MAJ 2015: Astrološko-numerološki vodič

Poznato je da mesec maj nosi broj 5. Broj dinamike, avantura, lepote i pokretanja, predznak  ljubavi i svih stvari vezanih za osećanja. Njegov simbol je pentagram - petokraka zvezda (venera), a lik zvezde sa jednim krakom okrenutim ka gore je simbol coveka, a sa dva kraka okrenuta ka gore je simbol suprotnosti dobra i zla, i znak je crne magije. Jasno je da je i po narodnoj tradiciji ovo bio mesec brojnih magijskih rituala (recimo oko Djurdjevdana). 


Foto: condesign / pixabay.com



Medjutim, ove godine, koja u sebi nosi osmicu (2+0+1+5=8), nad majem se "nadvila" četvorka, o čemu Zorica Cvetković u "Trećem oku" piše: "Četvorka govori o tome da moramo puno da radimo na nekim promenama u nama i oko nas - ako želimo da nam bude bolje. Moramo u sebi probuditi veru i nadu, jer samo tako - nešto će se menjati".

Majski kontakt retrogradnog Saturna i Neptuna može potencirati probleme u vezi sa odgovornošću, organizacijom, ali i životnim usmerenjem. Neptun će doprineti konfuziji, a ukupna konstalacija problemima administartivne i zakonodavne prirode.

Mars će ulaskom u znak Blizanca najviše podstaći kvadrat Saturna i Neptuna. Napraviće egzaktnu opoziciju 15.maja, a kvadrat sa Neptunom 26. maja i doprineti raznim protivurečnostima.

Tu je i retrogradni hod Merkura  od 18. maja do 11.juna, uz koji se vezuju problemi u komunikaciji, nesporazumi sa dokumentima, greške, pogrešno informisanje.

Kada to sve pogledamo, ne izgleda baš idilično... Ipak, to nas vraća na početak teksta, i priču o pokretanjima i promena vezanim za ovaj mesec. Pa, možda nas upravo nemiri i situacije u kojima se možemo naći podstaknu da delamo u tom pravcu. Mnogi do nas biće pred važnim profesionalnim odlukama. imaju utisak da pravog rešenja nema, možda i zbog nedostatka pravih informacija i nemogućnosti sagledavanja perspektiva u objektivnom svetlu. No, na odredjeni korak mnogi će se prosto morati odlučiti...

Najzad, da ćemo naći puteve  govore dobri aspekti koji će tokom maja praviti Mars, Merkur i Sunce kada uđe u Blizance sa mesečevim čvorovima.

Ohrabrujuće je da nas već u narednom mesecu, junu, očekuje aspekt velike sreće Jupitera i Urana...

Pogledajte ovde i konkretan - po znacima - Mesečni horoskop za maj - svibanj 2015.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар