RETROGRADNI MERKUR: Ovo nikako ne radite do 12. juna!

Merkur kreće retrogradno kroz Blizance, od 19. maja do 12. juna. Kako Merkur simbolizuje ugovore, komunikaciju, putovanja, automobile, telefone i automobile, veće su šanse da nešto u vezi sa baš tim krene naopako. U ovom periodu treba posebno obratiti pažnju na sve domene kojima vlada Merkur. Retrogradni Merkur najviše će osetiti osobe koje su rođene u znaku (ili su u podznaku) Blizanaca ili Device. Kako god, ne započinjite u ovom periodu ništa novo (posao, ljubav), jer su mali izgledi da će poći po dobru. Vodite računa o ugovorima i važnim dokumentima - ako baš morate da ih potpište, sve pročitajte pažljivo, više puta. Izbegavajte krupne investicije, kao što su kuća, novi stan, auto ili čak telefon...

wikimedia.org
U zavisnosti od vaše natalne karte, retrogradni Merkur će vas pogoditi više, manje ili nimalo. Čak i ako ne pogađa vas lično, uticaće na mnoge ljude u vašoj okolini. Zato držite oči širom otvorene i pre nego što bilo šta kažete/potpišete, udahnite duboko i izbrojte do deset - piše elle.rs.

Šta da radite:


1. Osigurajte se
Može da se desi da vam elektronika potpuno poblesavi. Zato ne bi bilo na odmet da uradite back up svog kompjutera, kalendara, adresara, telefonskog imenika i spiska važnih poruka. U svakom slučaju je dobro imati ove podatke na više mesta.

2. Disciplinujte se
Držite jezik za zubima na velikim sastancima. Ovo je odličan period da se naučite samokontroli.

3. Okupite društvo

Ponovo se povežite sa nekim sa kime se niste čuli ili videli duže vremena. Okupljanje starih poznanika i prijatelja iz škole, sa posla ili sporta je više nego dobrodošlo. Poželjna je proslava godišnjica i jubileja.

4. Obavite sve poslove

Platite zaostale račune, dajte ispit koji ste pali nabrojeno puta, konačno završite projekat koji vam se vuče po fiokama prethodnih meseci i prikupite sve papire koji su se nagomilali.

5. Raščistite oko sebe
Na mestu gde živite i radite, uhvatite se za svaku stvar pojedinačno i zapitajte se: da li mi je ovo zaista potrebno?Rasklonite nered, očistite ormane, podelite suvišno, pobacajte nepotrebno i napravite mesta za novo i sveže u svom životu.

Šta da ne radite:


1. Odložite početak novog posla
Ako prihvatite neki novi angažman na duži vremenski period, može da se desi da ćete zažaliti. Ako već idete na novi posao, bolje je da se ograničite na jedan ili tri meseca, pa da nakon toga odlučite da li ćete ostajati.

2. Ništa ne kupujte/prodajte

Nemojte davati oglas za nekretninu niti kupovati neku. Kod ovakvih stvari obično su u pitanju velika obećanja, ali i očekivanja, za koja se na kraju ispostavlja da nisu baš racionalna. Ne nabavljajte novo prevozno sredstvo (kola, motor, bicikl), kompjuter ili gedžet, velika je verovatnoća da će se kvariti. Ne instalirajte nove programe i aplikacije.

3. Ništa ne potpisujte
Izbegavajte potpisivanje svih ugovora. Može da se desi da nešto pogrešno protumačite ili da ne pročitate koju stavku (pogotovo one napisane sitnijim slovima). Vaš potpis je veoma ozbiljna stvar i potrebno je da sva raspoloživa racionalnost i logika budu na vašoj strani. Kako vaša, tako i drugih potpisnika.

4. Ne popravljajte prevozno sredstvo
Nemojte ići kod mehaničara ako baš ne morate. Ako već popravljate svoja kola ili motor, nekoliko puta proverite šta je urađeno. Može da se desi da ćete, kada Merkur ponovo krene direktno, ponovo morati kod majstora.

5. Odložite putovanje
Kada su u pitanju velika (duga i daleka) putovanja, najbolje bi bilo da ih odložite, ali ako već morate da idete, spremite se na kašnjenja, gužve u saobraćaju i kvarenje prevoznih sredstava. Dva puta proverite sve rezervacije i zakazane termine. Obratite pažnju na to gde držite karte.

Naoružajte se strpljenjem od 19. maja do 12. juna 2015, jer nam stiže retrogradni Merkur!

(Mondo / elle.rs)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар