Ove stvari donose nesreću u dom i oduzimaju vam životnu energiju

Ako vam se čini da vam već neko vreme ništa ne ide od ruke i ne znate zašto, primećujete negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu - pažljivo pogledajte oko sebe. Osmotrite dobro unutrašnjost svog doma i možda ćete dobiti odgovor! 

Ilustracija: Monam / Pixabay.com

 

Ogledalo na pogrešnom mestu

Postoji verovanje da ogledalo koje je okrenuto prema krevetu može da stvori ljubavne probleme, jer ono propušta loše spoljašnje uticaje na inače sasvim skladan brak.

Boja ulaznih vrata


Kada birate boju za vaša ulazna vrata, fokusirajte se na stranu sveta prema kojoj su okrenuta. Crna dolaze u obzir samo ako se vrata nalaze u pravcu severa, jer postoji verovanje da u suprotnom ona privlače nesreću.

Kaktus


Oštri i šiljati predmeti takođe donose nesreću u dom, zato treba da izbacite sve takve biljke, pogotovo kaktuse.

Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čaše

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može doneti uticati na karijeru ili finansije.

Premestite kalendar

Ako vam se kalendar nalazi na ulaznim vratima, veruje se da on dosta utiče na životni vek ukućana, jer simbolizuje prolaznost života. 

Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju feng šui stručnjaci.

Prazne tegle soli, šećera, pirinča 

Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestane, međutim feng šui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.


Slika brodoloma


Klasičan simbol nemira, koji može uticati na ponašanje i energiju stanara.

Cipele poređane ispred vrata

Bez obzira da li su poređane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su prljavi.

Prljava garderoba u uglu sobe

Ovo je jedna od prvi stvari na koju feng šui stručnjak upozorava kada je primeti u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gde će se odlagati prljava garderoba za pranje - bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара: