično, ove sedmice vaše ponašanje i stav vraćaju vama kao bumerang. Što ste više vi negativni, besni (čak i ako imate pravo), agresivni, to će se to više obijati vama o glavu. I niko tu ne dobija.

Važno je da imate na umu da biste ove sedmice i vi mogli biti „loš momak“, čak i ako nije sa namerom, čak i ako to ne primetite odmah, ako uopšte ikad i primetite. A „loši momci“ nikad ne pobeđuju. (Nismo naivni, takav je poredak stvari. Na koncu stvari, nikada ne pobede. Vi slobodno verujte u suprotno.)

Trebalo bi, pak, da nam verujete za ovu i narednu sedmicu bar. Budite dobri prema ljudima oko sebe. Ne širite negativnu energiju koliko god vam okruženje, vreme, posao, političari, kreditna kartica ili bilo ko ili bilo šta drugo bude „drmalo kavez“ i zadavalo glavobolju. Ne morate se smešiti, ali nemojte režati.
Da vas sada malo vratimo unazad i povežemo priču koja će se odvijati narednih 20 dana sa onim što se dešavalo od sredine 2012. do početka proleća ove godine. U tom periodu smo imali aspekt između dve „generacijske“ planete. Takvi aspekti dovode do značajnih društvenih promena, lomova u svetu.

Ovo se, makar posredno, preslikava na životnu situaciju svakog pojedinca i nikada nije nešto u čemu se uživa. Ali ne znači da ne može da se iskoristi ili bar neutrališe. Više o tome, ako već niste čitali u horoskopu za 15.12.2014.

Što se lomilo, lomilo se. Sada je na nama da napravimo nešto novo. I kao pojedinci i kao društvo. Ali nas naredne sedmice vraćaju na probleme koje smo u tom periodu iskusili i teraju nas da ili promenimo pristup ili da potpuno (ponovo) revidiramo situaciju.

Posebno će biti teško upravo onima koji su i bili izloženi najjačem udaru promena u navedenom periodu. To su pripadnici kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), a preciznije: rođeni prvih 10 dana aprila, od 3. do 13. jula, od 5. do 14. oktobra i rođeni prvih 10 dana januara. Takođe, svi koji imaju planete ili uglove (Asc, Dsc, IC ili MC) u nabrojanim znacima od 11. do 20. stepena.

Ukoliko nemate urađenu natalnu kartu, možete je besplatno, jednostavno i brzo uraditi na linku ovde.

Ovih dana jula, posebno će biti izražen uticaj znaka Raka. Ne samo što je Sunce ovde (kao i svake godine), već i zato što su svi sukobi i problemi usmereni na ovo parče neba.

I zato će vam dobro doći natalna karta: pogledajte koju kuću/kuće zahvata ovaj znak i proverite (jednostavnom pretragom interneta) koju sferu života opisuje ta kuće/te kuće. Ovo će biti mesto ili vašeg pucanja ili izvor velike snage i zamajac pozitivnih promena. Već u zavisnosti kako odigrate sa podeljenim kartama.

Uopšteno, zbog tog značajnog upliva „rakovske“ teme, svima će nam biti važno da zaštitimo sebe, svoje bližnje; da izgradimo sigurnost i utvrdimo bedeme. Opet ponavljamo: ne napadajte. Ovog puta, napad nije najbolja odbrana. Naprotiv, dok vi jurišate na druge, urušiće vam se baza. Ušančite se, ne dajte na se, ali i ne napadajte druge. Nikoga.

Koliko god Rak delovao nesigurno i bojažljivo, ovo je jedan od kardinalnih znakova i on itekako pokreće stvari. Ali je Raku potrebno da osigura svoj prostor, on neće praviti ishitrene pokrete i uvek će ići „jedan napred, nazad dva“ ili će se kretati postranice. Ali će, neverovatno, ali je tako, daleko stići ukoliko je osigurao ono što mu je najvažnije. 

I svi imamo tog Raka u sebi. I svima će nam ovih nedelja biti važno da ništa ne ugrozi našu sigurnost, naše polazište. Vodite računa o tome i preguraćete ove dane i ko zna koliko daleko ćete stići kada se, krajem, jula, situacija smiri i vi se osvrnete oko sebe.

Sreda će biti takođe veoma značajan dan. Mars iz Raka obrazovaće pozitivan aspekt sa retrogradnim Neptunom u Ribama, a Merkur će preći u znak Raka. Pozitivna veza Marsa i Neptuna u vodenim znacima (emocije) ukazuje upravo na to da će nesebične akcije, stavljanje akcenta na brigu o dobrobiti drugoga i na tuđa osećanja biti put kojim ćemo lakše prebroditi ove turbulente dane pred nama.

Merkur koji će nakon veoma dugog boravka u Blizancima ući u znak Raka, naglašava potrebu da se osećanja verbalizuju, da se razgovara o onome što nas tišti, muči. Do 23. jula, dokle bude boravio u ovom znaku, Merkur će podsticati sadržajne priče i intuitivno saznavanje.

Iskoristite i to kao ventil. Ne morate pričati sa omraženim šefom o preziru koji gajite prema njemu (naprotiv, to bi bila agresija koju želimo da pošto-poto izbegnemo), ali bi bilo dobro da pričate sa Ljudima oko sebe, sa onima koje volite (čak i kada su nesnosni), sa onima koji vole vas (čak i kada vam skaču po živcima). Podstaknite druge da razgovaraju sa vama. 

Tokom ove sedmice, još uvek osećamo pozitivan uticaj prethodnih: Jupiter i Venera još uvek su blizu jedno drugom, a nije skroz izbledeo ni uticaj trigona između Jupitera i Urana.

Sledeća sedmica će biti bez ovog pozitivnog eha, a čekaju nas neke prilično izazovne situacije. Ali sve ovo može biti i sjajan podsticaj, pravi zamajac. Samo napadajte problem, a ne ljude oko vas.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Sunce u Raku opozicija retrogradni Pluton u Jarcu
  • sreda – Mars u Raku trigon retrogradni Neptun u Ribama
    Merkur (još) u Blizancima inkonjukcija retrogradni Saturn u Škorpiji
    Merkur ulazi u znak Raka
    Poslednja mesečeva četvrt u Ovnu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар