Astrološki pregled za ovu nedelju: 15 - 22. jun 2015.

Narednih dvadesetak dana puni smo optimizma, otvaraju nam se neočekivane mogućnosti. Ove sedmice imamo snažnu volju i veliku moć, samo ih treba pravilno usmeriti. Uspeh je tu pred nama, podelimo ga sa drugima.

Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

Vatreni kontakt između Jupitera i Urana širi optimizam, a njegova kulminacija biće narednog ponedeljka. To je aspekt koji bi trebalo da nam olakša i ulepša naredne tri sedmice.
Ono što karakteriše ovu sedmicu jeste spajanje Sunca i Marsa. Oni se spajaju na istoj tački Zodijaka, u znaku Blizanaca, u ponedeljak, a ovaj spoj biće utkan i u Mlad mesec koji ćemo imati na nebu iznad Srbije u utorak, 16. juna.

Tog dana će se, dakle, dva Svetla - Mesec i Sunce, spojiti, a odmah do njih će biti Mars. Mars će se od Sunca odvojiti na više od stepen udaljenosti tek u subotu.

Cele radne sedmice imaćemo mnogo energije, to je sigurno. Koliko će nam to dobra doneti zavisi od toga kako ćemo i na šta usmeriti tu energiju. Veoma je važno da stečenu moć pravilno koristimo.

Na ovo posebno upućuje prelazak Saturna u znak Škorpije. Saturn se kreće retrogradno (prividno kretanje unazad), te će u ponedeljak napustiti znak Strelca i preći u Škorpiju gde ostaje tokom celog leta, sve do 18. septembra.

Naredna tri meseca ponavljamo i utvrđujemo lekcije kojima nas je ova planeta učila od oktobra 2012. do decembra 2014. godine.

 

U Škorpiji, Saturn preispituje naša najdublja osećanja, motive i porive. Škorpija je znak koji ima magnetsku moć pomoću koje može mnogo da se postigne, samo ako je kanališemo kako treba. 

Mars, koji našoj volji i planovima ove sedmice daje energiju neophodnu za uspeh, tradicionalni je vladar Škorpije. A istog dana kada se on spaja sa Suncem, Saturn prelazi u Škorpiju. Eto nam siline potrebne za nove početke (Mlad mesec u utorak), samo ako znamo da pravilno upotrebimo darovanu nam moć.
Ova sedmica, kao i prethodna, obećava mnoge kontakte što telefonom, elektronski, što susrete

Mnoštvo je reči i te reči su snažne. Može se mnogo postići ovakvom komunikacijom, ali može doći i do sukoba i/ili verbalnog povređivanja. 

I opet sve zavisi od naše sposobnosti da kontrolišemo i pravilno usmerimo moć, u ovom slučaju manifestovanu u rečima.

Tokom sedmice preovlađuje jedna vrsta aspekta: inkonjukcija. Inkonjukcija zahteva da prilagodimo različite elemente života i delovanja. To nije traženje zlatne sredine, već potreba da se naizgled nespojivo spoji, da se iskoristi najbolje od dve strane i da time obe dobiju. Shvatanje neshvatljivog koje vodi kao bogaćenju ličnosti novim i drugačijim.


Pogledajte i Vaš pojedinačni... 

Nedeljni horoskop 14 - 21. jun

Pročitajte šta vas tokom narednih sedam dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se slagati sa ukućanima, kako će vas služiti zdravlje i da li da investirate



U utorak nas inkonjukcija između Venere u Lavu i retrogradnog Neptuna u Ribama upućuje na potrebu da uskladimo lične želje sa potrebama ljudi oko nas, u četvrtak opet Venera, samo sad u inkonjukciji sa retrogradnim Plutonom u Jarcu, savetuje da nađemo načina ne budu u koliziji lične vrednosti i ono što čini osnovu imetka zajednice kojoj pripadamo, da ne moramo da odlučujemo na kom planu ćemo sticati.
Na kraju, u subotu imamo inkonjukciju dva nebeska autoriteta: Sunca u Blizancima i retrogradnog Saturna tek pristiglog u znak Škorpije. Kako iskoristiti samopouzdanje kada nam samodisciplina nameće neka ograničenja? Kako pomiriti potrebe ega da zablista u punom sjaju sa odgovornošću i lojalnošću? Nije to tako teško, ako ne dopustimo da samo jedna strana prevagne.

Putokaz bi mogao biti i ulazak Sunca u znak Raka. Jer Rak, kao prvi vodeni znak Zodijaka, označava osnovnu emotivnu vezu svakog ljudskog bića – vezu sa porodicom.

Tu nas štite i tu čovek uči da nije sam i da nije jedini on važan na svetu. Tu dajemo, a da ne osećamo da davanjem gubimo. Tu prvi put učimo da se sreća može osetiti samo ako umemo da je delimo. I eto načina da pomirimo „lično“ i „kolektivno“.
Narednih dvadesetak dana puni smo optimizma, otvaraju nam se neočekivane mogućnosti. Ove sedmice imamo snažnu volju i veliku moć, samo ih treba pravilno usmeriti. Uspeh je tu pred nama, podelimo ga sa drugima.

Ako i nemate porodicu, imate sigurno nekog ko vam je kao član porodice. Nije bitna krv, nije bitno ni koliko se često viđate, bitan je osećaj koji prema toj osobi gajite. Nađite nekoga kome vaša sreća znači isto što i sopstvena.

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – retrogradni Saturn prelazi u Škorpiju
    konjukcija Sunca i Marsa u Blizancima
  • utorak – 16:05 (16:07) Mlad mesec u Blizancima
    Venera u Lavu inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  • nedelja – Sunce u Blizancima inkonjukcija retrogradni Saturn u Škorpiji
    Sunce ulazi u znak Raka (18:39)
    Venera u Lavu inkonjukcija retrogradni Pluton u Jarcu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар